Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Dota 2
| Оновлено 12 жовтня 2021, 19:07
10303
0

Лікнеп. Як пройшов груповий етап The International і чого чекати у плей-оф?

Розбираємо шанси команд на успіх і ділимося прогнозом

| Оновлено 12 жовтня 2021, 19:07
10303
0
Лікнеп. Як пройшов груповий етап The International і чого чекати у плей-оф?

Головний турнір в світі кіберспорту - The International 10 щосили набрав хід. У Румунії з 7 по 17 жовтня 18 кращих команд світу з Dota 2 розігрують призовий фонд в розмірі 40 мільйонів доларів, переможцю дістанеться 18 із них. Протягом чотирьох днів відбулося 72 матчі, вже відомі учасники плей-оф у верхній і нижній сітці, а також перші команди, що вилетіли з турніру. В рамках спецпроекту Sport.ua і Parimatch пробіжимося по груповому етапу, а також розповімо, чого цікавого чекати в плей-оф і поділимося своїми прогнозом.

Читайте: Лікнеп. The International 10 - головний турнір в кіберспорті.

Китайський каток

Часто на The Internaional трапляються протистояння команд з Китаю проти європейських колективів. Довгий час чемпіоном турніру щороку по черзі ставав європейський колектив і китайський. Зараз після двох років домінування європейців з OG Китай знову показує свою силу. За підсумками групового етапу в кожній з груп своїм суперникам не залишили шансів китайські команди. І якщо в групі B перемога PSG.LGD - як однієї з топових команд останніх років, не викликає здивувань, то в групі A потужний результат показали хлопці з Invictus Gaming - славної організації, але яка давно не досягала успіху на такому рівні. Причому, відразу два гравця команди заразилися коронавірусом, але це їм не завадило перемагати. Зараз ці два клуби впевнено розібралися з суперниками на турнірі і поки не знають поразок. Ще одна третя китайська команда Vici Gaming посіла третє місце в своїй групі і також вийшла у верхню сітку плей-оф.

СНД - топ

Єдині представники регіону СНД на турнірі показали свій клас. Обидві команди Virtus.pro і Team Spirit є партнерами компанії Parimatch, на цьому чемпіонаті зібралися і вийшли в плей-оф. Спочатку Virtus.pro була претендентом на вихід у верхню сітку, команда добре стартувала, здобувши перемоги над Alliance і Undying, але потім були нічия і дві поразки поспіль, що змусило понервувати вболівальників ведмедів. Але в наступних трьох матчах знову були перемоги і як результат - друге місце в групі. Відзначимо цікавий факт, що Virtus.pro показала найменшу варіативність у виборі героїв серед учасників групового етапу The International 10. Всього в піках колективу з'явилися 34 персонажі.

Virtus.pro

У Team Spirit була інша ситуація. Команда жахливо стартувала на чемпіонаті, зазнавши двох поразок від лідерів - Team Secret і PSG.LGD, потім обіграла Elephant і знову поступилася, на цей раз Vici Gaming. Після здебільшого групового етапу спірити розташувалися внизу турнірної таблиці і ризикувати не вийти навіть в нижню сітку плей-оф. Але у вирішальний момент команда зробила потужний ривок - здобула чотири перемоги поспіль, що забезпечило команді місце в топ-4. Приємно, що у складі Team Spirit грає два українці Ілля Yatoro Мулярчук і Мирослав Miroslaw Колпаков, які продовжать боротьбу за приз. Цікаво, що команда вже гарантувала собі виграш 800 тисяч доларів призових - це найбільша сума в історії організації. Але боротьба ще попереду!

Найкращі моменти групового етапу:

Старички вище голови не стрибнули

Дворазові чемпіони The International - OG виступили нерівно, але нижче своєї планки не опустилися, але були близькі до того, щоб не потрапити в топ-4. За підсумками групового етапу N0tail і компанія здобули 3 перемоги, 4 рази зіграли внічию і одного разу поступилися. Це мінімальний результат для виходу в верхню сітку плей-оф. Схожа ситуація і з Team Secret. Команда ветерана Dota 2, Клемента Puppey Іванова не показала видатну гру, але забрала свої очки, де могла, і посіла третє місце в групі. Для реальної боротьби за призові місця потрібно додавати.

Турнірна таблиця

Розклади

За підсумками групового етапу турнір залишили дві команди - Thunder Predator і SG esports. Бразильський і перуанський колективи нічого не показали на турнірі, здобувши на двох лише одну перемогу. Решта 16 клубів продовжують бій, шанси на перемогу є у всіх!

Традиційно, на The International плей-оф проходить по системі Double Elimination. За чотири найкращі команди з груп вийшли в верхню сітку плей-оф, решта команд в нижню. Таким чином, команди з верхньої сітки вже сформували пари 1/4 фіналу, а в разі поразки в чвертьфіналі вони опускаються в нижню сітку. Таким чином у команди з сітки «віннерів» є шанс на помилку. Команди з сітки «лузерів» починають плей-оф матчами в форматі best of 1. Вихід у другий раунд буде вирішуватися лише на одній карті. Від такої своєрідної лотереї організатори The International не відмовляються і практикують цю систему з року в рік. Тому вже в перший день плей-оф очікуємо, що чотири команди покинуть турнір.

Національний стадіон в Бухаресті, де пройде плей-оф The International

Щодо головних претендентів на перемогу на турнірі, багато експертів відзначають не тільки перемоги, але і якісну гру китайських команд. Це стосується не тільки IG і PSG.LGD, але і Vici Gaming. Також в плей-оф традиційно сильної гри варто очікувати від OG. На вирішальній стадії цей колектив доводив, що може зібратися і показати набагато сильнішу гру. Уже в чвертьфіналі OG зустрічається з Team Secret і ми втратимо сильну європейську команду на старті. Однак через нижню сітку хтось може повернутися.

Плей-оф стартує вже 12 жовтня. Гранд-фінал відбудеться 17 жовтня. Попереду багато яскравої Dota 2 найвищого рівня. Компанія Parimatch традиційно дає широку лінію по всім парам плей-офф, також є багато варіантів цікавих ставок на дуелі гравців. Хто з керрі зробить більше фрагів (вбивств прим.) MATUMBAMAN або SumaiL? Хто сильніший капітан Puppey або n0tail? Ці та багато інших дуелей доступні до ставок.

Ми припустимо, що в гранд-фіналі точно буде мінімум одна китайська команда. Яка - покаже гра. Також хотілося б вірити, що команди з СНД - Virtus.pro і Team Spirit пройдуть якнайдалі в плей-оф, а можливо і піднесуть сюрприз!

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Повний провал. NAVI ганебно поступилися росіянам на PGL Major Copenhagen
Кіберспорт | 24 березня 2024, 00:22 0
Повний провал. NAVI ганебно поступилися росіянам на PGL Major Copenhagen

Українська команда знову програла росіянам на престижному турнірі у Копенгагені

СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»
Футбол | 29 березня 2024, 03:49 3
СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»

Георгій прокоментував перемогу збірної України над Ісландією (2:1)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.