Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 листопада 2021, 18:26
11413
5

Становище загострилося. Шахтар U-19 поступився Реалу в Мадриді

Українському колективу не вдалося повторити домашній успіх на полі суперників

| Оновлено 03 листопада 2021, 18:26
11413
5
Становище загострилося. Шахтар U-19 поступився Реалу в Мадриді
ФК Шахтар Донецьк

Юнацька команда донецького «Шахтаря» під керівництвом Оскара Ратулутри показує досить якісний приклад своїм віковим одноклубникам того, як необхідно виступати на міжнародній арені цього сезону. Підростаюче покоління футболістів віком до 19 років демонструвало впевнені результати, унаслідок чого пройшло екватор турніру із підсумковим показником у шість набраних очок.

У тому числі, «гірники» на два тижні раніше впоралися з мадридським «Реалом» в Україні (3:2), а цього разу приїхали до столиці Іспанії з метою повторити це досягнення вже на полі абсолютного лідера поточного розіграшу чемпіонату Іспанії у своїй віковій категорії

Колектив Ратулутри спробував уже зі стартових хвилин нав'язати суперникам пресинг на чужій половині поля і був досить успішним у цьому намірі. Допоки футболісти Ернана Переса збиралися з думками, «Шахтар» встиг створити кілька небезпечних флангових прострілів, проте завершувати їх ніхто не намагався. Також, мав місце далекий удар від Бако, але його швидше можна було віднести до когорти тестових. Загалом динаміка руху українського колективу тішила око, але рано чи пізно суперники мали включитися в гру.

Коли вершкові нарешті дісталися м'яча, то відразу ж спробували задіяти в атаці свого лідера - Оскара Аранду, через ноги якого проходила більшість позиційних розіграшів. Персонально стримувати одного з найактивніших футболістів суперників було простим завданням для оборони «Шахтаря», проте голкіперу Тимуру Пузанкову все одно довелося добряче попрацювати на перехопленнях передач з обох флангів.

На двох команд створили лише один реальний гольовий момент – на 34-й хвилині все той же Аранда ударом із гострого кута на правому фланзі штрафного майданчика направив м'яч у бік від дальньої штанги. Що ж до донеччан, то свої спроби виходу на чужу половину поля вони не перетворювали навіть на проходи всередині штрафного майданчика. Абсолютно рівна гра, де можна було спостерігати невелику перевагу «Реала» в індивідуальній майстерності, яка повністю перекривалася злагодженою командною роботою суперників.

Уже з перших хвилин другої половини матчу ситуація на полі поступово почала зміщувати акценти на користь господарів. «Реалу» вдалося в невисокому темпі перевести гру повністю до чужого штрафного майданчика, внаслідок чого володіння Пузанкова потрапили під обстріл. Голкіпер за таких умов не встояв майже відразу, уже на 58-й хвилині не впоравшись із дальнім ударом із лівого флангу від Аранди.

Темп руху української команди не подобався ні вболівальникам, ні її наставнику, тому Ратулутра спробував одразу за допомогою ротації перевернути хід протистояння, але ця спроба знайшла відображення лише у статистиці замін. Ключова проблема «Шахтаря» у цьому матчі – неможливість перейти від творчої фази до завершення. Подолати цю хворобу так і не вдалося, внаслідок чого «гірники» тепер розташовуються на третьому рядку турнірної таблиці своєї підгрупи.

У наступному турі юнацька команда мадридського «Реала» зіграє проти молдавського «Шерифа» на чужому полі, а донецький «Шахтар» проведе виїзний матч проти міланського «Інтера».

Юнацька ліга УЄФА. Груповий етап. Група D. 4-й тур.

«Реал» U-19 – «Шахтар» U-19 - 1:0

Аранда, 58

  Аранда, 87 – Лосенко, 56, Плющ, 81

«Реал» U-19: Вісенте – Обрадор, Марвел, Асенсіо, Каррільо – Лукас, Вільяр (Гомес-Елехідо, 76) – Аранда (Гонсало, 89), Іглесіас (Хіменес, 89), Петер – Герреро (Саласар, 66).

«Шахтар» U-19: Пузанков – Булеза, Фарина, Козик, Капінус – Гулько – Бако (Пушкарьов, 63), Сігєєв (Гаврилюк, 67), Лосенко (Роспутько, 63), Глущенко (Плющ, 67) – Гончарук (Погорілий, 74).

Арбітр: Дональд Робертсон (Шотландія).

Стадіон: «Альфредо Ді Стефано» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 13 (5) – 10 (3)
Кутові: 3 – 4
Оффсайди: 2 – 0.

РЕАЛ U-19 - ШАХТАР U-19. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 04 липня 2024, 07:43 23
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Англія – найслабша. Названо найсильнішу збірну чвертьфіналів Євро-2024
Футбол | 04 липня 2024, 07:01 4
Англія – найслабша. Названо найсильнішу збірну чвертьфіналів Євро-2024

Портал FourFourTwo вважає найсильнішими іспанців

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Кто все эти игроки Шахтера U-19? Они не бразильцы, а значит во взрослой команде не будут играть, особенно если они не защитники не голкиперы.
Умник
Мне Глущенко и Гончарук понравились с головой футболисты
KrOT_maxim
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил