Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2021, 02:59
4388
8

СКРИПНИК: «Рветься там, де тонко. Вернидуб і Назарина отримали травми»

Головний тренер «Зорі» дав прес-конференцію після поразки від «Шахтаря»

| Оновлено 16 жовтня 2021, 02:59
4388
8
СКРИПНИК: «Рветься там, де тонко. Вернидуб і Назарина отримали травми»
shakhtar.com. Віктор Скрипник

Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник дав прес-конференцію після поразки від «Шахтаря» (1:6) в матчі 11-го туру УПЛ:

- Добрий вечір. В принципі, коментувати нічого. Ми граємо від матчу до матчу. Ротація відбувається вимушена: якщо якісь футболісти вилітають з різних причин, це відразу на нас позначається. На ресурсах, які є у нас в ігровому плані, відразу відбивається, рветься там, де тонко. Особливо це стосується лінії оборони. Сьогодні Віталік Вернидуб знову отримав м'язову травму. Сподіваємося, що у Єгора Назарина все не так сильно, як воно виглядає на даний момент. Зараз це важко описати - коліно є коліно. Буквально через тиждень ще одна гра, єврокубки. Хлопців можна зрозуміти - всі пригнічені. «Шахтар» з перемогою: клас є клас. А нам залишається тільки дивитися на свої сили. Ми не чекаємо ні від кого подарунків. Будемо боротися за те, що ми можемо, от і все.

- Будь у вас можливість переграти цей матч, що б ви змінили?

- У нас було два тижні або 10 днів паузи. Ми готувалися досконально, хотіли грати агресивно, що у нас, бувало, виходило, і накривати у високій зоні. Ми розуміли, як «Шахтар» виходить, але індивідуальний клас футболістів суперника сьогодні зробив велику різницю. Я нічого не став би перегравати. Тут справа випадку. Перший гол: влучай правильно - і вибив м'яч, але чиркнув - і вихід сам на сам. Всі ці нюанси сьогодні зіграли проти нас. У нас був хороший момент за рахунку 1:0, коли ми накрили в чужому штрафному, Шахаб пробивав, але не влучив. За такі моменти з такими суперниками чіпляєшся - і потім трохи впевненіше себе почуваєш. Ми не програвали «Шахтарю» чотири останні матчі в УПЛ. А на цей раз «Шахтар» з перемогою і бажаємо удачі у вівторок. А ми готуємося далі.

- Чому ми не побачили в заявці Кочергіна? У минулому сезоні «Зоря» перемогла 1:0 з голом Іванисені на останніх хвилинах. А сьогодні - 6:1. Це «Шахтар» став настільки сильнішим чи «Зоря» слабкішою?

- Окрім Кочергіна не вистачить усіх пальців, щоб перерахувати, кого у нас сьогодні не було. Жуніньо, Ємець, Хомченовський, Кабаєв, Шевченко - це ті, хто визначає обличчя нашої команди. Ще раз: у нас не такі ресурси в ігровому плані, щоб вони безболісно компенсувалися. Якщо до тих футболістів, які в цьому році, додати тих чотирьох-п'ятьох, які були в тому році, то це вже зовсім інша команда. «Шахтар» той же і з новим тренером, новим баченням футболу, яке сьогодні зіграло дуже хорошу роль. «Шахтар» досить впевнено переміг і за рахунком, і по грі. З тими труднощами, що у нас є, ми боремося всередині команди і все одно з оптимізмом дивимося на ті місця, які дадуть нам можливість далі розвиватися і підставляти ніжки таким іменитим клубам, як це було в минулі роки. В цьому поки не вийшло - є над чим працювати.

- За рахунок чого «Зоря» може поліпшити свою гру в майбутньому? Як ви це стратегічно бачите?

- Це питання велике. Ми йдемо від матчу до матчу. Програємо єврокубки - приїжджає «Ворскла», у нас лобова гра з суперником, який бореться за ті місця, які ми хочемо. Ми перемагаємо. Далі таким же чином «Дніпро-1», «Десна». Так, зараз ми потрапили під «Шахтар», під каток, можна навіть так сказати. Але якщо ми будемо опускати руки і думати, що нічого не можемо, це неправильно. За рахунок чого? Будемо чекати, коли повернуться хлопці, будемо з ними говорити і тренуватися. І виграти знову якийсь топовий матч - це тільки додасть нам впевненості в нашій роботі і наших силах. За рахунок цього можна поліпшуватися.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Davidson
Виноват Геллер,который забил на команду
Barsa
Если геллер будет продолжать сотрудничество с Шаблием,команде прийдет опа
Viktor Zhdanov
С основной командой более или менее , понятно! А в чем причина разгрома юношами Зари, лидера Ю19 - юношей Шахтера, почти с аналогичным счётом!? 6 - 0! Заря в лидерах не значится!?
IgorUA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zepofriends
Скрипник не победитель, он на победу играет только с равными или слабее его командами, с остальными складывает лапки и пускай победит сильнейший, то есть не его команда. мужик тупо не хочет.