Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 20 жовтня 2021, 07:42
13777
13

Два дивізіони по 20 команд. Журналісти роздобули новий проект Суперліги

Європейська Суперліга підтримується «Реалом», «Барселоною» і «Ювентусом»

| Оновлено 20 жовтня 2021, 07:42
13777
13
Два дивізіони по 20 команд. Журналісти роздобули новий проект Суперліги
The Super League

Проект Європейської Суперліги все ще живий і розвивається. Весняна спроба провалилася через протести фанатських і політичних кіл. Однак зараз футбольні клуби знову працюють над новим турніром.

Організація заявляє, що побоювання вболівальників будуть вирішені: нова ліга не матиме постійних членів та повинна бути «відкрита на 100 відсотків». У концептуальному документі ліги, який роздобули німецькі журналісти з WirtschaftsWoche, йдеться: «Формат запропонованої Європейської Суперліги скасовує концепцію постійних членів та відкритий для європейських клубів».

Нова ліга розглядається як альтернатива Лізі чемпіонів і в цей час підтримується «Реалом», «Барселоною» і «Ювентусом». Організатори планують зробити лігу готовою до запуску, як тільки Європейський суд прийме рішення у справі УЄФА про конкуренцію. Вердикт очікується влітку наступного року.

У новому проекті Суперліги буде 2 дивізіони по 20 команд в кожному – з підвищенням і пониженням у класі. У фінальній грі 70 відсотків місць буде зарезервовано для вболівальників команд-фіналістів. Для половини фан-квитків ціни повинні бути обмежені певним максимумом.

Європейська Суперліга хоче зламати домінацію УЄФА, який одночасно є регулюючим органом та єдиним організатором турнірів в європейському футболі. В інших видах спорту Європейський суд визнав таку монополію неприпустимою. Суперліга очікує, що суд в Люксембурзі прийме таке ж рішення для футболу.

За лаштунками до проекту виявили інтерес значно більше клубів, ніж це відомо широкому загалу. «Ми бачимо інтерес клубів до співпраці з нами, в очікуванні, коли Європейський суд прояснить правову основу», – заявляє Суперліга.

Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OVS
Не зрозумів...де емблема Волині !?
moysha
А мені пофіг суперліга, якщо там не має наших команд.
Westwood.
это просто провал будет
фанаты футбола в разы будет меньше и если клубы которые имеют достаточно финансов это не как не отобразится на уровне их футбола
Клубы как тот самый Аякс , Милан стремительно добавляет и прогрессирует в то время как реал барса упали на днище и хотят держать планку финансов стабильной
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleksandr Kelym
Суперліга - це кінець футболу, як самого масового виду спорту!
Ви подивіться на бюджети таких клубів,як Барселона, Реал, Ювентус, Інтер і інші із так званої "еліти" - це мільярди і мільярди, бо вони платять десятки мільйонів зарплати футболістам, за сотні мільйонів їх перекупають, це звичайно і сотні мільйонів президентам клубів та обслуговуючому персоналу!
Вторгнення великого бізнесу у футбол логічно призводе до його кінця тому що у бізнеса одна мета - ЗБІЛЬШЕННЯ ПРИБУТКУ... З часом футбол під великим бізнесом із спорту перетворется у шоу, у цирк - але не спорт.
Владимир Копяк
Зажравшиеся чиновники УЕФА, давно потерявшие чувство самосохранения, думали, что оно Боги на этом континенте... А ведь ФИФА и УЕФА такие же общественные организации с такими же правами, как и общество по защите рябчиков от влияния северного сияния на их популяцию за Северным кругом. Давно пора было поставить это государство в государстве на место, и прекращать монополию на футбол.Всем уже надоело быть подневльными рабами у кучки функционеров, единственной заботой которых - косить миллиарды денег с команд, игроков и болельщиков. Рано или поздно это должно было произойти, как бы кому-то не хотелось обратного...
roman_kros
Мені ідеа Суперліги подобається, що не тур - то круті матчі. Це як ЛЧ з стадії 1/8