Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 листопада 2021, 19:48
10589
42

Динамо – Барселона: Оптимістична трагедія

З такою грою можна розраховувати на очки. Але з такою реалізацією – не можна

| Оновлено 03 листопада 2021, 19:48
10589
42
Динамо – Барселона: Оптимістична трагедія
ФК Динамо

У другому поєдинку з «Барселоною» у динамівців вийшло набагато краще. І значно цікавіше. Але рахунок, на жаль, такий самий, як і в першій грі – 0:1 не на нашу користь. Чому знову не вийшло і які турнірні перспективи, давайте розбиратися.

Луческу зробив висновки з першої гри

Цього разу динамівський тренер нічого не вигадував – ні зі стартовим складом, ні з ігровою моделлю. На поле «Олімпійського» вийшли справді найкращі на даний момент гравці «Динамо». На лівому фланзі оборони зіграв Караваєв, а не Миколенко: Віталій травмований і дивився гру з трибун. Такий варіант Луческу використав у недавньому матчі проти «Маріуполя». А на вістря атаки вийшов Гармаш. Власне і цей варіант динамівський тренер використовує постійно.

І не скажеш, що Караваєв і Гармаш були найгіршими в цьому поєдинку. Однозначно каші не зіпсували. Втім, як і решта гравців нашого чемпіона.

Зробив висновки динамівський тренер і після своїх тактичних прорахунків у грі на «Камп Ноу». Його команда вже не здавалася боягузливим страусом, який боявся переходити центр поля. Динамівці пресингували, намагалися дуже швидко входити на половину поля суперника, за рахунок швидкості створювалися моменти. Загалом господарі створили цілком достатньо для того, щоб забити. І їхня гра, особливо в першій половині зустрічі, не могла не подобатися. Але рівень суперника знову виявився вищим. У чому, за великим рахунком, і так ніхто не сумнівався.


ФК Динамо

Індивідуальний рівень гравців «Барселони» позначився у найвідповідальніший момент

Команди видали дуже інтенсивний перший тайм. Господарі в деяких ігрових компонентах виглядали навіть краще за гостей. Ну, хоча б за ударами у площину воріт. Кияни непогано вибігали в атаки, вміло відсували чужий атакуючий фронт від своїх воріт. На цей раз і стандарти виходили не тільки у Депая, а й у наших.

Однак одна з головних проблем у тому, що відіграти такий енерговитратний поєдинок на високих швидкостях від дзвінка та дзвінка «Динамо» не може. Не може саме проти суперників рівня «Барси». У другому таймі кияни підсіли. Підсіли на тлі помітної активізації суперника. Тобто, «біло-сині» грали, можливо, приблизно так само, як і в першому таймі, тільки біда в тому, що «синьо-гранатові» почали грати швидше. Та й вихід Дембеле у зв'язку з цим суттєво допоміг гостям. За рахунок цієї активності «Барселона» і награла на забитий м'яч.

Після матчу Луческу скаже, що «це був найкращий матч «Барселони» останнім часом». Ну, не знаю. Не найгірший - точно, але ця «Барса» зараз дуже вразлива. Проблема не тільки в тому, що каталонці вищі в індивідуальному плані за киян, а в тому, що саме кияни не можуть реалізувати свої моменти.

«Динамо» теж награло на забитий м'яч, але...

Якщо минулого поєдинку кияни взагалі не били по воротах Тер Штегена, то в Києві все було інакше. У другому таймі був гарний момент у Циганкова, моменти у Караваєва, Буяльського. А ще – у Лєднєва та Забарного. Реалізуй хоча б один із них – і рахунок був би іншим. Але не зуміли.

Лише в першому випадку після удару Циганкова німецькому кіперу «Барси» довелося продемонструвати свій рівень. А в інших ми можемо сміливо нарікати на відсутність майстерності. Караваєв не зумів «докрутити», Буяльський не зумів як слід прикластися до м'яча, Лєднєв взагалі не зумів цей м'яч зупинити, Забарний у вигідній ситуації після подачі від кутового не зумів нормально прийняти м'яч і нормально пробити. Виходить, що ми можемо створювати моменти, але реалізувати їх – не можемо. У цьому і є головна різниця між «Динамо» та командами рівня «Барселони».

Заміни Луческу

Начебто все правильно: прибирав із гри тих, хто найбільше «наївся» (єдиний виняток – Шапаренко: там справа у травмі). Але чи своєчасно були ці заміни? Мені здається, що й цього разу київський Містер трохи спізнився. У всякому разі, Вітіньйо та Вербича можна було випустити на кілька хвилин раніше.

З іншого боку, не можна не відзначити дуже коротку динамівську лаву. Ні, людей там вистачає, але так щоб одночасно вийшли і підсилили гру, таких раз, два і все. Хоча, правду кажучи, одразу все. Напевно, це не вина головного тренера «Динамо», а його біда. Але від цього навряд чи легше.


ФК Динамо

Турнірне становище так само важке. Дуже важке

Після чотирьох турів в активі «Динамо» – лише один турнірний бал, нуль забитих м'ячів та останнє місце у таблиці. «Бенфіка», яка зараз йде на третій позиції, має чотири очки. Напевно, доля третього місця вирішиться у Лісабоні, у матчі останнього туру. Адже, якщо не станеться нічого екстраординарного, після п'ятого туру відстань між лісабонцями та киянами буде такою самою.

Чи може команда Луческу розраховувати на вихід із групи? Київська гра проти «Барселони» додала оптимізму. Але не більше. Якщо чесно, то «Динамо» практично у кожному ігровому компоненті як мінімум не перевершує команду Романа Яремчука. Тому залишається сподіватися лише на диво. Може воно зіграє за нас.    

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
О каком оптимизме может идти речь?! Четыре игры - ноль забитых мячей. Качество состава достаточное для того, чтобы побеждать Минай, Мариуполь и т.п. Но в Европе команда совершенно неконкурентоспособна. Луческу выжал все, что можно из весьма посредственных игроков. Это практически предел. Возможны какие то отдельные удачные всплески, но потенциала нет. От былого бренда Динамо осталась только эмблема на футболках
ancient UKR
Главное себя не обманывать. На сеголня мы скатились до уровня середняков ЛЕ и то ещё надо это доказать. Деградация налицо. Суркис все дальше убивает клуб нанимая рудиментных тренеров. Тут были куплены ряд исполнителей вы про них давно слышали? Румын, бразилец? трясина... ни идей ни перспектив. Луческу наш бог лучший тренер всех времен. Суркису лучше знать и тд... франковы на марше отрабатывают сахарок за который готовы вылизывать вместо туалетной бумаги. Цыганков давно отрабатывает контракт а не играет как и половина команды. Остальные сбитые лётчики которым мотивация это
толстый конверт счастья раз в месяц. Не будет ничего... забейте... скоро обыгрывать какую нибудь осасуну или льеж будет за счастье. Франковы будут сотрясать буквы во всю))) кто не верит. В мордоре посмотрите на Спартак. Просто уничтожен...
mayakovskiy1
Какое экстраординарное?))) Что несет автор? С такой мертвой Барсой Бенфика будет явным фаворитом. Не просто фаворитом, а явным. Если ДК не сыграет хотя бы ничейку с пятым составом Баварии - шансов перед последним туром не будет
Умник
Мазохизм какой то радоваться игре при проигрыше.
Я наверное дед какой то ворчливый
fedd1979
Дуже дивно, що відлік ведеться від гри "Динамо" в конкретному матчі (хоча вона була не ахті), а не від рівня суперника (як би не дивно це звучало в данмоу випадку), якого нині нагинають всі, кому не лінь
belerilf1
я уже вижу заголовки следующего сезона "Лига Европы, Динамо досталась группа смерти"
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Я думаю оптимІзму мало - бо тепер практичні шанси пробитися до ЛЄ рівні майже нулю. Перемога в Лісабоні була б дивом якщо вона станеться. Але і це не гарантує вихід в ЛЄ. А те що показали якусь гру - так застосувати її до чогось путнього можна буде напевно в наступний єврокубковий сезон - не завеликий часовий лаг?! Це ж не початок групового турніру і вчорашні гра навіть не третій тур ЛЧ.
Funny_____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Funny_____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
belerilf1
жду следующие новости "Бенфика уже не та"
Bulba_sumkin
Ну вот серьезно)) Как по названию статьи сразу автор читается?)) Кто-то читал? Можно в двух словах, о чем этот набор букв?)