Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 21 жовтня 2021, 01:49
1767
0

Хапоель Ейлат — Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

На киян очікує важкий матч в Ізраїлі

| Оновлено 21 жовтня 2021, 01:49
1767
0
Хапоель Ейлат — Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Київ-Баскет

Зустріч «Хапоєль Ейлат» - «Київ-Баскет» відбудеться в середу, 20 жовтня, в Ізраїлі. Початок гри 19.30 за київським часом.

Після мінімальної і дуже важкої домашньої перемоги над польським «Трефл Сопотом» підопічні Айнарса Багатскіса відправляються на свій перший виїзний поєдинок у Кубку Європи ФІБА. В суперниках у бронзового призера минулого чемпіонату України буде міцний середняк ізраїльської першості.

«Хапоель Ейлат» у попередньому розіграші першості Ізраїлю за підсумками регулярного чемпіонату посів дуже високе четверте місце. У чвертьфінальному раунді плей-оф команда з приморського міста спочатку з рахунком - 2:0 здолала «Хапоель» з Хайфи, а після в півфіналі з таким же рахунком поступилася гранду ізраїльського баскетболу «Маккабі Тель-Авів». При цьому другу гру серії учасник Євроліги виграв з перевагою лише в одне очко. Такі результати дозволили «Хапоелю» з Ейлата взяти участь в кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА.

Втім, подолати сито відбору супернику «Київ-Баскета» не вдалося. Свої кваліфікаційні матчі в ЛЧ ФІБА ізраїльтяни проводили в болгарській Софії і навіть могли перетнутися там з українським «Прометеєм», але вже в своєму першому поєдинку поступилися російській «Пармі» - 76:79 і перемістилися до Кубку Європи ФІБА. Варто відзначити, що «Хапоель Ейлат» є єдиним клубом у нашій групі, який опустився в четвертий за рангом єврокубок з кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА.

Крім невдачі у відборі ЛЧ ФІБА, нинішній сезон почався для суперника «Київ-Баскета» досить добре. «Хапоель Ейлат» успішно виступив у Кубку Ліги, який традиційно передує сезону в Ізраїлі. Баскетболісти з приморського міста впевнено пройшли чвертьфінал і півфінал турніру, але у фінальному поєдинку були розгромлені всі тим же «Маккабі Тель-Авів» - 62:92. У чемпіонаті Ізраїлю у клубу з Ейлата після двох турів рівний баланс перемог та поразок і місце в середині турнірної таблиці, а в Кубку Європи ФІБА «Хапоель» в стартовому турі на виїзді впевнено обіграв болгарський «Рілскі» - 86:94.

В ростері ізраїльського клубу присутні шестеро легіонерів. П'ятеро з них представляють США, а ще один гравець є підданим Греції. Серед цієї компанії найбільшу увагу привертають до себе два американця - захисник Бріон Аллен (22,5 очок + 6,0 результативних передач в середньому за матч у першості Ізраїлю) і форвард Ромелло Вайт (13,5 очок + 5,0 підбирань в ізраїльському чемпіонаті).

Місцеві баскетболісти також грають в команді достатньо велику роль. Так, розігруючий Рой Хубер є другим у колективі за результативністю в чемпіонаті Ізраїлю (15 очок в середньому за гру), а Хоакін Щучман, незважаючи на свою позицію атакуючого захисника, є найкращим в команді за підбираннями в ізраїльській першості (вісім зібраних відскоків у середньому за гру) і додає до них 11,5 очок за матч. Обов'язково треба згадати і про захисника Зуфа Бен Моше. Гравець лавки блиснув у єврокубковому матчі проти «Рілскі» і з 18 очками став найрезультативнішим у своїй команді.

На матч Кубка Європи ФІБА «Київ-Баскет» відправився з однією суттєвою кадровою втратою. В Ізраїлі киянам не допоможе Андрій Войналович, який травмувався в першій грі єврокубка проти «Трефл Сопота» і тепер буде змушений пропустити близько трьох тижнів.

Зустріч проти «Хапоеля» з Ейлата буде дуже серйозним випробуванням для «Київ-Баскета». Ізраїльські клуби традиційно сильні у себе вдома. До того ж суперник «Київ-Баскета» має глибоку ротацію і показує непогану гру в останні тижні. Підопічні Айнарса Багатскіса, навпаки, входять в сезон достатньо важко і в семи матчах української Суперліги зазнали вже цілих трьох поразок, дві з яких були зовсім не обов'язковими. В цілому, кияни можуть позмагатися з «Хапоелем» і навіть привезти з Ізраїлю перемогу, але фаворитом поєдинку вважаються господарі.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Хапоель Ейлат

1

1

0

94:86

+8

2

2. Київ-Баскет

1

1

0

69:68

+1

2

3. Трефл Сопот

1

0

1

68:69

-1

1

4. Рілскі

1

0

1

86:94

-8

1

20 жовтня

«Хапоель Ейлат» (Ізраїль) – «Київ-Баскет» (Україна)

«Трефл Сопот» (Польща) – «Рілскі» (Болгарія)

Прогноз Sport.ua: перемога клубу «Хапоель Ейлат»

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф
Баскетбол | 26 квітня 2024, 08:56 0
ВІДЕО. Ембіід оновив особистий рекорд за очками в плей-оф

А також повторив або переписав багато інших досягнень

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.