Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2021, 21:29
4434
10

ЛУЧЕСКУ: «Після Ліги чемпіонів грати в УПЛ завжди складно»

Головний тренер київського «Динамо» прокоментував перемогу над «Дніпром-1»

| Оновлено 24 жовтня 2021, 21:29
4434
10
ЛУЧЕСКУ: «Після Ліги чемпіонів грати в УПЛ завжди складно»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (2:0) у матчі 12-го туру УПЛ:

– Складна гра з хорошим суперником. У «Дніпра-1» був тиждень на підготовку до цього матчу, ми ж зіграли важкий поєдинок у Барселоні, після якого отримали порцію критики. Ми провели аналіз і розбір цієї гри. Повертатися після Ліги чемпіонів до внутрішнього чемпіонату – завжди складно. Тим паче ми зустрічалися сьогодні з однією з кращих команд нашої першості. Тому матч був складним.

У першому таймі була рівна гра, навіть із перевагою нашого суперника. Ми поспішали доставити м'яч до штрафного «Дніпра-1», метушилися, що призводило до помилок і втрат м'яча. Суперник використовував наші втрати через хороший контроль м'яча. Вони не створювали небезпечних моментів біля наших воріт, але м'яч віддавали важко.

Після розмови в роздягальні в перерві та проведених замін картина на полі змінилася. Ми стали контролювати м'яч і змусили суперника грати так, як ми хочемо – щоб вони виходили в пресинг і бігали за м'ячем. Тим самим змогли звільнити зони за їхніми спинами, куди ми повинні були вриватися. Гра з нашого боку стала зовсім іншою.

В цілому ж, я задоволений результатом і грою. Єдине, що мені не до кінця сподобалося, і я сказав про це гравцям, – професійні футболісти, які виступають у Лізі чемпіонів, повинні догравати епізоди до кінця. Ми створили велику кількість небезпечних моментів біля чужих воріт, але реалізація була слабкою. Ми виходили три в один, чотири в два, і повинні були реалізовувати ці шанси та забивати голи, готуючись тим самим до матчів Ліги чемпіонів. Тому хотілося б від гравців більше концентрації та професіоналізму.

– Якби ви випустили Сидорчука, Шапаренка та Гармаша зі стартових хвилин, рахунок міг бути на користь «Динамо» вже в першому таймі?

– У кожної гри своя історія. Я з самого початку припускав, що ми будемо так грати, адже складно виходити на поле через два дні на третій. Тому я повинен був внести ці заміни. Це була моя програма, я так підготував цю гру. Ми взяли три важливі очки та з ентузіазмом готуємося до наступних матчів.

– Попереду у «Динамо» дві виїзні гри з «Маріуполем». Як команда вирішуватиме цю проблему?

– Складнощі перш за все стосуються дороги. Як ви розумієте, виїзд до Маріуполя – один із найскладніших: потрібно летіти до Запоріжжя, а звідти їхати автобусом. Це залишає відбиток. Після кубкової гри необхідно повертатися назад, адже Маріуполь у «червоній» зоні, а через день – знову повторити цей шлях. Доведеться двічі з'їздити до Маріуполя, але таке життя футболістів. Це наша професія, і ми повинні зробити все якнайкраще.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Дважды за неделю мотаться в Мариуполь перед Барсой, конечно, дурное занятие какое-то. Они не хотят на своем стадионе еще что-нибудь отремонтировать?
Yura D
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mag313
Почему трудно? Вот комментатор сказал у Баварии философия Динамо, даже уверенно побеждая не останавливаться а забивать и забивать... ну хорошо играли, хорошо на максимуме своих способностей.
Nomad
Почему же тогда не играть двумя разными составами, когда у Динамо их аж три можно выставить.)
~@~
Хорош ныть. Посмотри как МЮ было трудно.)
vladimirpa12
А почему в Харькове не остановиться? В перерыве, или в Запорожье, рядом же.
belerilf1
вам и после лиги европы тяжело игралось в упл, отмазки.