Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 сiчня 2024, 23:06
7235
18

Вихованець Шахтаря: «Горіли поля, на дорозі — розбитий і спалений танк»

Алан Ауссі розповів про евакуацію з Донецька після початку війни у 2014 році

| Оновлено 08 сiчня 2024, 23:06
7235
18
Вихованець Шахтаря: «Горіли поля, на дорозі — розбитий і спалений танк»
shakhtar.info. Алан Ауссі

20-річний вихованець «Шахтаря» Алан Ауссі, контракт якого зараз належить київському «Динамо», розповів, як його родина евакуювалася з Донецька після початку війни у 2014 році.

«Коли я в останній раз був у Донецьку? Коли починалася війна. На жаль, більше не повертався додому. Хоча дуже б хотів. У 2014 році я як виїхав, так і не приїжджав до Донецька більше. Страшно було, коли починалися військові дії. Розповім історію. Вийшло так, що ми з сім'єю поїхали на море відпочивати, тоді тільки все починалося і ще не було так серйозно. Згодом почалися масштабні військові дії. Ми зрозуміли, що повертатися туди не можна. Треба було забрати речі з Донецька. Ми відправили дідуся забрати речі, і ми б його десь забрали на околиці міста і поїхали. Такий план був. Він поїхав, забрав речі. Коли ми їхали туди, то там якась вакханалія відбувалася.

У тому місці, де ми повинні були забрати дідуся, повинно було бути все мирно. Але, я так розумію, що щось пішло не так. Горіли поля, на дорозі — розбитий і спалений танк. Всі їдуть, а ми їдемо у гущу подій. Нам від цього стало не по собі. Коли ми під'їхали ближче до міста, то пропав зв'язок — ані зателефонувати, ані написати. Ми знали, що дідусь на автовокзалі, а де він знаходиться — не знали. Якимось дивом його знайшли, їздили по місту без зв'язку. Забрали його, закинули речі в машину. І коли сідали в машину, то були чутні постріли, земля під ногами тремтіла.

Ось це було дійсно страшно, ніколи цього не забуду. Ми їхали назад, повна машина людей, батько дуже швидко їхав. Як у кіно, на якомусь кілометрі дорогу перегородило дерево, в яке влучив снаряд. Воно перекрило всю дорогу. Добре, що у нас був джип, ми спустилися і об'їхали полями. Виїхали назад на дорогу пізніше. Добре, що всі залишилися живі і здорові. Війна на Донбасі завершиться, напевно, тоді, коли людям вже буде невигідно, щоб вона тривала», — розповів Ауссі.

З 2008 по 2018 роки Ауссі був у системі донецького «Шахтаря», після чого перейшов у київське «Динамо». З 2020 року Ауссі виступає за білоруський клуб «Торпедо-БелАЗ» на правах оренди.

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
Донбас свого досяг - перестав годувати всю Україну
vital_om
Нет конечно. Проблема в больных властью людях. Майдан - это эталон демократии, которого в " демократической" Европе давно нет. Вышли где-то в Киеве или в Луганске 1 млн. людей - уходи из власти, организовывай перевыборы.. Победишь - докажешь, что "майдануты" не правы..Проиграешь - вали в небытие...
OKs100
Помню когда-то Алана называли одним из главных молодых талантов в украинском футболе, а теперь играет где-то за сельской клуб в Беларуси и даже в молодежную сборную не вызывается.
zepofriends
вы своим государственным переворотом отбили желание многих украинцев быть украинцами. это было дикарство то что вы устроили. и жаль вы не знали что ни одна революция ничем хорошим не заканчивалась, и Украина не стала исключением.
zepofriends
вот ты сделал себе ник Украинский Крым, а ты сам крымчанин чтобы решать какой Крым? мне кажется это должны решать крымчани, ты же не решаешь какой штат Майями, американский или мексиканский, так почему за крымчан решаешь.