Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 жовтня 2021, 17:22
1222
0

Еш – ГК Одеса. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ

Бронзові призери чемпіонату України зіграють з чемпіоном Люксембургу

| Оновлено 17 жовтня 2021, 17:22
1222
0
Еш – ГК Одеса. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ
ФГУ

Поєдинки «Еш» - ГК «Одеса» відбудуться у суботу, 16 жовтня та в неділю, 17 жовтня. Обидва матчі пройдуть в Люксембурзі. Початок суботньої гри о 20.00, а недільної – о 19.00 за київським часом.

У чоловічому Кубку ЄГФ, який є третім за статусом єврокубком, настає час поєдинків другого раунду. Україну на цьому етапі представляють два колективи - ГК «Одеса» і «Донбас». І якщо срібні призери минулого чемпіонату України обидва свої поєдинки проведуть наступного тижня, то одесити, навпаки, визначать свою подальшу турнірну долю на нинішніх вихідних.

Суперником гандболістів з Південної Пальміри стане клуб «Еш» з однойменного міста в Люксембурзі. За погодженням сторін обидва матчі ГК «Одеса» проведе в Люксембурзі. Перша гра формально буде для нашого клубу домашня, а другий поєдинок буде виїзним де-факто і де-юре.

Незважаючи на те, що Люксембург є однією з найменших країн Європи, чемпіонат цієї країни точно не назвеш найслабкішим на континенті. Лідери люксембурзького гандболу регулярно беруть участь в єврокубках і періодично нав'язують серйозний бій і навіть перемагають команди з більш міцних чемпіонатів. Яскравим прикладом чого може слідувати перемога «Берхема» (ще одного клубу з Люксембурга) над українським «ЗНТУ-ЗАБ» у Кубку Виклику 2017/2018.

Гандбольний клуб «Еш» є однією з найсильніших команд у себе в країні. Суперник одеситів виграв три останні чемпіонати Люксембургу, а в нинішній національній першості після шести турів йде на другому місці в турнірній таблиці. На рахунку «Еша» п'ять перемог і одна поразка і рівна кількість очок з лідером змагань «Берхемом».

У кожному з найсильніших клубів Люксембурга важливу роль відіграють легіонери. Не став винятком і «Еш». У ростері суперника одеситів присутні гандболісти з Португалії, Словенії, Франції та Німеччини. Серед персоналій варто виділити француза Мартіна Петьо, який в торішній кваліфікації Європейської Ліги ЄГФ (другий за статусом єврокубок), що пройшла в форматі одного матчу, накидав вісім м'ячів міцному швейцарському «Вінтертуру». Також в команді присутній ряд гравців збірної Люксембургу, таких як розігруючий Крістіан Бок, правий крайній Антоні Біль і його колега по амплуа Том Кріер.

Для молодого українського клубу нинішня єврокубкова кампанія стане третьою в його історії. І, мабуть, саме клуб з Люксембургу стане найміцнішим опонентом одеситів на європейській арені. Додатковим козирем «Еша» буде перевага домашнього майданчика і досвід регулярного виступу в єврокубках. Шанси у ГК «Одеса», безумовно, є, але пройти в наступний раунд буде дуже важко.

Прогноз Sport.ua: прохід «Еша» в наступний раунд за сумою двох матчів

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 11
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.