Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 листопада 2021, 00:38
8472
2

Поєдинок Планта і Альвареса потужний, але у американця мало шансів

А Канело, здається, зовсім не людина

| Оновлено 07 листопада 2021, 00:38
8472
2
Поєдинок Планта і Альвареса потужний, але у американця мало шансів
Getty Images/Global Images Ukraine

Протистояння Калеба Планта та Сауля Альвареса – одне з найтехнічніших із тих, що відбудуться восени 2021-го. Різні стилі, які і добре поєднуються, і не нудні, і подарують усім фанатам чудове протистояння.

Калеб, як і більшість попередніх опонентів Канело, має шанси. Але чи настільки вони великі, як того хоче американець?

Канело знову явний фаворит. До абсолюту йому залишився один пояс

Сауль Альварес дуже спокійно та методично творить історію. Впевнено крокує до звання найтитулованішого мексиканського бійця всіх часів. Найкращим він не стане. І не через якість боксу, а тому що ну ніколи боксер такого типу не сприйматиметься, як мексиканець.

Канело є дико талановитим і ще більш працелюбним. Він вміє в рингу не все, але дуже багато, і головне, майстерно користується цим. Він нокаутер, технар, майстер роботи корпусом та просто чудовий спортсмен. Але не найкращий мексиканець на фанатську думку.

Просто тому, що мексиканці – це якийсь дикий характер часто на шкоду боксу та здоров'ю. Це бійки, кров, зламані носи, розбиті губи. А Канело з рингу часто й без синця виходить. Не просто часто. Коли ви востаннє бачили шкоду на його обличчі чи якусь втому? Мексиканці – живі люди, Канело – робот, от і все.

Але це не скасовує факту наявності таланту, працьовитості та цілого розсипу нагород. Просто божевілля – чемпіонства у чотирьох дивізіонах, понад десять побитих чемпіонів світу, під двадцять перемог у чемпіонських поєдинках. У кожній вазі, крім напівтяжів, Сауль володів більш ніж одним поясом. До напівважкої категорії він ще дістанеться – коли буде час та вигода.

Наразі мета номер один – стати абсолютним чемпіоном. Першим в історії Мексики із чотирма поясами. Ось проблема, адже навіть після цього Моралеса і, можливо, Барреру любити будуть більше. Тому що з ними просто себе асоціювати, а з цією машиною для вбивств - неможливо.

Альварес уже пройшов у боксі все і ніяк не заспокоїться. Йому лише 31, а позаду купа перемог та побитих суперників. Тільки цього року Канело розмазав Авні Йилдирима (очікувано) та зламав Біллі Джо Сондерса (жорстоко). Британець, можливо, взагалі до боксу не повернеться. Там і травма очної ямки, і загальне відчуття від того, що ти такий здоровий, а все одно нічого не можеш зробити цьому танку, що пре на тебе.

Канело знову лідер у майбутньому поєдинку. Він не був фаворитом лише з Флойдом вічність тому. Тому що це Мейвезер і тому, що Альваресу довелося скидати вагу до умов сторони А. Після цього – лише статус фаворита, грошового бійця, який продає квитки навіть на Йилдирима та лише перемоги. Спіткнувся з нічиєю на Головкіну, так, але поразок не було взагалі.

Канело в такому статусі, що можна і завершувати, але він не зупиниться, доки не збере чотири пояси, а потім не піде далі. Часу все ще купа.

Плант - важкий суперник, але на боці Сауля знову сила

Getty Images/Global Images Ukraine. Калеб Плант

Можливо, Калеб навіть складніший за Сондерса. Насамперед, через психологічну стабільність. Планта зламати психологічно неможливо взагалі.

У 2015-му в американця померла донька. Дитина народилася з патологією мозку і прожила лічені місяці. Тоді Плант пообіцяв, що заради доньки не залишить те, чим займається, і стане чемпіоном. Незабаром Калеб сидів на могилі доньки з поясом чемпіона IBF.

За чотири роки вбили матір американця. Ситуація більш ніж дивна. Бет стало зле – вона викликала швидку. Під час поїздки мама Калеба витягла ножа прямо в машині швидкої допомоги. Водій викликав поліцію.

Вона розмахувала їм і перед нарядом поліції. Правоохоронці вистрілили у жінку, вбивши її на місці.

Плант не опустив руки і після цього. З того часу на рахунку Калеба ще три перемоги над міцними суперниками і жодного натяку на можливу втрату титулу. Всі, кому потрібно навчитися відключатися взагалі від усього задля досягнення мети – звертайтеся до американця. Він є великим майстром цього.

Головна зброя американця – пересування та джеб. Передньою рукою він працює не менш майстерно, ніж Канело, тому відпочивати в рингу не буде часу. Якщо Біллі Джо Сондерс сподівається на постійний рух, то Калеб іде тоді і туди, куди потрібно. А потім б'є – точно й сильно. Половина суперників американця програли достроково. Не панчер, але жалить дуже сильно.

Головний мінус - те, що він ніколи не зустрічався ні з ким схожим. Майкі Лі, Хосе Усетегі та інші – це все супер, але жодного навіть аналогічного Канело боксера. Людини, яка може і прийняти, і уникнути удару, і зловити на контратаці, і яка нізащо не зупиняється.

Канело треба перебігати, перерухатися, не дати затиснути себе і накидати стільки, щоб судді не мали шансів. Або дивом нокаутувати, у що вже зовсім не віриться. Плант здатний зробити і те, і те. В теорії. Насправді, як завжди, Сауль все руйнує.

Наскільки Альварес фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Зі стандартно величезним відривом. На перемогу Сауля можна поставити за 1:08-1:10. На Планта за 7. Тому що всі в теорії розуміють, як боксувати з Канело, але в рингу не виходить нічого.

Калеб точно готовий битися і боротися. Бійка на прес-конференції, гучні заяви – американець запалює яскравіше за епатажного Біллі Джо Сондерса. І це класно, але впевненості не додає, бо нічого не є важливим, крім того, що відбувається у рингу.

Альварес теж злий. Розуміє, що перші раунди будуть важкими через стиль суперника, але обіцяє до середини наздогнати того і зламати навпіл. Загалом, стандартна історія та базова тактика мексиканця: звикнути, прицілитися, зламати.

Чи зламає? Ймовірно. Сауль круто ріже кути, затискає, продавлює себе ближче до суперника. Плант може стопити, але чи зможе зупинити Альвареса? Поки що не віриться в це. Мексиканця били і боксери з сильнішим ударом – результату не дало.

Домінантів ніхто не любить. Була б супер історія, якби, переживши стільки, Плант ще апсетнув Альвареса. Для нейтрального глядача, якими ми є, цей результат – найкращий. Але він навряд чи станеться.

Просто тому, що Сауль - не людина і з ним асоціювати себе важко. Рудий мексиканець, не схожий на всіх мексиканців, ні виглядом, ні боксом. І вже за крок від головної величини в історії такої боксерської держави.

Поєдинок Сауль Альварес – Калеб Плант відбудеться у ніч із 6 на 7 листопада у Лас-Вегасі. Орієнтовно бій розпочнеться о 05:00 за київським часом. У прямому ефірі бій можна переглянути на сервісі DAZN.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Довольно часто по нынешним меркам выступает Альварес, за что вызывает симпатию.
Умник
Сауль подкупает боксом.
Не типичностью, прямолинейностью, но с очень крутой техникой.