Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 09 жовтня 2021, 21:25
4163
2

ФОТО. Тренування на арені-бомбосховищі. Петраков налаштований серйозно

9 жовтня в 19:00 відбудеться матч відбору ЧС-2022 між Фінляндією та Україною

| Оновлено 09 жовтня 2021, 21:25
4163
2
ФОТО. Тренування на арені-бомбосховищі. Петраков налаштований серйозно
УАФ. Олександр Петраков

Збірна України провела тренування на полі Олімпійського стадіону в Гельсінкі. Ця споруда вражає потужним бетонним перекриттям та товстезними дерев’яними дверима.

Річ у тім, що стадіон, реновація якого відбулася п'ять років тому й коштувала 300 млн євро, сконструйований так, щоб у разі необхідності виконувати функцію бомбосховища. І на цьому багатофункціональність спортивного комплексу не вичерпується. Крім того, що стадіон сам по собі легкоатлетичний, у своїх підземних надрах він може прийняти чимало ігрових видів спорту під дахом – від бадмінтону до гандболу з баскетболом, чиї представники з успіхом грають на мінус другому рівні. А ще в підтрибунному просторі є тренувальні легкоатлетичні доріжки.

Футбольні роздягальні розміщено на «–1», тож, аби вийти на поверхню, гравці швидко вибігають масивними бетонними сходами. До речі, дорога неблизька – щоб дістатися поля з роздягальні, знадобиться одна хвилина спокійної ходи. І ось, нарешті, повітря. Оскільки в цю пору у Фінляндії темнішає швидше, ніж в Україні, синьо-жовті тренувалися вже за темного небосхилу та яскравого освітлення. До слова, освітлення тут розташоване доволі низько, і світло б’є просто в очі, тож до цієї обставини також слід пристосуватися.

А от трав’яне покриття справило чудове враження. Після розминки, проведеної тренером із фізпідготовки та реабілітації В’ячеславом Руженцевим, команда провела передматчеве тренування. Традиційна справа за день до матчу – відчитування деталей тактичної побудови на гру. Тренерський штаб практично визначився зі складом на матч. Олександр Петраков обере 23 виконавців, які потраплять до заявки на відбірний поєдинок.

Гравці попрацювали інтенсивно та з бажанням – усі розуміють важливість зустрічі та силу опонента. До слова, із 30 тисяч місць на Олімпійському може бути заповнено 90 відсотків, і усі ці 29 тисяч квитків продано. Відтак на грі Фінляндія – Україна очікується аншлаг. Цікаво, що серед уболівальників буде близько 2 тисяч українців, які працюють або мешкають у Фінляндії. Отже, в української команди буде підтримка й на гостьовому стадіоні. 

ФОТО. Тренування збірної на арені-бомбосховищі, 08.10.2021

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Арсенал – Челсі. Відео голів та огляд матчу (оновлюється)
Футбол | 23 квітня 2024, 22:24 1
Арсенал – Челсі. Відео голів та огляд матчу (оновлюється)

Дивіться найцікавіші моменти топматчу АПЛ

Джерело: друг Мілевського намагався підкупити не лише 2 гравців Миная
Футбол | 23 квітня 2024, 16:36 19
Джерело: друг Мілевського намагався підкупити не лише 2 гравців Миная

Але футболісти закарпатської команди відмовили в «співпраці» Сергію Третьяку

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Хью Джекман
Арена-бомбоубежище в Финляндии.. финны всегда готовы к лаптеногому нашествию.
Valeriy Honcharenko
А також перед початком національних збірних відбудеться матч фанатів Фінляндії та України. Запрошуємо всіх підтримати наших хлопців
https://www.facebook.com/420894714722434/posts/2612771772201373/