Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 31 жовтня 2021, 09:05
2853
2

Ян Блахович – Гловер Тейшейра. Прогноз і анонс на бій

Головний бій турніру UFC 267

| Оновлено 31 жовтня 2021, 09:05
2853
2
Ян Блахович – Гловер Тейшейра. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc. Ян Блахович

Бій відбудеться 30 жовтня в Абу-Дабі (ОАЕ) на острові Яс на Etihad Arena і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 267. Орієнтовний початок бою – 23:45 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

Бій за титул UFC у напівважкій вазі є одночасно одним із найнесподіваніших титульних боїв в історії UFC і також одним із найбільш вікових. Загальний вік Яна Блаховича та Гловера Тейшейри 79 років, дивно, що вони досі виступають в UFC, не кажучи вже про бій за чемпіонство. Але важко заперечувати той факт, що зараз вони є двома найсильнішими напівважковаговиками у світі.

Зазначимо, що бій Блахович – Тейшейра двічі переносився. Спочатку повідомлялося, що цей бій відбудеться 5 вересня на турнірі UFC 266, але це номерне шоу перенесли на 26 вересня, а разом з ним і чемпіонський бій у напівважкій вазі. Але пізніше в промоушені було прийнято рішення перенести бій на 30 жовтня на UFC 267 та в ОАЕ.

Ян Блахович

38-річний Блахович (28-8), безсумнівно, провів один із найкращих та найнесподіваніших забігів у нещодавній історії UFC. Польський боєць був на межі виключення з промоушену після чотирьох поразок у п'яти боях у період з 2015 по 2017 рік. Потім він раптово змінив ситуацію, перемігши Девіна Кларка в тому ж 2017 році та ще послідовно Джареда Канноніра, Джимі Мануву та Нікіту Крилова.

Блахович програв лише одного разу в останніх 10 поєдинках, це була поразка нокаутом від Тьяго Сантоса у 2019 році. З того часу Блахович нокаутував Люка Рокхолда, не без проблем пройшов Роналду Соузу, відправив у нокаут Корі Андерсона і у вересні 2020 року вийшов на бій проти Домініка Рейєса за титул UFC у напівважкій вазі, який залишив вакантним Джон Джонс. Рейєс був фінішований ударами, і UFC привітав нового чемпіона.

Свій останній бій Блахович провів у березні на турнірі UFC 259 проти чинного чемпіона UFC у середній вазі Ісраеля Адесаньї та здобув, можливо, найбільш вражаючу перемогу у своїй кар'єрі. Блахович продемонстрував не лише відмінні боксерські навички та важкі руки, які допомогли йому забратися на вершину дивізіону, а також показав значні поліпшення у грепплінгу. В результаті впевнена перемога Блаховича на картках трьох суддів та перший захист поясу в кишені.

Гловер Тейшейра

Тейшейрі (32-7) вже 41 рік і кілька років тому здавалося, що з ним як з топом напівважкої ваги покінчено, коли виявилося, що його підборіддя послабшало. Він двічі програв нокаутом Ентоні Джонсону та Александру Густафссону. Потім Корі Андерсон розібрався з Тейшейрою у бою, в якому бразилець виглядав майже як старий.

Але після поразки у 2019 році Тейшейра зумів повернутися на переможну стежку. Спершу він задушливими прийомами фінішував Карла Роберсона та Іона Куцелабу, потім мав непростий переможний бій проти Нікіти Крилова. І в 2020 році Гловер оформив претендентський статус, нокаутувавши Ентоні Сміта і здолавши задушенням Тьяго Сантоса.

Для Тейшейри це буде очевидна остання спроба у житті стати чемпіоном UFC. 7 років тому він вже намагався завоювати титул, який стоятиме в суботу на кону. Тоді піковий Джон Джонс не дав йому багато шансів на перемогу та відстояв звання впевненою перемогою суддівським рішенням.

 

 

Прогноз на бій

Це цікавий поєдинок, бо в обох бійців схожі навички. Вони значною мірою покладаються на свої важкі руки та боксерські навички, щоб перемагати супротивників. У той час як Тейшейра є більш авторитетним грепплером, обидва бійці більш ніж здатні завдати шкоди після проведення тейкдауну.

Однак, незважаючи на відмінну переможну серію Тейшейри, у цій парі слід віддавати перевагу Блаховичу з однієї важливої ​​причини — через його чудову швидкість. Ніхто не вважає його скорострільним панчером, але він напрочуд швидкий для своїх розмірів і його удар, зокрема, може тримати настирливого опонента в страху та на дистанції.

Тейшейра - сильний панчер, і в цій парі він має, ймовірно, більш потужний разовий удар. Але якщо йому не вдасться пройти джеб Блаховича, то він матиме проблеми.

Якщо припустити, що поляку вдасться уникнути тейкдаунів бразильця, тоді він за рахунок свого гарного кардіо зможе перебоксувати суперника суддівським рішенням, або зловити претендента важким ударом у пізніх раундах і вкласти його у нокаут. Як уже говорилося вище, підборіддя неодноразово підводило Тейшейру в останні роки.

Перемога Блаховича за очками

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей богданов
При всем уважении к гловеру Ян его прибьет!