Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 жовтня 2021, 21:56
22625
73

Костюк розгромила чемпіонку US Open на шляху до півфіналу турніру у Румунії

Марта не залишила шансів Еммі Радукану

| Оновлено 29 жовтня 2021, 21:56
22625
73
Костюк розгромила чемпіонку US Open на шляху до півфіналу турніру у Румунії
Transylvania Open. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№55 WTA) здобула вражаючу перемогу на турнірі WTA 250 у Клуж-Напоці.
 
У 1/4 фіналу українка, яка отримала шостий номер посіву, впевнено переграла третю сіяну Емму Радукану з Великобританії (№23 WTA), яка є чинною чемпіонкою US Open.
 
Клуж-Напока. 1/4 фіналу
Марта Костюк (Україна) – Емма Радукану (Велика Британія) – 6:2, 6:1

Костюк зі старту почала грати дуже активно та створювати тиск на суперницю на прийомі її подачі. Це одразу ж принесло плоди та українка повела з брейком, граючи вже з позиції сили.
 
Радукану не думала здаватися і провела середину першої партії трохи краще, маючи шанс відновити статус-кво. Але після нереалізації брейкпойнту в шостому геймі вона віддала свою подачу, після чого Марта більш ніж впевнено закрила сет. Фінальне очко продемонструвало справжню майстерність української тенісистки.


 
Друга партія почалася за тим самим сценарієм. Марта оформила швидкий брейк і далі виглядала гостріше, точніше, а також набагато менше помилялася. На своїх подачах проблеми зникли, шансів на камбек не було видно взагалі. У п'ятому геймі Радукану знову не встояла під натиском українки, і Костюк повела з двома брейками. Розв'язка настала на наступній подачі британки на більше-менше. Марта відіграла три геймболи суперниці і сама з четвертого матчпойнту вирвала важливу перемогу.
 
Чудовий матч для українки, яка раніше зізналася, що на цьому турнірі нарешті почувається на всі 100%.
 
На Костюк чекає третій півфінал цього сезону, раніше вона програла обидві зустрічі такого рівня. Перемога у наступній грі дозволить їй дебютувати у топ-50 світового рейтингу.
 
Це була перша зустріч тенісисток.
 
У наступному раунді Костюк зіграє проти лідера посіву Сімони Халеп (№18 WTA).

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СВІТОЛІНА: «Від живота в ракетку і в корт? Як він взагалі міг це вигадати?»
Теніс | 14 квітня 2024, 19:41 8
СВІТОЛІНА: «Від живота в ракетку і в корт? Як він взагалі міг це вигадати?»

Еліна розкритикувала суддівство у матчі сестер Кіченок та тандему Ана Богдан / Жаклін Крістіан

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 2
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Коментарі 73
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Несподівана і від того ще більш приємна перемога. Переможниця ЮСО за весь матч так і не зрозуміла, як підходити до м'ячів вище плеча. Що трохи натякає на "заслуженість" її титулу. Марта ж добре налаштувалася на суперницю, і сьогодні вже чергувала атакуючі дії з захисними. Хоча все одно, довжини та активності, на мій погляд, трохи не вистачало. З Халеп це точно не пройде, румунка явно піднабрала форму. Хочеться сподіватися, що Марта винесла уроки з недавньої поразки Симоні в Індіан-Веллсі. Тим не менше, Марта знову буде серйозним андердогом у парі.
Daren44
Вот и чУдно что Марта опустила на землю расхваленную до небес Радукану.
Ясно что у той игра не пошла, но эпизодами когда была борьба, Марта смотрелась весьма неплохо!
С Халеп конечно будет сложнее. Та морально в разы стабильнее.
Александр Ад
Марта сьогодні показала дорослий теніс!Ну просто молодчінка.зробила залишок дня приемним!
Misha-101
Браво Марта!! С победой
axylinam
Не смотря ни на что-приятная победа, по любому придаст Марте уверенности
123456789987654321
Дальше Сімона , буде складно і цікаво
znak51
Схоже, Марті тільки з топами грати треба, тоді вона включається на повну. Але де ж їх стільки набереш. Добре хоч в кінці сезону в live race увійшла до топ 50. Удачі в новому сезоні !
kollekciy
Марту з перемогою. Оце була Марта схожа на себе, нарешті послухала поради, добавила агресії, пішли вінерси, удари на виліт з подачі суперниці, яких не було майже рік, отримала впевненість в собі, та нервовий спокій.
Радукану звичайно просто нереально не та, що була, через те й рахунок взагалі сенсаційний.
Alehandro
Уточка по-пекински, похоже, после шлема звезду поймала) надеялась на лёгкую прогулку, а тут такое... Брейки в первых геймах каждого сета избавили Марту от традиционной нервозности и позволили просто сыграть в свой теннис. Так держать! Ждём аналогичного выноса Халепы
samird
Ничуть не собираюсь умалят достижений Марты (она сегодня молодец!), но как, КАК эта девчушка выиграла ЮСО? Я понимаю, что с сеткой откровенно повезло, но всё равно. Чуден в последнее годы женский тур. Вдвойне обидно, что Элина так и не смогла ни разу выстрелить на Шлеме.
Віталій Возняк
Приємно, що при публіці, налаштованій проти нашої Мартусі, вона проявила характер і не психувала. Правда і суперниця своїми "суперподачами" дуже допомогла.
Віталій Возняк
Не варто занадто хвалити Мартусю, применшуючи здібності суперниці, навіть якщо вона з серйозних суперниць на US Open обіграла лише двох топових - Бенчич і Саккарі на відміну від фіналістки того турніру. Це - жіночий теніс. Тут успішні і провальні ігри дуже часто йдуть поруч. Дякуємо Марті за подаровану нам радість наприкінці робочого тижня. Вболіваємо далі.
SolidQ
Молодец Костюк
P.S Зачем Радукану поменяла тренера, если стало хуже?
Sashamar
Чому Емма виграла ЮСО? Дуже просто. Шолом це сім ігор "тут і зараз", ось і всі відмінності від інших турнірів. Причому в першому-другому, а то й третьому колі може пощастити з суперницею. Сітка Радукану була неважкою. Барті її б не пропустила, але несподівано програла Роджерс. А потім були психологічно нестійкі Бенчіч та Саккарі. Радукану не боялася програти (всі інші боялися), тому й не програвала.
А сьогодні Марта - нарешті - викинула своїх тарганів з голови і примусила британку нервувати. От і все. Але стверджувати, що вона набагато сильніше я б не став.
PETP0
Вот такие они, чемпионки ЮСО.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
НАША КОЗАЧКА ПРОКИНУЛАСЬ І ЗАГРАЛА В АТАКУ! ВІТАЮ!!!
dudigo78
Радукану чергова Остапенко одного турніру. Марта молодець. Але це було не важко. З Халеп точно буде набагато складніше
kollekciy
Отак, перед турніром, Марта мала найгіршу форму серед українок, а єдина прорвалася. Така Марта може і з Халеп покусатися, хоча та мабуть ще додала в грі після їх зустрічі.
sirjoga
Хто б там що не говорив, а Марта класом вище. Радукану як була рівня ITF так і залишилась
KeniSan
Победа это конечно хорошо. Но потенциала у Радукану куда больше чем у Марты. Мне кажется перед Эммой никто не ставил задачи тут выиграть. Хотелось бы видеть ихнюю встречу на другом более крупном турнире. С Халеп конечно трудно будет, я практически уверен что румунка выиграет, но будем болеть.