Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 жовтня 2021, 05:29
18134
51

Шахтар – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Гірникам» кров з носу потрібно брати очки в грі з «вершковими»

| Оновлено 20 жовтня 2021, 05:29
18134
51
Шахтар – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

19 жовтня на НСК «Олімпійський» віце-чемпіон України «Шахтар» в рамках третього туру Ліги чемпіонів зустрінеться з віце-чемпіоном Іспанії - «Реалом». Турнірна ситуація, що склалася перед грою, не сприяє українській команді, яка має в своєму активі лише одне очко. Тому щоб розраховувати на євровесну, команді Де Дзербі обов'язково потрібно брати очки в грі з гегемоном чемпіонської Ліги.

«Шахтар»

Донеччани в гарному настрої підходять до протистояння з командою Карло Анчелотті. В 11 турі УПЛ «Шахтар» розгромив принципового суперника - «Зорю», відвантаживши команді Скрипника відразу шість м'ячів. Донеччани приємно здивували високими швидкостями практично протягом всієї гри, щільним пресингом і відмінною реалізацією.

Що стосується кадрового питання, то в зв'язку з цим у Роберто Де Дзербі теж все непогано. За винятком вибулого надовго через серйозну травму основного нападника Траоре, всі в строю (якщо не брати до уваги вічно травмованого Коноплянку). Більш того, проти «Зорі» зіграв захисник Бондар, який відновився від важкого пошкодження. Зіграв він не найкращим чином і навряд чи Де Дзербі довірить йому місце в стартовому складі на матч проти «Реала». Враховуючи те, що через травму не зможе зіграти Матвієнко, пару Марлону в центрі оборони, скоріше за все, складе Вітао.

Цікавим повинен бути вибір на позицію єдиного форварда. Траоре надовго поза грою, Мораес ще не відновився повністю, у Дентіньо теж проблеми зі здоров'ям. Навряд чи Де Дзербі вирішить поставити в стартовий склад Сікана або Мудрика - замало у хлопців досвіду гри на такому рівні. Вибирати доведеться, швидше за все, між Фернандо і Педріньйо.

Що стосується голкіперської позиції, то її, як видно, займе Трубін. Незважаючи на те, що в останніх матчах Пятов набрав хорошу форму, Де Дзербі в грі проти «Зорі» випустив саме Анатолія. Тим самим натякаючи, що і проти «вершкових» зіграє саме він.

«Реал»

Мадридці дуже потужно розпочали новий сезон, але потім трохи забуксували. Після сенсаційної поразки від «Шерифа» у другому турі Ліги чемпіонів, «королівський клуб» в чемпіонаті Іспанії не зумів переграти «Вільярреал» - 0:0. А перед цим і зовсім програв «Еспаньйолу» (1:2).

Правда, після темної смуги настала світла: дві перемоги в Ла Лізі із загальною різницею 8:2 (обіграли «Мальорку» 6:1 і «Валенсію» 2:1).

Напередодні візиту до Києва команда Анчелотті повинна була зіграти календарний поєдинок Примери проти «Атлетика». Однак цей матч був перенесений на пізніше - через участь футболістів обох команд у відбіркових зустрічах ЧС-2022 збірних Південної Америки. Так що «вершкові» отримали додатковий відпочинок перед важливою грою проти «Шахтаря».

І цей відпочинок команді дуже до речі, оскільки «Реал» за недоброю традицією минулого сезону продовжує страждати від травм. Тобто «лямку» основи тягнуть все ті ж 12-14 гравців. У «лазареті» мадридців - Азар, Бейл, Іско, Карвахаль, Менді...

Історія протистоянь

У минулому розіграші Ліги чемпіонів «Шахтар» теж потрапив у одну групу з «Реалом». Ті матчі надовго запам'ятаються українським уболівальникам. Незважаючи на статус явного фаворита, переможцем тих двох протистоянь вийшов український колектив. Спочатку в Мадриді «гірники» виграли 3:2, а потім в Києві знову збентежили команду Зідана - 2:0. Однак ті ляпаси не завадили «Мадриду» посісти підсумкове перше місце в групі, тоді як донеччани фінішували лише на третій сходинці.

Перетиналися опоненти на груповому етапі ЛЧ і в сезоні 2015/2016. Однак тоді все завершилося невдачею для «Шахтаря»: поразки 0:4 і 3:4.

Прогноз

Матч з точки зору подальшої турнірної стратегії багато в чому вирішальний для суперників, тому обидва зроблять ставку на позитивний результат. «Шахтар» начебто зробив висновки з непоказних матчів проти «Монако» і поразки від «Шерифа». Зараз донецька команда - більш зіграна, більш керована. Велике значення в майбутній зустрічі буде мати функціональна готовність гравців «Шахтаря» (перш за все, середньої лінії): якщо вони будуть здатні підтримувати високий темп протягом усього матчу, тоді наша команда не програє.

З іншого боку, проти команд такого рівня «гірники» в нинішньому сезоні ще не грали. Клас «Реалу» явно вище рівня «Шахтаря», та й Бензема зараз в приголомшливій формі. Так що в будь-якому випадку нашому віце-чемпіону буде складно. Швидкість і мотивація - ось чим «Шахтар» може по-справжньому переконати «вершкових».

Протистояння двох італійських тренерів - Де Дзербі і Анчелотті - обіцяє бути дуже цікавим. І якщо Роберто не перемудрує самого себе, його команда здатна здобути позитивний результат. Припустимо, що матч закінчиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Марлон, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко, Патрік, Педріньйо, Соломон, Фернандо.

«Реал»: Куртуа, Менді, Мілітао, Гутьєррес, Алаба, Кроос, Камавінга, Начо, Модріч, Вінісіус Жуніор, Бензема

 

19 жовтня, вівторок

«Шахтар» – «Реал»
Київ. НСК «Олімпійський». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі «MEGOGO»
ШАХТАР – РЕАЛ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Срджан Йованович (Сербія)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Опитування

Голосів 167
Спрогнозуйте результат матчу Ліги чемпіонів між командами Шахтар і Реал, який відбудеться 19 жовтня у Києві.

Велика перемога Шахтаря

8 голосів 4.79 %

Мінімальна перемога Шахтаря

31 голос 18.56 %

Нічия

39 голосів 23.35 %

Мінімальна перемога Реала

40 голосів 23.95 %

Велика перемога Реала

49 голосів 29.34 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZloyDeda
Автори!!! Ви хоч за новинами слідкуєте?! Матвієнко травмований, а ви його у склад тулите?! О то журналістика... дно пробивають і пробивають P.S. Вчасно після зауважень виправляють
mayakovskiy1
Шансов не особо много с учетом того как важен матч для Реала, но если сыграют с той же отдачей что и с Интером варианты на ничейку точно будут. Реал точно будет давать больше пространства чем итальянцы. С другой стороны впереди прощать так не будут
__M@kc__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
Прогноз оптимістичний і швидше тут важливий відголосок ще минуроічного протистояння.
Хотілося б звісно перемоги 2-1 чи хоча б нічиї 2-2, але, враховуючи що і Реал ще свою задачу не виконав, то навряд чи подарують очки ШД.
1-3 на користь Реала
Bulba_sumkin
Удачи Шахтеру! Поддержим команду на стадионе!)
WildeKater
Будет забавно если Шериф опять выиграет.
Oliynuk_sport
Прогноз 2:2.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Реал забьёт не меньше двух мячей и победит
Хоакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Krasvchik
Шахтер 3-1
Oliynuk_sport
Удачі Шахтарю.
dd dent
Ну шо шахтари, какие прогнозы на матч?
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Expert
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
мда у Шерифа с Интером шансов то поболее, даже не знаю что смотреть....если не будет на поле "мужиков" точно переключу на Вернидубчиков
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил