Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 26 лютого 2024, 13:19
1015
0

Петро ІВАНОВ: «Скандал із допінгом ставить під удар не лише легку атлетику»

Відомий спортивний менеджер поділився думкою про ситуацію з WADA та Україною

| Оновлено 26 лютого 2024, 13:19
1015
0
Петро ІВАНОВ: «Скандал із допінгом ставить під удар не лише легку атлетику»
УПЛ. Петро Іванов

Колишній генеральний директор УПЛ Петро Іванов у подкасті Sport.ua прокоментував допінг-скандал довкола України:

«WADA та її структурні підрозділи не можуть ухвалювати дисциплінарні санкції. Для цього в кожній державі є свої антидопінгові організації, які діють згідно з регламентом та документами, які є основоположними та регульованими всесвітньою організацією.

Чи позбавлять легкоатлетів нагород? Я скажу свою думку. Якщо ми говоримо про спорт високих досягнень, то я припускаю, що практично всі спортсмени в тому чи іншому вигляді використовують препарати, які стимулюють досягнення максимальних результатів. Але певний період WADA дає документи, в яких є перелік заборонених препаратів і тих, які не заборонені. Тут важливо, щоб медичні служби стежили, які препарати можна, які не можна. Тому що спорт найвищих досягнень базується на вживанні певних стимуляторів.

Якщо у побутовому аспекті сечогінний засіб Фуросемід не є допінгом, то для WADA це заборонений препарат, який виводить продукти розпаду, пов'язані з вживанням недозволених препаратів. Наявність цих нешкідливих ліків для спортсмена може нести певні наслідки.

Чому сталася саме така ситуація? Складно сказати. Може це через недбалість сталося. Може пов'язано із зміною заборонених/не заборонених препаратів. Але йдеться про те, що наші легкоатлети були проінформовані, що відбуватиметься, коли братимуть проби – це дуже погано, і це ставить під удар не лише легку атлетику.

Щодо легкоатлетів, які наслідки? В принципі, можуть зробити абсолютно все, що вважають за потрібне. Ступінь оскарження того чи іншого рішення лежатиме через призму тих інстанцій, які розглядатимуть цю справу», - сказав Іванов.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.