Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2021, 02:40
1793
0

Олександр КУЧЕР: «Треба забивати свої моменти. Бажано, на початку»

Наставник «Металіста» прокоментував перемогу над «Альянсом» (2:0)

| Оновлено 02 листопада 2021, 02:40
1793
0
Олександр КУЧЕР: «Треба забивати свої моменти. Бажано, на початку»
ФК Металіст. Олександр Кучер

Прес-конференція головного тренера «Металіста» Олександра Кучера після матчу з «Альянсом» (2:0).

— Головне — є 3 очки, є перемога. Була гарна цікава гра з багатьма моментами. Звичайно, шкутильгала реалізація — треба було забивати свої моменти, і бажано на початку гри, щоб було легше грати. А так кінцівка вийшла нервова. Але все-таки відчувалася сила в команді: ми накривали, бігли, і гол назрівав, колись таки мали забити. Добре, що вийшло, і ми це зробили двічі.

— Як оціните сьогоднішню гру команди? Чи виконала вона завдання на матч?
— У принципі те, про що домовлялися, ми виконали. Пресингували, не зупинялися, намагалися перекривати, не говоритиму, що ми домовлялися. Ще в першому таймі чимало відбирали м'яч на чужій половині поля, але не могли правильно розпорядитися надалі. Через це і страждала реалізація.

— Підлепенця не було у заявці минулого туру. Сьогодні Євген вийшов на заміну та оформив дубль. Чи можна сказати, що йому допоміг такий струс?
— Женя — хороший футболіст, він давно з нами працює. Якийсь період у нього останнім часом був невдалий. Ми дали йому відпочити, треба було подумати. На нього теж чиниться певний тиск, він це розуміє, хвилюється. Сьогодні Женя забив два м'ячі, сподіваюся, це йому допоможе, він підбадьориться, і надалі у нього все виходитиме.

— Балулі залишав поле у ​​супроводі лікарів. Чи все з ним добре?
— Думаю, завтра зробимо медобстеження, і все з'ясуємо. Сподіваюся, що немає нічого серйозного.

— Чи довелося вам якось налаштовувати команду на сьогоднішній матч, враховуючи скандальну гру першого кола?
— Нічого з цього приводу не було. Налаштовувати футболістів, звісно, ​​знадобилося, оскільки була дуже емоційна кубкова гра, хлопці втратили багато емоцій. Потрібно було підбадьорювати хлопців, допомагати їм у плані настрою, говорити, що треба багато боротися і постійно нагнітати.

— Відсутність у заявці Нехтія та Ріаскоса пов'язана з ушкодженнями, чи вони просто отримали відпочинок?
— Вони мають невеликі пошкодження. Обидва займаються з реабілітологами, відновлюються.

— «Альянс» сьогодні грав у досить закритий футбол. Чи приносять вам радість перемоги над такими командами?
— З такими командами скажу так, чим раніше заб'єш — тим буде легше. Швидше почнуть відбуватися події на футбольному полі. Команда розкриється, намагатиметься атакувати — тоді вже буде футбол. А це виходить не можу сказати «автобус», але вони старалися, контролювали м'яч на своїй половині поля. Намагались щось робити, але все одно стояли біля своїх воріт, зачинялися, не хотіли виходити вперед. Те, що ми втратили на своїй половині поля, — це не вони створили, це ми їм подарували. Вова помилився, Слава (Танковський. — Прим.), Саня (Мизюк. — Прим.) віддав неточну передачу. Весь час біля наших воріт щось було через наші ж помилки, а не тому, що вони могли створити моменти. Я вважаю, що треба грати у футбол, бо це прикрашає гру, телеглядачам приємно, вболівальникам на трибунах. А не коли одна команда у штрафному майданчику, а друга намагається забити м'яч. А потім тяжко, коли ми потрапляємо на європейську арену. Дві команди у нашому чемпіонаті грають, а решта закриваються. Потім ми виходимо вже важко. Коли починають оборону напружувати, нагнітати, йдуть помилки. Вже гравці по-іншому поводяться, діють. Виходить, що не вистачає тиску у матчах чемпіонату.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.