Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 жовтня 2021, 02:48
3884
8

Карло АНЧЕЛОТТІ: «Знаю Де Дзербі дуже добре. У нас різний стиль футболу»

Головний тренер «Реала» відповів на питання напередодні матчу з «Шахтарем»

| Оновлено 19 жовтня 2021, 02:48
3884
8
Карло АНЧЕЛОТТІ: «Знаю Де Дзербі дуже добре. У нас різний стиль футболу»
ФК Шахтар. Карло Анчелотті

Головний тренер «Реала» Карло Анчелотті відповів на запитання журналістів напередодні матчу з «Шахтарем» в Києві в 3-му турі Ліги чемпіонів, який відбудеться 19 жовтня о 22:00

- Ліга чемпіонів після матчів збірних, граєте на виїзді. В якому стані зараз команда?

- Зі збірних футболісти повернулися в хорошій формі, за винятком Азара - у нього є деякі проблеми. Зате цей час приніс користь: Менді і Марсело повертаються, вони вже в порядку. Ми побачили хороші речі в команді, попрацювали над помилками минулих матчів і вважаємо, що готові до гри, яка буде досить непростою, зі складним суперником. Впевнені в собі і в тому, що можемо зробити.

- У вас після паузи ще не було матчів, і це після поразок від «Шерифа» і «Еспаньола». Завтра - «Шахтар», потім - «Барселона». Наскільки це важливо?

- Природно, і завтра, і з «Барселоною» в чемпіонаті Іспанії дуже важливі матчі. Ми добре грали перед першою паузою на збірні. Після другої було трохи важче. А зараз повинні повертатися на дуже високий рівень, щоб перемагати і виступати так, як на самому початку.

- В останні роки у «Реала» є складнощі в кінці вересня і початку жовтня. Можливо, справа у фізпідготовці?

- Не факт. Не знаю, сезони відрізняються, щороку все інакше. То футболісти не в формі, то багато пауз на збірні. Але потрібно пам'ятати, що найважливіший період сезону - не в цей час, а багато пізніше, коли граєш фінали або останні стадії турнірів. До них потрібно бути готовим.

- Завтра, можливо, вперше в сезоні разом зіграють Каземіро, Кроос і Модріч - легендарний центр поля. Чи є у нього перспектива в майбутньому? Чи можуть вони виступати ще довго? У вас є Камавінга, Вальверде...

- Зрозуміло, Модріч, Кроос і Каземіро - топ-гравці, це видно. На тренуваннях і в матчах вони змагаються. На щастя, у нас дуже якісний підбір футболістів, є молоді, як Камавінга, Вальверде і Бланко, їм теж потрібно давати ігрові хвилини, щоб вони розвивалися. І добре, коли в складі стільки варіантів. У нас є молодь, яка може розвиватися, і є досвідчені виконавці, які легендарні і донині на високому рівні.

- Азар єдиний, хто повернувся зі збірної не в порядку. Можливо, люди втомилися від двох років постійних проблем?

- Швидше за все, більше всіх втомився сам Азар. Це не травма, а м'язові проблеми. Можливо, він зіграє проти «Барселони» чи «Осасуни».

- Менді п'ять місяців був травмований: чи може він завтра вийти в старті?

- Може вийти в старті або на заміну. Правда в тому, що у нас було багато проблем зліва в захисті, адже міг грати тільки Мігель Гутьєррес. Повернення Менді - відмінна для нас новина, це футболіст, який може грати на лівому фланзі оборони.

- Перший «Реал» Анчелотті грав базові і очевидні 4-3-3. Зараз спочатку були 4-3-3, але потім прийшли травми і нестабільність. Ці фактори вплинули або вам дійсно хочеться грати так, як є зараз? І як би ви вирішили, будь завтра фінал Ліги чемпіонів: так само чи інакше?

- Іноді ми захищалися в схемі 4-4-2, як з «Еспаньолом», і вийшло не дуже добре. Однозначно, ми повинні грати 4-3-3, хоч і без явного хавбека, тому що звикли до такого стилю, і зараз це видно явно.

- Які перспективи Андрія Луніна в «Реалі»?

- Лунін повинен ставати кращим. Він дуже добре грає. Я розмовляв з ним і дам йому час на протязі сезону. Але перед Андрієм є Куртуа - один з найкращих воротарів світу на сьогодні. Однак всі бачать якості Луніна, що він хороший воротар. Природно, він буде успішний в своїй кар'єрі.

- «Шахтар» очолює ваш співвітчизник. Що можете сказати про Роберто Де Дзербі? Чи знайомі з ним особисто? Як можете його охарактеризувати?

- Так, знаю його дуже добре. Він прекрасний друг. У нас різний стиль футболу, але його «Сассуоло» здорово грав, він провів там відмінну роботу. Це зараз видно і у «Шахтаря». У команди є явний стиль.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Megogo_gawno
Щас женькаНафаня будет просить у Анчелотти 3 фактора которые привил ДеДзерби Шахтеру
Bibenco
Как любят говорить болельщики Шахтера, если уж обсыраться, то по-крупному. Удачи.