Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2021, 04:43
3596
1

Шедеври Сидорчука та Судакова, невдоволення Луческу, шість голів Зорі

Найцікавіші події 13-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 листопада 2021, 04:43
3596
1
Шедеври Сидорчука та Судакова, невдоволення Луческу, шість голів Зорі
Фото Кирила Димова

І «Шахтар», і «Динамо» здобули перемоги. Але якщо «гірники» розбили «Десну», то кияни лише мінімально переграли «Маріуполь». Найбільший рахунок був зафіксований у Харкові, де місцевий «Металіст-1925» програв «Зорі» 1:6. Ще один розгром був у Дніпрі, де команда Йовічевіча забила чотири «сухі» м'ячі «Минаю». В решті чотирьох поєдинків туру було забито лише один гол.

Матч туру

На «Олімпійському» «Шахтар» приймав «Десну». Вивіска у матчі досить гучна. Але гра вийшла фактично в одні ворота. Дуже швидко «гірники» відкрили рахунок – передачею Додо скористався Соломон. Щоправда, досить оперативно гості зрівняли рахунок: Безбородько втік із центру поля та «пробив» Трубіна. Але це був останній небезпечний момент для «Десни». Далі повністю домінували донеччани. До перерви вони забили один м'яч (Судаков), а після перерви – ще два (Тете та Фернандо). З інтервалом в дві хвилини. «Десна» особливо й не чинила опір.

ФК «Шахтар»

Слова туру

Після матчу з «Шахтарем» наставник «сіверян» Олександр Рябоконь визнав справедливість результату: «Я не сказав би, що тут щось вирішувала боротьба. Вирішувала гра у футбол. «Шахтар» грає, напевно, трохи краще. Суперник явно вищий за класом. Нам було важко… Вже готувалися заміни, і доки гравці шнурувалися, суперник встиг забити два м'ячі за лічені хвилини. Прикро, що другий гол ми самі собі «намалювали», причому досвідчені футболісти. І все, гру було зроблено, шансів вже практично не залишалося».

Голи туру

Дуже красиві, і досить схожі м'ячі забили динамівець Сидорчук і «гірник» Судаков. Сергій відзначився одразу двома точними та дальніми ударами у воротах «Маріуполя». І якщо в першому випадку, найімовірніше, помилився голкіпер приазовців, то другий удар динамівського капітана – справжній шедевр. Він з-за меж штрафного майданчика зряче відправив м'яч точно у верхній правий кут воріт.

У такому ключі забивав «Десні» й Судаков. Георгій прийняв м'яч за кілька метрів від лінії штрафного майданчика і сильним ударом ледь не порвав сітку лівої «дев'ятки».

Пенальті туру

Вже на четвертій хвилині матчу «Маріуполь» - «Динамо» господарі відкрили рахунок. Зробив це Мишньов точним ударом із одинадцятиметрової точки. Пенальті, призначений арбітром Романовим, вийшов досить спірним. Сидорчук боровся за верховий м'яч, і від його голови футбольний снаряд поцілив динамівському капітану в руку. Тобто, свідомої гри рукою не було. Але після підказки арбітра ВАР Романов наважився покарати гостей одинадцятиметровим. Бущан вгадав напрямок удару, але відбити м'яч не зміг.

Обурення туру

До часу другого тайму матчу «Маріуполь» - «Динамо» арбітр Романов додав три хвилини. За кілька секунд до кінця компенсованого часу гості вибігли у небезпечну контратаку – на порожні ворота. Здавалося, голу не оминути. Але Романов чомусь вирішив наперед дати фінальний свисток. Чим викликав справжнє обурення на тренерській лаві «біло-синіх». «Рефері, ти не можеш робити цього», - це слова Луческу на адресу Романова. «Клоуне, як ти можеш так судити? Тобі не соромно?», - а це репліка до Романова помічника Луческу Караса.

«Подарунок» туру

За день до гри проти «Львова» президенту «Колоса» Андрію Засусі виповнилося 35 років. Привітати керівника ковалівського клубу прибули керівники УАФ – голова асоціації Андрій Павелко та його заступник Вадим Костюченко. Намагалися зробити подарунок своєму босу і футболісти «Колоса». Але не вдалося. Похмура гра з мінімумом небезпечних моментів завершилася мінімальною перемогою гостей. Андрій Анатолійович залишився без подарунка. Точніше, із «краваткою».

Розбірки туру

Єдиний гол у ворота «Колоса» у грі проти «Львова» залетів після розіграшу «стандарту». З першим ударом – Ернеста – голкіпер Волинець впорався, але проти добивання Романчука воротар «аграріїв» виявився безсилим. Після пропущеного м'яча Волинець накинувся на Ренана. У Євгена на той момент був такий вираз обличчя, що за бразильця реально було тривожно. Причина невдоволення воротаря «Колоса» - «Ренан не виконав передматчеву установку і не перебував у тій точці, що ми просили». Так пояснив після матчу в.о. наставника «Колоса» Сергій Кузнєцов.

Розгром туру

Недільні матчі туру відверто розчарували. У Ковалівці суперники вичавили з себе один забитий гол при бляклій грі, а у Львові «Рух» та «Олександрія» й зовсім розійшлися сухою нічиєю. Натомість заключний матч дня, у Харкові, порадував. Порадував насамперед результативною грою: сім м'ячів на двох. Щоправда, очікувалася наполегливіша гра, адже «Металіст-1925» вигравав в останніх чотирьох поєдинках, та й «Зорю» зараз навряд чи можна назвати взірцем стабільності. Більше того, підопічні Кривенцова першими забили. Причому дуже швидко. Але не тільки не змогли втримати перевагу, а й розгромно поступилися. 1:6 – певною мірою сенсація. Хоча «Зоря», звичайно ж, на перемогу награла.

Атака туру

Другий гол Аллах'яра у ворота «Металіста-1925» – це чистої води «Барселона». Ні, не нинішня, а та, гарна та натхненна. У гольовій атаці взяли участь майже всі гравці передньої лінії. Була і проникаюча передача з позиції хвилеріза, і короткий розіграш м'яча зі стінками та п'ятою, і сильний точний удар. Майже як у Мессі. Загалом, браво!

 

 

Джокер туру

Нападник «Дніпра-1» Русин вийшов на поле у матчі проти «Минаю» вже тоді, коли все було вирішено: на 84 хвилині, за рахунку 3:0 на користь господарів. Однак Назарію вдалося не лише активізувати гру, а й забити. На 89 хвилині він забив четвертий гол у ворота закарпатців, використавши чудову передачу Кравченка. Цей м'яч для 23-річного форварда став першим у складі «дніпрян».

Символічна збірна туру: Паньків - Додо, Бондар, Довгий, Цуриков - Сидорчук, Судаков, Тете, Джурасек - Гладкий, Аллах'яр.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно
Футбол | 19 квітня 2024, 19:48 18
Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно

Міккель продовжить виступи у складі «Орхуса»

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Алтухов
По поводу возмущения динамовцев недоигранными 2-мя или 3-мя секундами. Это их вариант, а что было на секундомере у судьи, об этом не пишет никто. И не помню их возмущений переигранными 3-мя минутами, когда они заработали пенальти в ворота Александрии. Тот судья был хорош.
Джокер тура. Алибеков вышел еще позже и забил красивейший гол.
Лучший гол Зари. Комбинация, когда Шахаб прострелил, Алахьяр, в движении, пропустил мяч, а Гладкий забил гол, была самой красивой в нашем чемпионате за последнее время.