Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 листопада 2021, 20:03
14198
59

Реал – Шахтар: Все чудово. Крім результату

Де Дзербі може бути не впертим. Але чи не запізно?

| Оновлено 04 листопада 2021, 20:03
14198
59
Реал – Шахтар: Все чудово. Крім результату
Getty Images/Global Images Ukraine

Практично з усіх поглядів «гірники» провели чудовий матч на «Сантьяго Бернабеу». І заслуговували на явно більше, ніж поразку. Для позитивного результату їм не вистачило зовсім небагато. Чого саме і в чому причина позитивних метаморфоз «Шахтаря» - читайте нижче.

Вихід Степаненка

Де Дзербі добряче дісталося за перший матч проти «Реала». Рахунок красномовно говорив сам за себе – 0:5. Головне лихо того поєдинку – повністю програно центр поля «Шахтарем», що дозволило «вершковим» безболісно розривати захист нашого віце-чемпіона. Італієць несподівано визнав свою помилку. І на «Сантьяго Бернабеу» випустив Тараса зі стартових хвилин. Більше того, довірив йому капітанську пов'язку.

І ефект був разючим. Особливо на тлі першої гри. Центр поля донеччани не програли. В принципі, вони й інші плацдарми не програли.

Але не лише Тарасом єдиним

Було б, як мінімум, примітивно списувати всі заслуги у позитивних пертурбаціях «Шахтаря» лише на вихід у основі Степаненка. Так, Тарас додав міці середині поля, зв'язував оборону та півзахист, а за потреби переміщався на ліве крило, страхуючи Ісмаїлі. І навіть міг гарним ударом принести нічию. Але з погляду сухої статистики він провів аж ніяк не визначний матч. Наприклад, перехоплень більше зробив Матвієнко. А м'яч відбирав краще Додо. Тобто ми можемо констатувати, що фактично всі гравці стартового складу додали порівняно з першим поєдинком. За великим рахунком претензій ні до кого пред'явити не можна. Швидше, треба всім подякувати за гру.

Getty Images/Global Images Ukraine

І тому ж Де Дзербі також. Причому не лише за визнання своєї помилки зі Степаненком. А й, наприклад, за рішення випустити зі стартових хвилин Мудрика. Саме Михайло зіграв на лівому фланзі півзахисту, а не Соломон. Його поява виявилася несподіваною практично для всіх. І для суперника також. Хлопець провів дуже якісний поєдинок. Якщо тобі аплодує «Сантьяго Бернабеу», і ти не Мессі чи Іньєста, це дорого коштує.

Чому ж тоді «Шахтар» все одно програв?

Як часто буває у великих поєдинках, долю протистояння вирішують дрібниці. Деколи невидимі неозброєним оком. В даному випадку потрібно говорити відразу про кілька подібних факторів. Перше, про що треба сказати – грубу помилку Марлона та Трубіна, що призвела до першого м'яча Бензема. Мені складно сказати, хто більше помилився в тому випадку – центрбек чи голкіпер, але кожен по-своєму, вони сприяли тому, щоб мадридці відкрили рахунок. Другий момент – неготовність судді брати на себе відповідальність у моменті, коли на початку першого тайму Менді завалив у своєму штрафному майданчику Додо. На мою думку, там треба було ставити пенальті. Але французька суддівська бригада пошкодувала свого земляка. Ну і, звичайно, не можна не відзначити і рівень суперника.

А що ж «Реал»?

На відміну від матчу на «Олімпійському», де, незважаючи на грубі помилки господарів, насамперед потрібно вести мову про блискучу гру «вершкових», вдома «Реал» грав не так переконливо. Точніше, грав «Реал» непогано, просто суперник порівняно з першою грою явно додав.

Getty Images/Global Images Ukraine

І цього «додавання» одразу вистачило для того, щоб побачити вразливість команди Анчелотті. Насамперед – в обороні. Після того, як пішли Рамос та Варан, центральна зона захисту залишається Ахіллесовою п'ятою команди. І «гірники» цю проблему оголили. Показово, що на «Сантьяго Бернабеу» Куртуа зробив більше сейвів, ніж Трубін. На «Олімпійському» було набагато спокійніше для бельгійського кіпера.

Однак, незважаючи на певні проблеми у грі «Мадрида», все одно необхідно говорити і про його вищий клас. Він, цей клас, нікуди не випарувався. Те, як «Реал» забивав другий гол, це дуже круто. «Шахтар» на євроарені поки що так забивати не може. Він близький до такої гри, як показав матч у столиці Іспанії, але поки що «Реал» вищий. Навіть при тому, що, на відміну від свого суперника, «вершкові» не лізли зі шкіри. Вміння здобувати ось такі – чергові за своєю суттю перемоги – і наочно характеризують команди рівня «Реала».

На жаль, шанси «Шахтаря» вийти з групи мізерно малі

Як немає професії «добрий хлопець», так і за хорошу, але програну гру не нараховують очок. «Шахтар» так само залишається найгіршою командою своєї групи за набраними балами: лише один. До «Шерифа», що йде на третьому місці, який програв і повторну дуель «Інтеру» - цілих п'ять очок. І два матчі до фінішу групового етапу. Отже, «гірникам» обов'язково потрібно вигравати у тих іграх – проти «Інтера» у гостях та у «Шерифа» вдома. Але й цього може бути недостатньо. Аж надто багато було втрачено донеччанами у чотирьох поєдинках, щоб продовжувати залишатися у грі. Якщо відкинути особисті симпатії та переваги, то шанси «Шахтаря» на вихід із групи – близько двох-трьох відсотків. Не більше, на жаль.

Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 59
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
=@=
Забавно смотреть футбол с рос сайтов футбол на лив тв, трансляции которого в РФ запрещены. Получается это наши кибервойска на зло им транслируют это нам. Ну и спасибо. Ведь наши футболы лично мне недоступны просто так. Ну и ладно.
Так вот, те рос дядьки лучше наших вацков знают наш футбол, и в том числе Де Дзерби с его концепцией. Они хорошо пояснили, что Роберто упёрся на своей модели выхода через пас. Из поломки которой и прилетел первый гол. Ну Трубин!!! зафутболь тот мяч куда нибудь в аут или просто лупани через голову всех вперёд! Но надо через пас... И к этому я лично был готов. Когда то же это должно было случиться. А в общем, на ничью Шахтёр точно наиграл.
Но Мудрик не завалил Виниса, а Стёпа или Сидор, завалили бы. И Фавор бы бы уложил. А Миша расставил руки, типа я его не трогал. А надо было за трусы и футболку хотя бы прихватить.
Вот и вся концепция. Главное выиграть УПЛ! Так говорил и будет дальше говорить Роберто.
Как и Мирча.
Владислав Антонов
Біда в тому, що більшість гравців молоді та нестабільні. Нема яскраво вираженого лідера на футбольному полі. І з нападником проблеми.
Плюс серйозно деградували Ісмаілі, Антоніо і Тете.
Займуть останнє місце в групі ЛЧ - прикро, але це рідкісне явище (вперше з сезону 2011/12). Наступного року має бути краще.
Kevko
"Все чудово"? Журналист не смог придумать лучшего заголовка?
Владелец Шахтера пригласил Дзерби и сделал 50 мин инвестиций, чтобы слушать рассказы о "хорошей игре"? Смотрите на факты: 4 игры - ноль побед, 1-9 разница, поражение от Шерифа, последнее место и без перспектив на евровесну...
antt
Ну по одному матчі про позитив важко говорити. Якщо два українські клуби мають по 1 очку, а відрив Шахтаря від третього місця взагалі 5 очок - це просто завал. Хоча на що міг Шахтар розраховувати в групі - на 6 чи 4 очки від Шерифа! Є ще можливість заробити три із них. І по одному очку від Інтера і Реала?! Від Реала одержали один нуль попри дві перемоги в минулому сезоні. Так що багато що вирішилося уже напевно в першому матчі із Шерифом. І Шерифу для єврокубкової осені напевно буде достатньо перших двох перемог в групі. Тому Шериф займе місце Шахтаря очевидно в ЛЄ. Якось дуже символічно хоча з негативним відтінком. Так як конкуренція між трьома лідерами в групі дуже велика - думаю два фаворити все таки вирішать як недопустити третього "нефаворита" в плей-оф ЛЧ.
D.Lanskoy
Шахтер играл получше, чем Динамо с Барсой, но обреченность была видна и там, и там. Нечего делать украинским командам в Лиге чемпионов. Пусть лучше очки для рейтинга набирают в Лиге Европы, как Шотландия, будет больше пользы.
samird
Так много букв, так много слов. А суть проста. Реал вышел на этот матч на понтах после 5-0. Все обоснованно ждали такого же выноса. А Шахтёр вышел на полной выкладке. Но даже этого не хватило чтобы сыграть хотя-бы вничью. И это при том, что данный состав Реала далёк от лучших стандартов, и неспособен перестроиться по ходу игры. Если выкатили на спущенных колесах - так и будут играть весь матч. Слабая реализация и дыры в обороне у Шахтёра никуда не делись. Интер уже в следующем туре зачехлит горняков, и я очень удивлюсь, если не будет очередного погрома.
MaD_Max
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Не все чудово.На другий тайм вийшов,як завжди проти суперклубів,переляканий Шахтар,з намаганням утримати очечко.Дзербі ще багато треба працювати над психологією гравців.А в першому таймі,просто пишався грою рідної команди.
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
movkli
Кто дверь в палату не закрыл? какие два пенальти и шикарная игра? Реал играл строго по счету, забили после дурацких ошибок защиты, остановились, пропустили, немного побегали и забили второй. играли строго по счету, Шахтер не предложил мегаскоростей и супер контроля мяча, делайте на своей половине и в 40 м от ворот, что хотите. Бензема, походу как Шева в рекламе, даже не вспотел.
Maks Shou
Все чудово? А як тоді Реал, божественно? В футболі головне перемоги на футбольному полі і не важливо як. 1 очко й все супер? Просто дивно, після того, коли стільки грошей влито в команду влітку. А якщо все це на майбутнє, то потрібно так й говорити, поки повна ж.па, але якийсь процес йде.
mayakovskiy1
Все правда отлично. Видно что команда набирает и на верном пути. В чемпионате всех выносим и не замечаем. Заря и Десна получили на двоих 10.
В еврокубках стабильности не хватает, но уже на сейчас есть равный матч с чемпионом серии А и топ клубом Испании. Радует что Де Дзерби раскрывает молодых украинцев атакующего плана. Мудрик возил Реал, набирает Судаков.
При этом в Милане будет главный матч осени. Победа там дает отличные шансы даже на плей-оф ЛЧ. Но выиграть конечно будет сложно
zac1310
Статья - норм, но недооценены шансы шахтера...
Не 2-3%, 2-3% на выход в плей-офф ЛЧ, а вобщем %-в 5-7
New Zealander
Играли просто шикарно. Аже сердце радовалось. Играть в атакующий футбол на выезде с самим Реалом это героизм и это знак большого класса. Много опасных моментов создали. Но судья тридварас не дал чистый пеналь или даже два.
svetlog
Основная причина такой игры упомянута вскользь - "не лезли из кожи вон"... А на самом деле, прямо сказать, Реал играл спустя рукава, особо не напрягаясь. Было устойчивое ощущение - надо бы было - забили бы и пять.
SrnaNeSriPodNogi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Funny_____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил