Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 07 жовтня 2021, 04:02
554
0

Руслан РОТАНЬ: «Франція – це буде для нас перевірка на міцність»

Коуч збірної України U-21 відповів на питання напередодні вильоту до Франції

| Оновлено 07 жовтня 2021, 04:02
554
0
Руслан РОТАНЬ: «Франція – це буде для нас перевірка на міцність»
УАФ. Руслан Ротань (у центрі)

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань поспілкувався із журналістами на відкритому тренуванні перед вильотом до французького Бреста.

Ввечері молодіжна збірна України вилітає до Франції. У Бресті синьо-жовті зіграють черговий матч відбірного турніру Євро-2023 U-21. Зранку синьо-жовті провели в Бучі останнє домашнє тренування, яке було відкритим для журналістів. Представники ЗМІ мали можливість поспілкуватися з футболістами та головним тренером. Природньо, що підвищену увагу було прикуто до Руслана Ротаня.

– Руслане Петровичу, перше місце нашої збірної перед жовтневими матчами не тисне на команду?

– До хорошого швидко звикаєш (посміхається). Я вірю в хлопців, що вони й надалі зможуть тримати планку. Стає більше відповідальності, але знову ж таки, найголовніше в нашій справі – віра в те, що ми робимо. Це має вселяти оптимізм в українських футболістів.

– Франція – найсильніший суперник за час вашого перебування біля керма молодіжної збірної?

– Так. Франція є Франція. Про цього суперника багато розповідати не потрібно. Якщо дивитися статистику, то 90% їхнього складу виступає в топ-5 європейських чемпіонатів, а 12 футболістів – узагалі зараз учасники єврокубкових змагань. А це багато про що говорить. Франція завжди була багатою на футбольні таланти. Ми розуміємо, із ким нам належить зіграти. Насамперед це буде для нас перевірка на міцність. Я вже сказав своїм гравцям, що за потенціалом ми набагато кращі, ніж за менталітетом. Тому менталітет потрібно ламати й більше вірити у свої сили.

– На яких футболістах збірної Франції ви робили акцент під час підготовки до цього поєдинку?

– Суперник сильний, але ми хочемо й будемо намагатися відштовхуватися від своїх сильних якостей. Своїми діями ми повинні змусити опонента думати, як грати проти України.

– Чи буде молодіжна збірна України намагатися перевершити французів у володінні м'ячем?

– Ставити конкретно таке завдання немає сенсу. У нас є свій план, якого команда й повинна дотримуватися. Думаю, перші хвилини поєдинку, коли футболісти почнуть стикатися один з одним, покажуть, хто на які сюрпризи здатний. Звичайно, я б хотів, щоб Україна володіла м'ячем, але якщо ситуація буде такою, що певний час потрібно буде грати на контратаках, ми намагатимемося цим скористатися.

– Порівняно з вересневим збором ваші підопічні зараз виглядають краще?

– У нас є деякі проблеми з ігровою практикою, що трохи турбує. Але молоді футболісти беруть своє за рахунок бажання, вони хочуть грати. До того ж вони розуміють, якій сильній збірній доведеться протистояти.

– Якщо говорити глобально, то нічия у Франції нас влаштує?

– Я не можу зараз сказати – залежно від того, як буде складатися гра. Хоча, звичайно, тренеру завжди хочеться, щоб його підопічні були заряджені тільки на максимальний результат.

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Руслан Нещерет («Динамо» Київ), Кирило Фесюн («Колос» Ковалівка), Анатолій Трубін («Шахтар» Донецьк).

Захисники: Максим Таловєров («Динамо», Чехія), Костянтин Вівчаренко, Антон Боль (обидва – «Динамо» Київ), Арсеній Батагов («Дніпро-1» Дніпро), Олександр Драмбаєв («Маріуполь»), Олексій Сич («Рух» Львів), Валерій Дубко («Чорноморець» Одеса), Данило Алефіренко («Зоря» Луганськ).

Півзахисники: Володимир Бражко («Динамо» Київ), Іван Желізко («Валмієра», Латвія), Олександр Назаренко («Дніпро-1» Дніпро), Дмитро Криськів («Металіст 1925» Харків), Микола Михайленко, Максим Брагару (обидва – «Чорноморець» Одеса), Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Артем Бондаренко (усі – «Шахтар» Донецьк).

Нападники: Владислав Супряга («Динамо» Київ), Богдан В'юнник («Маріуполь»), Микола Кухаревич («Левен», Бельгія).

Резервний список: Микита Турбаєвський («Маріуполь»), Олександр Мельник («Олександрія»), Ігор Снурніцин («Зоря» Луганськ), Денис Кузик, Богдан Білошевський, Владислав Ванат (усі – «Чорноморець» Одеса), Остап Притула («Рух» Львів), Данило Кравчук («Ворскла» Полтава).

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1
Футбол | 02 травня 2024, 14:38 0
Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1

Головний тренер дніпрян дійсно може піти у відставку

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.