Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3302
5

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми не можемо на полі диктувати свої умови Динамо»

Головний тренер «Дніпра-1» поділився думкою про найближчого суперника своєї команди

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми не можемо на полі диктувати свої умови Динамо»
СК Дніпро-1. Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Дніпра-1» Ігор Йовічевіч розповів, чого очікує від протистояння з київським «Динамо».

− У неділю на «Дніпро-1» чекає протистояння з «Динамо», підготовці до якого вочевидь ви присвятили весь тиждень. Чи була для вас інформативною гра киян на «Камп Ноу», де наш чемпіон мінімально поступився «Барселоні»?
− За великим рахунком, ні. Зрозуміло, що проти нас «Динамо» діятиме зовсім не так, як проти каталонців. Навпаки – воно буде намагатися робити те саме, що робила в середу «Барса». До речі, в Лізі чемпіонів кияни як раз і демонструють свою гнучкість, своє вміння адаптуватися до різних умов. Було б дивно, якщо б Мірча Луческу наказав своїм футболістам заволодіти м’ячем та територією – погодьтесь, за нинішніх умов у грі проти такого супротивника це зробити нереально. Так само, мабуть, як нереально і нам зараз диктувати свої умови динамівцям. В минулому сезоні «Дніпро-1» програв Києву вдома і на виїзді, але в обох зустрічах у нас були певні вдалі періоди, коли ми контролювали гру, тримали м’яч і, вважаю, виглядали краще. Звісно, не хочеться обмежуватися окремими епізодами, хочеться саме так діяти з перших хвилин. Ми прагнемо цього, але нам потрібен час…

− Мабуть, напередодні таких зустрічей особливу увагу доводиться приділяти психологічній підготовці.
− Звісно, адже можна програти ще до стартового свистка. Програти не іншим футболістам, а назві клубу, його емблемі. Ми вивчаємо сильні та слабкі сторони майбутнього суперника, вигадуємо якісь хитрощі, готуємо якісь пастки, але вони не принесуть користі, якщо хлопці не продемонструють на полі рішучість і відвагу. І тут ми знову повертаємося до менталітету переможців, який є не менш важливим, ніж тактичні та функціональні складники. Його треба виховувати в собі, і це частина щоденної наполегливої праці.

− Хто із двох українських грандів – «Динамо» чи «Шахтар» – наразі виглядає сильнішим?
− Взагалі найбільш об’єктивним показником є турнірне становище команд (посміхається). Інвестиції, які зробив «Шахтар» перед початком сезону, даються взнаки. Індивідуальна майстерність його футболістів вище. З приходом Роберто Де Дзербі гірники стали діяти дуже компактно, більше грати через контроль м’яча та короткий пас. У такий спосіб вони намагаються досягати результату як в УПЛ, так і в Європі. «Динамо» – стабільна, збалансована в усіх ланках і гарно організована команда. Вона поводиться більш різноманітно, підбираючи тактичний малюнок під кожного окремого суперника. Сьогодні вона домінує, а завтра може зіграти від оборони, як, наприклад, на «Камп Ноу». Чиї козирі виявляться вагомішими – подивимося наприкінці сезону.

Матч «Динамо» - «Дніпро-1» відбудеться 24 жовтня, початок – о 17:00.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
banderlog78
Невже в Дніпра такі хєрові футболісти ? Шо навіть тренер в них не вірить ? Чи вже домовились про злив ?
Mr.Budd
Такое ощущение, что против Баварии будет играть
Barsa_che
Странное интервью? Зачем тогда вообще выходить на поле? С одной стороны тренер говорит что бы команда не проиграла до игры, а в интервью Днепр 1 уже проиграл не выходя на поле.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
belerilf1
всё понятно с тобой