Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 07 листопада 2021, 14:44
2330
0

Камару Усман – Колбі Ковінгтон 2. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC 268

| Оновлено 07 листопада 2021, 14:44
2330
0
Камару Усман – Колбі Ковінгтон 2. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 7 листопада у Нью-Йорку (США) на арені «Madison Square Garden» та стане мейн івентом турніру UFC 268. Орієнтовний початок бою – 06:15 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

У листопаді UFC традиційно для останніх років проводить масштабний турнір у «Madison Square Garden», причому UFC 268 йде слідом за блокбастером UFC 267. Рідкісне явище, коли UFC проводить номерні турніри з різницею в тиждень. У заголовку карда UFC 268 відбудеться реванш між чемпіоном у напівсередній вазі Камару Усманом (19-1) та колишнім тимчасовим чемпіоном UFC у напівсередній вазі Колбі Ковінгтоном (16-2).

Перший бій Усман - Ковінгтон

У грудні 2019 року на турнірі UFC 245 Усман вперше захистив свій нинішній титул, зупинивши у 5-му раунді ударами Ковінгтона. Це був далеко не односторонній поєдинок, проте чемпіон зламав супернику щелепу у 3-му раунді, лідирував на суддівських картах перед фінальною п'ятихвилинкою та закріпив успіх фінішем «Хаосу».

Спочатку свій перший тайтл-шот Ковінгтон мав провести проти іншого чемпіона. Ковінгтон став головним претендентом на титул UFC в напівсередній вазі ще у 2018 році. У червні того року, вигравши у Рафаеля Дос Аньоса, він виборов тимчасовий титул, оскільки звичайний чемпіон Тайрон Вудлі заліковував плече після операції. Бій Ковінгтона з Вудлі був запланований на вересень 2018 року, але через операцію на носі Ковінгтон пропустив уперед Даррена Тілла, а Вудлі у березні наступного року втратив титул, поступившись Усману.

Камару Усман

Getty Images/Global Images Ukraine. Камару Усман

Усман з моменту перемоги над Ковінгтоном провів ще три успішні захисти. У липні 2020 року нігерійський чемпіон декласував за очками Хорхе Масвідаля, який на короткому повідомленні вийшов на заміну Гілберту Бернсу. У лютому 2021 року Усман бився з Бернсом, нокаутувавши бразильця в 3-му раунді.

І у квітні на UFC 261 Усман провів реванш із Масвідалем. Цей бій критикували за те, що він нібито не має сенсу з огляду на односторонній характер першого поєдинку. На підтримку цього бою говорили про те, що тоді Масвідаль не мав часу на підготовку, оскільки на бій він погодився всього за тиждень до виходу у восьмикутник. Але повний табір не допоміг Масвідалю здобути титул, цього разу претендент був відправлений у нокаут у 2-му раунді.

Колбі Ковінгтон

Getty Images/Global Images Ukraine. Колбі Ковінгтон

Якщо Усман був активним з моменту першого бою, то Ковінгтон після програшу виступив лише раз. Він повернувся у вересні 2020 року, щоб нарешті побитися з Тайроном Вудлі. Вудлі, що відверто здав, не виявив серйозного опору, і в 5-му раунді «Обраний» капітулював, посилаючись на пошкодження ребра.

Прогноз на бій

Фанати знову незадоволені тим, що Усману дають реванш із поваленим ним суперником. По-перше, Ковінгтон був зупинений у першому поєдинку, по-друге, за майже два роки Колбі провів лише один бій. То чому ж UFC вирішили провести цей реванш? По суті, Усман зараз не має явного претендента №1, а Ковінгтон, принаймні, є відомою особою в дивізіоні і може багато натрештокити.

Дивно, але тільки «Хаос» не дуже багато говорить перед цим боєм. Можливо, йому складніше ображати того, хто зламав щелепу?

Ковінгтон, безсумнівно, був успішним у UFC, перемігши таких хлопців, як Тайрон Вудлі, Рафаель Дос Аньос та Роббі Лоулер. Ці перемоги ґрунтувалися на пресингу. Зазвичай, «Хаос» використовував свої тейкдауни або загрози проведення їх, щоб викидати на суперників купу ударів.

Але щодо Усмана цієї загрози практично не існує. Нігерійський кошмар жодного разу за свою кар'єру в UFC не був переведений у партер, і малоймовірно, що Ковінгтон зможе змінити цю статистику. Це означає, що Ковінгтону в реванші з Усманом доведеться розраховувати на свої удари. Незважаючи на те, що Ковінгтон непоганий боксер, він не має тієї ударної потужності, якою володіє Усман, і претендент не має такого джебу, як у чемпіона.

Загалом виглядає так, що з часів першого бою мало що змінилося, щоб зробити свій вибір на користь Ковінгтона. Більше того, з того часу «ударка» Усмана стала помітно кращою, а це може означати, що йому вдасться швидше побити до зупинки свого суперника.

Перемога Усмана нокаутом у 3-му раунді

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.