Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 жовтня 2021, 20:09
9881
5

Українські тенісистки встановили національний рекорд у WTA

Відразу 4 представниці України зіграють в 1/4 фіналу на змаганнях Туру цього тижня

| Оновлено 29 жовтня 2021, 20:09
9881
5
Українські тенісистки встановили національний рекорд у WTA
БТУ

Уперше три українки боротимуться за вихід до півфіналу на турнірі WTA. На кортах Transylvania Open у Румунії до 1/4 фіналу пробилися Марта Костюк, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна.

Костюк у чвертьфіналі зіграє проти чемпіонки US Open британки Емми Радукану, а Цуренко зустрінеться зі шведкою Ребеккою Петерсон. Суперниця Калініної визначиться пізніше сьогодні у поєдинку Анетт Контавейт (Естонія) та Елісон ван Ейтванк (Бельгія).

Також в 1/4 фіналу цього тижня виступить Даяна Ястремська. У чвертьфіналі на турнірі Courmayeur Ladies Open в Італії вона зустрінеться з Жасмін Паоліні (Італія) або Лукрецією Стефаніні (Італія).

Цього сезону на трьох турнірах WTA в 1/4 фіналу зіграли по дві українські тенісистки: Абу-Дабі (Еліна Світоліна, Марта Костюк), Будапешт (Ангеліна Калініна, Катерина Козлова), Чикаго (Еліна Світоліна, Марта Костюк).

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Якби не українське дербі, могло б бути 5.
vital
Якщо по персоналіям, то ця одна це Даяна, яка мала день відпочинку, тому Паоліні в принципі може пройти.
Калініна проти Контавейт, без особливих шансів. Не готова Ангеліна поки обігрувати топів. Перемога на РГ-2021 над Кербер не показник, бо Анжелік вже 5 років поспіль вилітає в першому колі грунтового шолому.
Цуренко - Петерсон. Для Лесі 4 зіграних/виграних матчі в Румунії це й так вже велике досягнення. Банально не вистачить Цуренко фізично на ще одну успішну гру. Ще й проти Петерсон, якій вона програла обидві очні зустрічі. Але якщо фантазувати хто сьогодні з наших має якісь реальні шанси на здобуття ще однієї перемоги, то це якраз хіба що Леся.
Ну і Марта - Радукану. Як на мене, дарма Мартуся хотіла в суперниці це румуно-азійське дівча. Виграти шолом та ще й обігравши усіх суперниць у двох сетах, це серйозно. Зараз, після двох перемог тут, Емма потрохи повернулася до ігрових кондицій, після емоційної перемоги на шлемі. Не вірю в Марту, бо та зіграла тут вже 4 матчі. Вона й так важко дихала після матчу з Моною, а тут ще й одразу довелося ще й парну гру проводити. Де взяти ті сили? Без дня відпочинку чекати від Марти агресивної гри в атаці якось трохи наївно. А в грі від захисту Радукану її просто заб'є вінерсами, за якими Марта швидко втомиться бігати. Не знаю на рахунок користі від гри з такою юніоркою. Після матчу з Ігою на РГ-2021 у Марти пішов лише спад, після підйому на старті сезону. Не можу сказати, чи травми цьому посприяли, чи щось інше, але ми спостерігали Марту в першому колі і ... далі на пляжі, і так кілька разів. П.с. Схуднути Марті потрібно на кілька кілограм + тренера треба, як не крути. Інакше успіхів ми не побачимо.
vital
Питання що далі? Якщо хоч одна з 4-х українок вийде в півфінал, то це вже буде добре. А якщо раптом дві, то це буде дуже добре, щоб було правдою.
AleksMih
Ближе к ночи можно еще одну заметку запостить.
Украинские теннисистки установили новый национальный рекорд в WTA. Сразу четыре представительницы Украины вылетели в 1/4 финала на соревнованиях Тура на этой неделе.
Зажигание четырех звезд возле атб, посада, ашана и мэтро временно откладывается.
euro2012_za_2012euro
Сегодня рекорд, а завтра Тройной вылет.