Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 жовтня 2021, 00:45
4147
12

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Тільки дурень не хвилювався б перед матчем з Реалом»

Тренер «Шахтаря» - про поєдинок проти «Реала»

| Оновлено 19 жовтня 2021, 00:45
4147
12
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Тільки дурень не хвилювався б перед матчем з Реалом»
Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі поділився очікуваннями від матчу третього туру Ліги чемпіонів проти «Реала» (19 жовтня):

- Що найбільше вас турбує перед завтрашнім матчем?
- Коли граєш проти «Реала», тебе турбує все. Тільки дурень не хвилювався б перед таким матчем. Головне для мене - подивитися, настільки ми додали, стали сильнішими. Мене хвилює, щоб моя команда грала сміливо, з максимальною концентрацією і увагою.

- Ваша команда намагається грати в контроль м'яча і диктувати свої умови. Але завтра вам грати з «Реалом», у якого дуже сильний півзахист. Чи будете ви завтра грати в атакуючому стилі, чи більш обережно?
- Залежить від того, з якого боку подивитися на це. Проти команди, яка любить тримати м'яч, є два способи зіграти: або просто оборонятися, або спробувати відібрати м'яч, тому що тримати м'яч у себе - це вже оборона. Завтра подивимося, який варіант ми виберемо.

- Чи аналізували ви минулорічні матчі з «Реалом»? Чи консультувалися з Луїшем Каштру? І який результат буде для вас прийнятним завтра?
- Я не аналізував минулорічні матчі. Я їх бачив, але не аналізував. І не говорив з Каштру. В цьому немає сенсу - кожен рік команди міняються, і «Реал», і «Шахтар». Кожну гру ми намагаємося виграти, але поразки - теж частина футболу.

- Вашу гру асоціюють з «тіки-такою» Пепа Гвардіоли. Ви в цим згодні? І чи є місце такому футболу в наш час?
- Футбол прекрасний тому, що кожен бачить його по-різному. Я не хочу копіювати якусь команду. Кожен пропонує той стиль гри, в який він вірить. Команди показують той футбол, який від них вимагають тренери.

Моя команда грає в той стиль, який я хочу. У нас технічна команда, яка любить атакувати. Ті команди, які грають в більш вертикальний і силовий футбол, грають так тому, що у них гравці з іншими характеристиками.

- Можете охарактеризувати Карло Анчелотті та його нинішній «Реал»?
- Анчелотті написав історію італійського футболу - і як гравець, і як тренер. Для нас, італійських тренерів, Анчелотті - приклад для наслідування, багато хто на нього орієнтується. Він багато років тренує великі команди, великих гравців, і перемагає з ними. Тому, можу сказати про нього тільки хороші речі.

«Реал» - дуже сильна команда, в ній багато чемпіонів, і вони приїхали перемагати. Вони також будуть намагатися грати в свій футбол.

- Ви вже зустрічалися з Анчелотті в Серії А. Які спогади у вас від тих матчів? Хочете обіграти його зараз і завершити те, що почали тоді?
- Анчелотті тренував «Наполі», це велика команда, її було важко обіграти. Це не поєдинок Де Дзербі - Анчелотті, це матч команд, в кожній з яких багато сильних гравців. Ми обидва італійські тренери, тренуємо іноземні команди, але це не наше особисте протистояння.

- Хто буде компенсовувати відсутність Траоре? Чи тримаєте ви в голові опцію Дентіньо, у якого хороша статистика матчів проти «Реала?
- Це питання я зрозумів навіть без перекладача (сміється). Але зараз не підходящий момент говорити, хто зіграє. У нас є Сікан, Фернандо, Дентіньо, Педріньо. Зіграє хтось із них, можу вам підказати.

- Каштру зміг обіграв «Реал» двічі. Чи є у вас «пунктик» в голові - обіграти «Реал»?
- У минулому році «Шахтар» провів дуже сильний груповий етап. Але в цьому році все по-іншому. «Шахтар», «Інтер», «Реал» - всі змінилися. Мені б хотілося обіграти не тільки «Реал», а й «Інтер» з «Шерифом». Я завжди хочу перемагати.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iv70
Чтобы всё,
что хочется,
смоглось.
New Zealander
Дзерби:
"Против команды, которая любит держать мяч, есть два способа сыграть: или просто обороняться, или попытаться отобрать мяч, потому что держать мяч у себя – это уже оборона."
***********
Это гениальная фраза. Срочно в учебники всех футбольных энциклопедий.
nivava
От і ДУРЕНЬ. Програв матч ще за добу до його початку...
Та він навіть не дурень, а звичайнісіньке сцикло!
Bibenco
Не трусь Роберто, болельщики Шахтера рекомендуют запастись вазелином. Говорят, вещь проверенная