Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 20 жовтня 2021, 17:15
2119
0

Перша ліга. Сенсаційні поразки Металіста і Альянса

Огляд 14-го туру Першої ліги

| Оновлено 20 жовтня 2021, 17:15
2119
0
Перша ліга. Сенсаційні поразки Металіста і Альянса
ФК Металіст

Відбулися матчі 14-го туру Першої ліги України. Матчі вийшли досить гольовими. У кожній з семи зіграних зустрічей було забито мінімум два голи. Також в цьому турі було показано дві червоні картки і призначено три пенальті. До речі, всі ці одинадцятиметрові були поставлені в сенсаційному матчі між «Альянсом» і «Ужгородом».

«Оболонь» змогла реабілітуватися перед своїми фанатами після розгромної поразки від «Гірника-Спорт» в минулому турі. «Пивовари» в Києві виграли у «Кременя» з рахунком 2:0 завдяки двом голам у другій половині зустрічі. Для команди з Кременчука це другий матч поспіль, в якому їй не вдається забити. У попередньому турі «Кремінь» поступився «Металісту» (0:4). У свою чергу «Оболонь» комфортно з 24 балами закріпилася на четвертій позиції.

«Нива» також з рахунком 2:0 і з дублем Сергія Кисленка в першому таймі змогла перемогти на своєму полі «ВПК-Агро». Ця вікторія дозволила тернопільській команді, набравши 19 очок, піднятися на 6 місце в турнірній таблиці Першої ліги.

Також з рахунком 2:0 виграло «Прикарпаття». Єдине, іванофранківці зуміли взяти три очки у виїзній зустрічі. Обидва голи «Прикарпаття» організувало в першому таймі. Команда з Івано-Франківська вже три матчі поспіль не програє і два поєдинки поспіль не пропускає голи.

«Кривбас» на своєму полі виграв у «Краматорська» з рахунком 3:0. Всі м'ячі були забиті у другій половині зустрічі, починаючи з 69-ї хвилини. За криворіжців точно пробили Клим Приходько, Дмитро Семенов і Роман Дебелко, який з 5 голами в активі вклинився в гонку бомбардирів Першої ліги. Відзначимо, що краматорчани з 77-ї хвилини грали в меншості після того, як «червоне світло» від рефері побачив перед собою Павло Мягков. «Кривбас» після цієї перемоги з 28 очками вийшов на друге місце.

Цікаво, що в цих чотирьох зустрічах голи забивалися в одному з таймів кожної гри.

«Гірник-Спорт» та «Волинь» розписали мирову 1:1. На гол представника «Волині» Олександра Климця господарі поля відповіли точним ударом Вадима Яворського. До речі, колектив з Горішніх Плавнів не програє вже п'ять матчів поспіль. Луцька команда з урахуванням того, що вона два матчі пропускала, не може перемогти вже протягом місяця, а саме з 18 вересня. Також для підопічних Альберта Шахова це друга поспіль нічия 1:1.

Головні сенсації 14-го туру залишилися на закуску. У двох поєдинках допустили осічки і програли лідери Першої ліги.

Спочатку «Альянс» в Сумах несподівано програв «Ужгороду», який явно набрав хід. У цій зустрічі було забито п'ять м'ячів, три з яких влетіли в сітку з одинадцятиметрової позначки. З 53-й хвилини «Альянс» грав у меншості після того, як червону картку отримав досвідчений В'ячеслав Піднебенний, але до того моменту закарпатці вже вели в рахунку 2:1. У цій зустрічі за «Ужгород» двічі забив Віктор Ряшко, який реалізував два пенальті. Ще один м'яч за «Ужгород» забив Віктор Хомченко. У складі «Альянсу» голами відзначилися Богдан Шмигельський з пенальті і Ярослав Сидоренко. «Ужгород» переміг з рахунком 3:2. Тепер команда з Закарпаття, хоч і йде на 16-му місці, все ж, маючи 9 очок в активі, скоротила розрив від зони невильоту з Першої ліги. «Альянс» з 26 очками повернувся з другого місця на третє.

Ще одна сенсація була зафіксована в Волочиську. Там «Агробізнес» сенсаційно переміг «Металіст». Для харків'ян це була перша поразка в сезоні. Команда з Хмельницької області виграла у лідера Першої ліги з рахунком 2:1. Всі три голи були забиті в першому таймі до 24-ї хвилини. На гол Олександра Мізюка господарі поля відповіли точними ударами Руслана Черненка та Ігоря Бойчука. Колектив з Волочиська з 12 очками йде на 13 місці в турнірній таблиці Першої ліги. «Металіст» з 35 очками, як і раніше, впевнено лідирує.

Матч «Олімпік» - «Полісся» був перенесений у зв'язку зі спалахом коронавірусу в житомирській команді.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 14-й тур

15 жовтня

«Оболонь» - «Кремінь» - 2:0
Голи:
Черній, 69, Мурза, 84.

«Нива» - «ВПК-Агро» - 2:0
Голи: Кисленко, 15, 31.

16 жовтня

«Поділля» - «Прикарпаття» - 0:2
Голи:
Цюцюра, 16, Воробчак, 33.

«Кривбас» - «Краматорськ» - 3:0
Голи:
Приходько, Семенов, 78, Дебелко, 90+1.

Вилучення: Мягков, 77 («Краматорськ»).

17 жовтня

«Гірник-Спорт» - «Волинь» - 1:1
Голи:
Яворський, 77 - Климець, 42.

«Альянс» - «Ужгород» - 2:3
Голи:
Шмигельський, 28 (з пенальті), Сидоренко, 86 - Ряшко, 14, 66 (обидва - з пенальті), Хомченко, 26.

Вилучення: Піднебенний, 53 («Альянс»).

18 жовтня

«Агробізнес» - «Металіст» - 2:1
Голи:
Черненко, 5, Бойчук, 24 - Мізюк, 12.

«Олімпік» - «Полісся» - не відбувся

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.