Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
|
2617
1

ПСЖ – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжці зіграють з французьким грандом

ПСЖ – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК ПСЖ

Зустріч ПСЖ - «Мотор» відбудеться у четвер, 14  жовтня, у Франції. Початок поєдинку о 21.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Сьогодні чемпіон України проведе один з найскладніших матчів на груповому етапі Ліги чемпіонів. Суперником запорізького клубу стане французький ПСЖ, який є найбагатшим клубом гандбольної Європи і одним з основних претендентів на перемогу в Лізі чемпіонів.

Незважаючи на появу катарських інвесторів і більш ніж щедрі фінансові вливання, колектив з Парижа ніяк не може завоювати довгоочікуваний трофей. У перші сезони свого нового заможного життя французький гранд пачками скуповував топових і просто сильних гравців, але титул переможця Ліги чемпіонів команді так і не підкорився. В останні роки ПСЖ змінив стратегію і тепер вибудовує не таку зіркову, але більш збалансовану і зіграну команду з явним ухилом на французьких гандболістів. Так, в нинішнє міжсезоння ПСЖ взагалі нікого не купив на трансферному ринку і розлучився лише з двома гравцями.

Нинішню Лігу чемпіонів французький клуб почав не дуже впевнено. У трьох поєдинках команда набрала лише п'ятдесят відсотків очок. Спочатку ПСЖ в Угорщині поступився іншому гранду змагань «Веспрему» – 31:34. Потім діючий чемпіон Франції вдома розгромив «Динамо Бухарест» – 41:30, а після в гостях зіграв внічию з німецьким «Фленсбургом» – 27:27. Втім, груповий турнір найсильнішого єврокубка завжди є для ПСЖ по суті розминкою, а справжня Ліга чемпіонів для команди починається з матчів плей-оф.

Після трьох поєдинків головним снайпером команди з великим відривом є зірковий данець Міккель Хансен, на рахунку лівого напівсереднього вісімнадцять закинутих м'ячів. Далі в списку бомбардирів слідують іспанський правий крайній Ферран Соле і лінійний з Польщі Каміл Шипрак. На рахунку обох гандболістів по одинадцять точних кидків.

Іншими важливими гравцями команди є пара основних голкіперів збірної Франції Венсан Жерар - Ян Жанті, зіркові французькі брати з балканським корінням Нікола і Люка Карабатічі і правий крайній Недім Ремілі. Всі перераховані вище гравці стали тріумфаторами нещодавніх Олімпійських ігор в Токіо в складі своєї національної команди.

Якщо в Лізі чемпіонів команда поки пробуксовує, то в чемпіонаті Франції у ПСЖ все традиційно добре. Суперник «Мотора» почав змагання з п'яти перемог поспіль і вже на старті сезону одноосібно очолює турнірну таблицю. Варто відзначити, що ПСЖ виграв сім останніх розіграшів французької гандбольної першості.

Запорізький «Мотор» відправився до Франції в своєму звичному складі як для початку поточного сезону. Як і раніше, знаходяться в лазареті білоруський голкіпер Іван Мороз і литовський правий напівсередній Йонас Трухановічус. Під час двотижневої перерви в Лізі чемпіонів команда підтримувала форму за допомогою матчів чемпіонату України і розгромно виграла три поєдинки.

У матчі проти французького гранда «Мотор» справедливо є аутсайдером. Перспектива повернуться додому із заліковими очками вкрай мала і головне для запоріжців - гідно зіграти на тлі такого сильно опонента. Втім, сенсації в гандболі ще ніхто не відміняв і підопічні Гінтараса Савукінаса як мінімум спробують зачепитися за свої шанси.

Прогноз Sport.ua: перемога ПСЖ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca
Інші види | 10 травня 2024, 23:59 2
Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca

Суперником України у 1/8 фіналу буде команда Німеччини

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Турченко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил