Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 жовтня 2021, 06:41
5287
3

Майкі Гарсія пропав. Перемога над Мартіном має повернути до нього інтерес

Лев Кравців - про неймовірно талановитого боксера, про якого все менше згадують

| Оновлено 17 жовтня 2021, 06:41
5287
3
Майкі Гарсія пропав. Перемога над Мартіном має повернути до нього інтерес
Getty Images/Global Images Ukraine. Майкі Гарсія

Що там у Майкі Гарсії? Боксує, щось намагається. Титулів повні кишені, а ось із великими боями якось все гірше і гірше. А був же у кроці від мегафайту з Ломаченком. Але пішов за славою і не знайшов її.

Майкі міг зустрітися з Ломаченком, але вибрав інший шлях. Не схоже, що він відмінний

Мексиканець - чудовий боксер. Розумний, сильний, технічно оснащений і вже досить відомий. Підкорені чотири вагові категорії - це не жарти не тільки серед мексиканців, а й загалом.

І тим не менше, якось Гарсія пропав. Ще зовсім недавно про його поєдинок проти Василя Ломаченка говорили звідусіль. Майкі реально розглядався, як той, хто може побити українця і, найімовірніше, був таким боксером. Гарсія великий - не на зріст, а габаритно. З ударом, з почуттям суперника, навичками і трималкою. Ідеальний персонаж.


Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко та Майкі Гарсія

Але він, не дивлячись на застереження свого дядька і тренера, пішов іншим шляхом - змінив категорію. Та не на одну, а відразу на дві вгору. Розбивши Сергія Липенця і Роберта Істера у 2018 році, у 2019 році Майкі дебютував у новій категорії, відразу замахнувшись на чемпіона - Еррола Спенса.

Вибір так собі, відверто кажучи. Головний мінус Еррола - він величезний. І взагалі, і проти Гарсії особливо. Спенс здивував усіх. Не просто вийшов і переламав малюка в своїх кращих традиціях, але і перебоксував на класі. Американець ідеально скористався габаритами і скіллом - Майкі пролетів повз чемпіонство у п'ятому дивізіоні.

Але це все одно не вибивало ставлення до Гарсії з колії. Так, поліз не туди і нарвався на гіганта - буває. Потрібно просто відновитися і повертатися. Відновлення та повернення зайняло у Майкі рік. Після чого він вийшов на Джессі Варгаса - не вражаючий кандидат, але і тут зрозуміло. Джессі знають, а надскладні суперники мексиканцю відразу були не потрібні.

Довелося попотіти, але перемогу Майкі забрав заслужену. І кинувся у виклики. Гарсія вирішив залишитися в категорії, де серед чемпіонів великі хлопці: Спенс, Кроуфорд і невеликий на той момент Пак’яо. Саме на філіппінця націлився мексиканець. Історія протистояння Менні з мексиканцями, вік самого Пакьяо і габарити ніби підказували - варіант хороший.

Так, до того моменту Менні ще не сприймався, як спортсмен, що закінчився. Багато хто віддавав перевагу філіппінцю, але не з відривом. В теорії, Майкі міг би стати чемпіоном у п'ятому дивізіоні, вписавши себе в історію ще раз, якби справа пішла далі заяв. Гарсія тільки обіцяв, що ось-ось прийде за філіппінцем, поки той не домовився зі Спенсом. Схоже, тільки розмови бої не роблять.

Getty Images/Global Images Ukraine. Майкі Гарсія (зліва) проти Еррола Спенса

Команда Майкі не сумувала і знайшла відмінного персонажа - Ріджиса Прогрейса. Після Редкача американцеві час було виходити на більш серйозного опонента. Гарсія був у пошуку такого ж варіанту - здавалося б, все зійшлося. Але знову ні.

Команди зустрічалися, обговорювали бій, але все ніяк не могли прийти до спільного знаменника. То за грошима, то за місцем, але Ріджис пішов до нового промоутера. Все знову зам'ялося на час.

Майкі домовився, що наступним поєдинком займеться Едді Хірн - після судів з Top Rank у Гарсії вільні стосунки з усіма. І про те, що покаже DAZN. Але суперник - явно не те, чого ми очікували, враховуючи чутки і обіцянки самого мексиканця.

Сандор Мартін - точно не те ім'я, яке згадувалося б у рядку потенційних суперників Майкі. А тепер він не просто потенційний, а повноцінний.

У Мартіна немає удару, але непогана техніка. Навряд чи це його врятує.

Скільки поєдинків Сандора ви дивилися? Тільки чесно. Саме так. Майкі намагається продати цей бій. Розповідає, наскільки хороший опонент. Ділиться своїми очікуваннями від свого ж боксу найближчим часом. Але це нічого не продає.

Майкі Гарсія - велике ім'я в сучасному боксі. Сандор Мартін - пристойне ім'я в Іспанії. Навіть не Європі в цілому.

Насправді, Мартін - непоганий боксер. У нього немає удару - 32,5% дострокових перемог натякають на те, що розраховувати на гарматні влучання не варто. Згадуючи, як заряджав у голову Майкі нокаутер Еррол Спенс, виникають більш ніж легкі сумніви з приводу можливості Сандора відключити світло мексиканцю.

Проте, іспанець боксує непогано. Добре комбінує, думає, розбирає суперників за рахунок навичок. Немає поєдинків, де йому допомогли б судді, або трапилася б інша сумнівна історія. Але є поразка в гостях міцному Ентоні Йігіту ще у 2017 році.

Хочеться знайти причини, чому цей бій - не місматч, але їх немає. Майки просто дуже хороший для суперника. Він сильніше б'є, він жорсткіший у своїй роботі і просто в рази досвідченіший. Рівень містечкових чемпіонів Гарсія пройшов ще на старті кар'єри. Цей бій - навряд чи головне шоу вечора, але воно є таким. Просто через ім’я мексиканця і його бокс. Мартін йде причепом.

Наскільки Майкі фаворит?

1.03 проти 10 - котирування, які відмінно описують шанси бійців. У такому поєдинку важливо зрозуміти, наскільки аутсайдер добре тримає удар. Тому що фавориту потрібно не просто перемагати, а робити це яскраво.

Навряд чи хтось зрозуміє Гарсію, який всі раунди прововтузиться з бійцем рівня Мартіна. Та й підстав для цього практично немає. Сандор верткий, умілий, технічний, але чи зможе він стопити наступ мексиканця? Навряд чи.

Мартін розбирав за допомогою скіллу суперників перед Майкі, але чи вийде у нього робити це ж, коли чемпіон у чотирьох дивізіонах почне пробивати жорстко і багато? Навряд чи.

Та й загалом Майкі, якщо він не хоче зникнути з виду назавжди, потрібна яскрава перемога. Щоб продавати себе, мало бути чемпіоном, потрібно ще й давати людям красу. Якщо цього немає, то кому яке діло, скільки поясів ти завойовував.

Мартін - ідеальний кандидат, щоб перемогти яскраво і нарешті зробити великий бій. Пак’яо пішов, так. Але з Прогрейсом вийде мало не більш яскрава сутичка на даний момент.

Поєдинок Майкі Гарсія - Сандор Мартін відбудеться в ніч із суботи на неділю, 17 жовтня, у Фресно (США). Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sukiyaki
Прогнозист из Левы в боксе, примерно такой, как из Грозного в футболе.
Лева, не балуйся со ставками, посливаешь все гонорары
Балабольченко Ломпаченко
Лохаченко тогда избежал боя с Гарсией