Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 08 жовтня 2021, 20:40
3354
1

Росія – Словаччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022

Словаки можуть серйозно відстати від лідируючої групи

| Оновлено 08 жовтня 2021, 20:40
3354
1
Росія – Словаччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 8 жовтня, у Казані на стадіоні «Ак Барс Арена» відбудеться матч сьомого туру кваліфікації чемпіонату світу-2022 з футболу, у якому зіграють збірні Росії та Словаччини. Стартовий свисток іспанського арбітра Антоніо Матеу Лаоса з Валенсії прозвучить о 21:45 за київським часом.

Росія


Це буде вже четверта гра під керівництвом Валерія Карпіна для російської національної команди, але за попередні дуелі реальним викликом можна було вважати тільки домашній матч проти Хорватії, який вдалося звести до нічиєї (0:0). На чемпіонат світу-2022 від кожної з відбіркових груп отримають можливість вийти тільки по одній команді безпосередньо, а ще одна братиме участь у плей-оф. До старту кваліфікації передбачалося, що саме за другу позицію і буде боротися російська збірна, яка тоді ще виступала під керівництвом Станіслава Черчесова.

Однак, важкий характер наставника і поразка в першому матчі в Трнаві проти суперника за майбутньою грою (1:2) в сукупності призвели до зміни головного тренера для Росії. Проте, там, де очки можна було брати виключно на класі, своїх фанатів ця збірна точно не розчарувала, і тепер відрив у чотири очки від підопічних Штефана Тарковича перед матчем-відповіддю домашньої дуель виглядає аж надто вагомою підмогою для остаточного вирішення питання про вихід до наступного раунду.

Словаччина


Певно, що іншого варіанту, окрім як обігравати команду Карпіна на її полі, у «словацьких соколів» просто не існує. Відбірковий цикл підопічні Штефана Тарковича проводять краще, ніж їхні сусіди зі Словенії, однак питання виходу до наступного раунду для них, багато в чому, може бути вирішено вже за підсумком матчу в Казані. У Словаччині не такий уже і великий досвід перемог над Росією, проте два останні матчі між цими збірними незмінно завершувалися її успіхом із однаковим рахунком 2:1. У тому числі, приклалася команда тоді ще Яна Козака до провалу росіян на Євро-2016.

Певну тривогу у фанатів «репрезентації» викликає відсутність успішних результатів у більшій частині з п'яти останніх поєдинків. Словаччина класно почала Євро-2020 перемогою над Польщею в червні цього року, але потім отримала дві поразки від Швеції та Іспанії, покинула турнір на груповій стадії, а вже на кваліфікаційному етапі мундіалю-2022 не змогла обіграти Словенію (1:1) і Хорватію (0:1). Перемога над Кіпром (2:0) – вочевидь не той результат, яким варто вихвалятися підопічним Тарковича.

Орієнтовні склади


Росія: Гільєрме – Кудряшов, Дівєєв, Джикия, Кузяев – Фомін, Барінов – Єрохін, Жемалетдінов – Смолов, Сутормін.

Словаччина: Родак – Ганцко, Шатка, Шкрініар, Кошельник – Куцка, Гамшик – Грошовскі, Дуда, Шранц – Боженік.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі росіяни можуть скористатися правом на осічку, щоб закрити очі на проблеми в обороні, що періодично проявляються у них. Нашою ставкою буде позиція – Словаччина не програє з коефіцієнтом 1.97 за лінією Parimatch.

8 жовтня, п'ятниця

Росія – Словаччина
Казань. «Ак Барс Арена». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Oll.tv
Арбитр: Антоніо Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eglo данила
Вот журналист удивится, когда узнает, что Словакия и Словения совсем не соседи, и не граничат друг с другом