Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 жовтня 2021, 17:23
448
0

Галичанка – Годонін. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ

Чемпіон України відкриває євросезон

| Оновлено 17 жовтня 2021, 17:23
448
0
Галичанка – Годонін. Прогноз і анонс на матчі Європейського кубка ЄГФ
ГК Галичанка

Поєдинки «Галичанка» - «Годонін» відбудуться у суботу, 16 жовтня та в неділю, 17 жовтня. Обидва матчі пройдуть у Львові. Початок суботньої гри о 17.00, а недільної – о 15.00.

Сьогодні, 16 жовтня в єврокубкові баталії вступить львівська «Галичанка», яка є єдиним представником українського жіночого клубного гандболу на міжнародній арені. Чемпіон України розпочне свій єврокубковий похід з другого раунду Кубка ЄГФ (третього за статусом єврокубка), який, по суті, є стартовим етапом турніру, а другим раундом називається за досить дивною логікою керівників європейського гандболу.

Варто відзначити, що завдяки рейтингу України і перемозі в національному чемпіонаті «Галичанка» могла заявитися до Європейської Ліги ЄГФ (другий за статусом континентальний турнір), але другий рік поспіль воліла взяти участь у змаганнях рангом нижче. Крім Кубка ЄГФ львівський клуб в нинішньому сезоні візьме участь ще й у жіночій Балтійській гандбольній лізі.

Першим суперником «Галичанки» в Кубку ЄГФ стане чеський «Годонін» з однойменного міста і за взаємною домовленістю між клубами обидва матчі відбудуться у Львові. Перша гра стане для чемпіона України формально виїзною, а другий матч буде домашнім і на папері, і за фактом.

Чеська команда не хапає зірок з неба і є дебютантом єврокубків. У минулому сезоні в об'єднаній жіночій гандбольній лізі Чехії та Словаччини (МОЛ Ліга) «Годонін» посів останнє місце і уникнув вильоту тільки тому, що в сезоні нинішньому ліга розширила число учасників з дванадцяти до чотирнадцяти. Втім, незважаючи на такий результат, команда вирішила взяти участь в Кубку ЄГФ.

Поточний розіграш МОЛ Ліги (в якому тепер є і команда з Польщі) «Годонін» також почав невдало. У шести турах чеський колектив здобув лише одну перемогу над «Зліном» - 23:19 і зазнав п'яти поразок, причому деякі з них були дуже великими.

У складі «Годоніна» виступають маловідомі чеські гандболістки і чотири представниці Словаччини, яким також нічим особливо похвалитися в своїх досягненнях. Трохи міжнародного досвіду у словацького голкіпера «Годоніна» Патриції Рехусової. На її рахунку кілька матчів за юніорські збірні Словаччини.

Львівська «Галичанка» виглядає набагато сильнішою за одного з аутсайдерів чеського гандболу. Український клуб явно націлюється затриматися в єврокубках і «Годонін» не повинен стати для нього серйозною перешкодою на старті Кубка ЄГФ, а два домашні поєдинки повинні тільки посилити перевагу чемпіона України.

Прогноз Sport.ua: прохід «Галичанки» в наступний раунд за сумою двох матчів

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.