Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 25 жовтня 2021, 22:13
6838
9

Юрій САПРОНОВ: «Попереду у Світоліної вирішальні три роки»

Екс-спонсор Світоліної - про припинення співпраці з тренером

| Оновлено 25 жовтня 2021, 22:13
6838
9
Юрій САПРОНОВ: «Попереду у Світоліної вирішальні три роки»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Колишній спонсор Еліни Світоліної Юрій Сапронов прокоментував рішення тенісистки припинити співпрацю з особистим тренером Ендрю Беттлсом:

«5 років тому світ не знав тренера на ім'я Ендрю Беттлс. Це був спаринг-партнер знаменитого шотландця Енді Маррея, якого тоді тренувала Амелі Моресмо. 5 років тому Еліна Світоліна вибрала 24-х річного хлопця тренером. І вгадала.

За 5 років з Енді Еліна виграла 11 турнірів зі своїх 16. Сьогодні вона прийняла рішення припинити співпрацю. Зараз Еліні 27. На мій погляд, у неї попереду вирішальні три роки для того, щоб здійснити головну мрію свого життя - виграти турнір Великого Шолома. Так, мрія не 1 ракетка світу, а Шолом.

4 роки поспіль Світоліна не опускалася нижче 6 місця за підсумками року (від 3 до 6). У понеділок Еліна вилетить з топ-10. Буде між 13 і 18 місцем. Це її найгірший результат за п'ять років.

Причин багато, були і травми, і Олімпіада, і ковідний час, і весілля. Найважливіша подія в житті -  весілля. Їй потрібен ментор. Тенісна людина, але психолог.

Вона все вміє, потрібно в вирішальні моменти скласти всі пазли в голові, в холодній голові, в дуже холодній, беземоційній голові. І буде титул на Шоломі. Я вірю».

Олег Дідух Джерело: Facebook
Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Цікаво, цікаво. Світ, правда, і зараз не знає тренера на прізвище Беттлз. Спаринг-партнера такого знає, а тренера - ні. Коли було об'явлено про призначення Беттлза коучем? В кінці 2018-го. Скільки з тих пір турнірів виграла Еліна? Рівно 3 (три) рівня WTA 250. І вже ледь не до рівня мемів доходить відсутність розбору гри суперниць і невикористання Еліною слабких сторін серйозних опоненток. Останній на поточний момент із шансів на Шоломах - проти Фернандес - як підтвердження.
Тому так - нужен ментор і психолог. А не хороший товариш і спаринг-партнер. І вже давно. Дивно тільки, чому пан Сапронов про це не писав раніше, а тільки за фактом звільнення Беттлза. Про пам'ятник прижиттєвий писав, а про очевидний і важливий момент - ні. Може, це й є однією з причин, чому так довго Еліна нічого не змінювала в команді?
AleksMih
Насчет все умеет улыбнуло, насчет ментора куда ни шло, а вот сложатся ли пазлы у замужней женщины на недешево за свой счет пахать больше чем когда-то умела для компенсации многолетнего «всё запущено» - большой вопрос.
fedd1979
Слова "завершальні" написано з рядом помилок на початку слова
Volynyaka_Roman
Та все набагато простіше. 35- річний французький чоловік приревнував свою 27- річну українську дружину до 28-літнього британського тренера з яким дружина проводить більше часу ніж з ним
euro2012_za_2012euro
Я уж подумал, что он имеет ввиду - отпуск по уходу за ребенком до 3-х лет.
Владимир Копяк
Блажен кто верует... Только человек, очень далекий от тенниса, особенно женского, может говорить такие вещи о Светолиной. Большой шлем? Не смешите мои тапочки... В свои лучшие годы она рядом с ним не стояла, а сейчас - это даже не научная фантастика... Через три года дай Бог чтобы она была в пределах 50...