Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 листопада 2021, 20:35
2712
2

Екс-міністр спорту: «WADA розгляне три види покарання для України»

Ігор Гоцул повідомив, що можуть бути дуже неприємні наслідки для українського спорту

| Оновлено 01 листопада 2021, 20:35
2712
2
Екс-міністр спорту: «WADA розгляне три види покарання для України»
naspravdi.today. Ігор Гоцул

Екс-міністр спорту та колишній президент легкоатлетичної федерації України Ігор Гоцул висловився про те, яке рішення буде ухвалено з боку WADA щодо збірної України.
 
«Насамперед вирішуватиметься питання, чи відповідає Національний антидопінговий центр України кодексу WADA. Це стандартна процедура, передбачена кодексом. Щойно виникають якісь подібні історії, є спеціальний орган, який займається розглядом таких питань і потім він виносить пропозиції щодо застосування покарань. Очевидно, що з опублікованого звіту зрозуміло, що український центр не відповідає цьому кодексу.
 
Розгляд цього питання на засіданні WADA буде обов'язковим і з урахуванням оприлюднених обставин, є велика ймовірність, що наш центр визнають таким, що не відповідає кодексу. Кодекс WADA, у свою чергу, передбачає обмеження для спортсменів з певних країн, в яких антидопінгові центри не відповідають кодексу WADA.
 
Ці обмеження полягають у наступному: по-перше, на території країни не можуть проводитися міжнародні змагання, чемпіонати та турніри, по-друге, спортсмени таких країн не можуть брати участь у міжнародних змаганнях за межами країни. По-третє, результати спортсменів на внутрішній арені можуть не визнаватись на міжнародній арені», – сказав Гоцул.
 
Раніше відділ незалежної розвідки та розслідувань Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) опублікував звіт у справі про порушення стандартів тестування Національною антидопінговою організацією України. У звіті повідомлялося, що спортсменів попереджали про майбутній допінг-контроль, а зразки збиралися заздалегідь.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
limb0101
Полная опа. Кроме уборщицы кто-то ответит за этот позор?
turist86
"В первую очередь, будет решаться вопрос, соответствует ли Национальный антидопинговый центр Украины кодексу WADA. Это стандартная процедура, предусмотренная кодексом".
Согласно кодексу ордена берегового...
Первое!
О Вашем возвращении на берег у нас уговора не было.
Я Вам ничего не должен.
Второе.
Кодекс пиратский, и наши законы писаны для нас.
И третье.
Кодекс - это просто свод указаний, а не жёстких законов.
Добро пожаловать к нам на борт, мисс Тёрнер.
(Пираты Карибского моря)