Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 27 жовтня 2021, 19:00
1467
0

Рілскі Спортіст – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни відправляються в гості до аутсайдера квартету

| Оновлено 27 жовтня 2021, 19:00
1467
0
Рілскі Спортіст – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Зустріч «Рілскі» - «Київ-Баскет» відбудеться в середу, 27 жовтня, в Болгарії. Початок гри о 19.00 за київським часом.

Сьогодні столичний «Київ-Баскет» завершує перше коло групового турніру Кубка Європи ФІБА. В суперниках у підопічних Айнарса Багатскіса буде болгарський «Рілскі», який на даний момент посідає останнє місце в квартеті В.

Минулого сезону клуб із Самокова примірив срібні медалі першості Болгарії, програвши фінальну серію своєму головному супернику «Левські» – 1:4. Такий результат дозволив «Рілскі» напряму кваліфікуватися до групового турніру четвертого за статусом єврокубка.

У нинішньому сезоні суперник «Київ-Баскета» дуже бадьоро розпочав домашні змагання і вже двічі зумів обіграти головних опонентів. Спершу «Рілскі» в першому офіційному матчі сезону завдав поразки «Левські» у битві за Суперкубок Болгарії – 91:85, а потім обіграв своїх першочергових суперників у другому турі національного чемпіонату – 88:69. Загалом у внутрішній першості «Рілскі» провів три поєдинки, у всіх здобув перемоги і зараз одноосібно очолює турнірну таблицю чемпіонату Болгарії.

А ось у Кубку Європи ФІБА старт у команди не вдався. У першому турі «Рілскі» на домашньому паркеті поступився ізраїльському «Хапоелю» з Ейлата – 86:94, а після на виїзді зазнав поразки від польського «Трефл Сопота» – 81:90.

У складі болгарського клубу присутні четверо легіонерів, і всі вони представляють США. З цієї компанії варто виділити форварда Трея Портера, який є найкращим снайпером та ребаундером команди у чемпіонаті Болгарії (14,7 набраних очок + 8,7 підбирань). У Кубку Європи ФІБА його статистика також гарна – 13,5 очок + 7,5 зібраних відскоків. Також непогано виглядає захисник Брендон Браун. Тридцятирічний баскетболіст у середньому за матч Кубка Європи ФІБА набирає 13 очок та додає до них 3,5 результативних передач. З місцевих гравців важливу роль відіграє форвард Алекс Сімеонов на рахунку якого 12,5 очок + 6,5 підбирань у Кубку Європи ФІБА та 12,0 очок + 5,7 зібраних відскоків у першості Болгарії.

Варто зазначити, що важливою зброєю в арсеналі «Рілскі» є триочкові кидки, які болгарська команда реалізовує з непоганим відсотком. Так, у чемпіонаті Болгарії в середньому за матч цілі досягають 45,2% дальніх, а на міжнародній арені відповідний показник становить 44,4%.

«Рілскі» та «Київ-Баскет» досить добре відомі один одному. Минулого сезону ці два клуби також опинилися в одному квартеті Кубка Європи ФІБА. Тоді команди у скороченому груповому турнірі зіграли між собою один поєдинок, і перемога у ньому залишилася за болгарами – 74:69.

Нинішнього сезону Айнарс Багатскіс має чудовий шанс взяти реванш у свого болгарського візаві Лудміла Хаджисотірова. Кияни перевершують суперника і за командною грою, і за майстерністю окремо взятих виконавців. Та й у турнірній таблиці колективи перебувають на протилежних полюсах. Легкою прогулянкою матч у Самокові не стане, але завершити перше коло єврокубка зі стовідсотковим переможним результатом «Київ-Баскету» абсолютно під силу.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Київ-Баскет

2

2

0

155:146

+9

4

2. Трефл Сопот

2

1

1

158:150

+8

3

3. Хапоель Ейлат

2

1

1

172:172

0

3

4.Рілскі

2

0

2

167:184

-17

2

27 жовтня

«Рілскі» (Болгарія) – «Київ-Баскет» (Україна)

«Трефл Сопот» (Польща) – «Хапоель Ейлат» (Ізраїль)

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Рілскі» – «Київ-Баскет».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.