Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 03 листопада 2021, 06:05
942
0

Перша ліга. Лідери синхронно здобули перемоги

Огляд 16 туру Першої ліги

| Оновлено 03 листопада 2021, 06:05
942
0
Перша ліга. Лідери синхронно здобули перемоги
ФК Оболонь

Минулий тур пройшов без серйозних санкцій з боку арбітрів: у 8 матчах не було призначено жодного пенальті та не показано жодної червоної картки. Щодо жовтих карток, то їх було багато, особливо рефері їх часто показували у Житомирі та Луцьку. До речі, вже третій тур поспіль у Першій лізі немає нульових нічиїх.

«Полісся» та «Нива» розписали мирову 1:1. На гол Янакова гості відповіли влучним ударом Кисленка. Після цієї нічиї команди залишились у середині турнірної таблиці Першої ліги.

«Волинь» у Луцьку поступилася «Агробізнесу» з рахунком 0:1. Єдине взяття воріт відбулося на 5-й хвилині, коли Войтіховський відзначився автоголом. Також поєдинок був ознаменований бійкою за участю футболістів та тренерів наприкінці зустрічі. Для команди з Волочиська за три тури це вже друга перемога над відомим суперником. Раніше «Агробізнес» у 14 турі виявився сильнішим за «Металіст».

«Кривбасу» вдалося взяти три очки у непростому поєдинку проти «Олімпіка». Криворіжці виграли зустріч завдяки голам Рябова та Щедрого. Ця вікторія дозволила «Кривбасу» із 34 очками закріпитися на другому місці. Також переможна серія колективу із Кривого Рогу триває вже три поєдинки.

У західноукраїнському дербі зійшлися «Прикарпаття» та «Ужгород». Команда з Івано-Франківська пропустила першою, але після дублю Волошиновича відігралася і вийшла вперед. Сондей своїм точним ударом поставив крапку у матчі, в якому перемогло «Прикарпаття». «Ужгород» після серії вдалих матчів у другому турі поспіль програв з рахунком 1:3, закріпивши за собою реноме команди, у поєдинках за участю якої забивається дуже багато м'ячів. Наразі вже 50 голів (13:37) було забито в матчах «Ужгорода» і це найбільше у Першій лізі. 49 голів забито у матчах за участю лідера «Металіста» (41:8). А ось «Прикарпаття» після перемоги із 25 очками знаходиться на п'ятому місці.

«Краматорськ» у рідних стінах програв «Гірнику-Спорт» з рахунком 0:1. Для команди з Горішніх Плавнів це друга вікторія поспіль. До речі, «Гірник-Спорт» не програє вже сім матчів поспіль. Не знаючи смаку поразок, команда Ігоря Жабченка із 22 балами йде вже сьомою у Першій лізі.

У битві аутсайдерів «ВПК-Агро» виграв у «Кременя» з рахунком 2:0 після голів Шевченка та Льопи. Ця перемога дозволила «агрономам» зрівнятися за очками із командою з Кременчука. Тепер у обох колективів по 13 балів і вони ділять 14-15 місце.

Знову перемогла «Оболонь». «Пивовари» у рідних пенатах вигризли перемогу у поєдинку із «Поділлям». Єдиним голом у матчі відзначився вже на 90+4 хвилині Прокопенко. Після цієї вікторії кияни комфортно із 30 очками перебувають на третій позиції.

У центральному поєдинку туру зійшлися «Металіст» та «Альянс». Довго на табло у Харкові були нулі. Рахунок був незмінним до моментів, коли Підлепенець на 73 та 83 хвилинах залишив свої автографи у воротах гостей із Сумської області. Як підсумок, харків'яни з дублем Євгена перемогли та набрали чергові три очки у скарбничку. Тепер «Металіст» із 41 балом лідирує у Першій лізі. «Альянс» із 26 очками йде четвертим.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 16-й тур

29 жовтня

«Полісся» - «Нива» - 1:1
Голи:
Янаков, 14 – Кисленко, 54.

«Волинь» - «Агробізнес» - 0:1
Гол:
Войтіховський, 5 (автогол).

30 жовтня

«Олімпік» - «Кривбас» - 0:2
Голи:
Рябов, 27, Щедрий, 87.

«Прикарпаття» – «Ужгород» – 3:1
Голи:
Волошинович, 44, 53, Сондей, 71 – Хомченко, 18.

31 жовтня

«Краматорськ» - «Гірник-Спорт» - 0:1
Гол:
Сьомка, 20.

«ВПК-Агро» - «Кремінь» - 2:0
Голи:
Шевченко, 9, Льопа, 20.

«Оболонь» - «Поділля» - 1:0
Гол:
Прокопенко, 90+4.

1 листопада

«Металіст» - «Альянс» - 2:0
Голи:
Підлепенець, 73, 83.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 0
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.