Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 26 жовтня 2021, 22:30
755
0

Алінгсос – Донбас. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ

Срібний призер чемпіонату України зіграє з одним із фаворитів єврокубка

| Оновлено 26 жовтня 2021, 22:30
755
0
Алінгсос – Донбас. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ
ГК Алінгсос

Поєдинки «Алінгсос» - «Донбас» відбудуться у суботу, 23 жовтня та в неділю, 24 жовтня. Обидва матчі пройдуть в Швеції. Початок суботньої гри о 16.00, а недільної – о 17.00 за київським часом.

Останнім з українських клубів у боротьбу в чоловічому Кубку ЄГФ вступає «Донбас», який посів друге місце в минулому розіграші чемпіонату України. І вже на старті свого шляху підопічні Івана Фучеджи зустрінуться з одним з головних претендентів на перемогу в третьому за статусом єврокубковому турнірі. Суперником наших гандболістів стане клуб «Алінгсос» з однойменного міста в Швеції. За погодженням сторін обидва матчі «Донбас» проведе в Скандинавії. Перша гра формально буде для нашого клубу домашня, а другий поєдинок буде виїзним де-факто і де-юре.

«Алінгсос» відноситься до групи лідерів вельми міцного шведського чемпіонату і вже тільки цей момент робить його небажаним суперником на ранніх стадіях єврокубків. А з огляду на той факт, що в Кубку ЄГФ згідно з регламентом не беруть участь клуби з провідних гандбольних країн, таких як Німеччина, Іспанія, Франція, скандинавський колектив сміливо можна зараховувати до числа фаворитів даного турніру.

Свій нинішній єврокубковий похід шведська команда почала з першого раунду турніру. На даному етапі жереб вибрав у суперники для «Алінгсоса» сербську «Металопластіку» і представники Скандинавії двічі були сильнішими за свого опонента – 29:23 (вдома) і – 34:30 (на виїзді). Нагадаємо, що «Донбас» перший раунд Кубка ЄГФ пропускав.

У чемпіонаті Швеції «Алінгсос» після восьми зіграних турів йде на третьому місці. На рахунку суперника «Донбасу» п'ять перемог, одна нічия і дві поразки. Такий набір результатів дозволяє «Алінгсосу» на даний момент займати третє місце в турнірній таблиці.

В ростері шведського клубу практично немає легіонерів. У команді виступають тільки два іноземні гравці. Це лівий напівсередній з Фарерських островів Крістофер Тор і його колега по амплуа з Данії Маттіас Педерсен. Саме данець і став головною дійовою особою в протистоянні з сербською «Металопластікою». Маттіас Педерсен в двох поєдинках закинув п'ятнадцять м'ячів і після першого раунду є найкращим бомбардиром своєї команди в Кубку ЄГФ.

Безумовно, «Донбасу» дуже не пощастило з жеребкуванням. Шведський колектив є одним з фаворитів турніру і зустріч з ним вже в другому раунді дуже неприємна. Песимізму додає і той факт, що обидва поєдинки український клуб проведе на майданчику «Алінгсоса». При таких умовах прохід підопічних Івана Фучеджи в наступний етап змагань буде дорівнювати спортивному подвигу. Втім, поборотися за успіх наша команда спробує.

Прогноз Sport.ua: прохід «Алінгсоса» в наступний раунд за сумою двох матчів

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.