Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 06 жовтня 2021, 19:33
3178
4

Донбас – Клагенфурт. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Чемпіон України приймає лідера групи

| Оновлено 06 жовтня 2021, 19:33
3178
4
Донбас – Клагенфурт. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
ХК Донбас

Зустріч «Донбас» – «Клагенфурт» відбудеться в середу, 6 жовтня, у Києві. Початок поєдинку о 19.30. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Для «Донбасу» настає пора вирішальних поєдинків на груповому етапі першої в історії українського хокею Ліги чемпіонів. З інтервалом в сім днів підопічні Павла Мікульчика двічі зіграють з лідером групи - австрійським «Клагенфуртом». Саме ці спарені матчі проти досить міцної за європейськими мірками команди і визначать подальшу долю чемпіона України в престижному євротурнірі.

На даний момент складно сказати, які саме результати влаштують «Донбас» в матчах проти австрійців. Аж надто заплутаною виглядає ситуація в групі. На друге прохідне місце приблизно з рівними шансами претендують команди з України, Данії та Франції. І навіть австрійський «Клагенфурт», попри пристойний очковий відрив, може пролетіти повз плей-оф. Поки ясно лише те, що мінімум одну перемогу український клуб просто зобов'язаний у австрійців забирати. І вкрай бажано зробити це в основний час.

Команди

І

В

ВО

ПО

П

Ш

О

1.Клагенфурт

4

4

2

0

0

14:4

10

2.Донбас

4

1

0

2

1

10:12

5

3.Рунгстед

4

0

2

1

1

10:13

4

4.Руан Драгонз

4

1

0

1

2

6:11

4

3 вересня

«Донбас» (Україна) - «Рунгстед» (Данія) – 2:3 (бул.)

«Клагенфурт» (Австрія) - «Руан Драгонс» (Франція) – 2:1 (ОТ)

5 вересня

«Донбас» (Україна) - «Руан Драгонс» (Франція) – 2:1

«Клагенфурт» (Австрія) - «Рунгстед» (Данія) – 3:2 (ОТ)

9 вересня

«Руан Драгонс» (Франція)  – «Донбас» (Україна) – 4:3

«Рунгстед» (Данія) – «Клагенфурт» (Австрія) – 1:5

11 вересня

«Рунгстед» (Данія)  – «Донбас» (Україна) – 4:3 (ОТ)

«Руан Драгонс» (Франція) – «Клагенфурт» (Австрія) – 0:4

Суперник у «Донбаса» у вирішальних іграх групового етапу дуже серйозний. Вже давно минули ті часи, коли найкращі австрійські хокейні клуби вважалися постачальниками очок на європейській арені. На даний момент Австрійська Хокейна Ліга (турнір носить статус відкритого і офіційно називається ICE Hockey League) є досить конкурентоспроможним турніром і за своєю силою йде одразу за чемпіонатами Швеції, Фінляндії, Чехії та Німеччини. А її лідери цілком можуть змагатися з найкращими європейськими клубами. У турнірі, крім австрійських команд, беруть участь міцні колективи зі Словаччини, Чехії, Італії, Угорщини та Словенії, що тільки підвищує рівень змагань. Як доказ сили австрійських команд можна навести той факт, що в розіграші Ліги чемпіонів 2018/2019 інший учасник турніру від цієї країни «Зальцбург» дійшов до півфіналу, залишивши позаду цілий розсип зіркових клубів з провідних хокейних країн.

«Клагенфурт» поряд з «Зальцбургом» є домінуючими силами в австрійському клубному хокеї останніх років. До того ж суперники «Донбасу» мають дуже славну історію. Команда була заснована в 1909 році і тридцять два рази ставала найсильнішою в Австрії. У тому числі піднявши над собою чемпіонський кубок в 2019 і 2021 роках.

У поточному розіграші ICE Hockey League «Клагенфурт» поки не виблискує і знаходиться в середині турнірної таблиці. Команда провела шість поєдинків, в яких здобула три перемоги і зазнала трьох поразок (одна з яких по булітах). На даний момент суперник «Донбасу» набрав 10 очок і знаходиться на шостому місці в турнірній таблиці.

У Лізі чемпіонів австрійський клуб є одним з п'яти колективів, які ще жодного разу не програли за перші чотири поєдинки групового етапу. Попри це, «Клагенфурт» може пролетіти повз плей-оф. Такий розклад стане реальністю, якщо «Донбас» двічі обіграє австрійців, а данський «Рунгстед» завдасть двох поразок «Руану». З іншого боку, лише два набраних очки за два матчі з чемпіонами України залізно забронюють за австрійським клубом перше місце в групі.

В ростері «Клагенфурта» зібрані талановиті австрійські хокеїсти, багато з яких мають досвід виступів за національну збірну Австрії, а також легіонери з Канади, Данії та Словенії. Найкращим в команді за системою гол+пас в нинішній Лізі чемпіонів є канадський форвард Нік Петерсен. На його рахунку сім набраних очок (3 закинуті шайби і чотири результативні передачі) і за цим показником він входить до шістки найкращих хокеїстів турніру.

Матчі проти австрійської команди стануть для чемпіона України найважливішими на даному етапі сезону. Суперник дуже складний і явно сильніше, ніж чемпіони Франції та Данії. Однак і ставки у двоматчевій дуелі з «Клагенфуртом» високі. На кону вихід у плей-оф. Безумовно, все в нашому квартеті буде вирішуватися на наступному тижні. Але для збереження реальних шансів на вихід з групи «Донбас» просто зобов'язаний обігравати австрійський клуб.

Прогноз Sport.ua: перемога «Донбаса»

6 жовтня

«Донбас» (Україна) – «Клагенфурт» (Австрія)

«Руан Драгонс» (Франція)  – «Рунгстед» (Данія)

 

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nomad
3:5 будет смотреться достойно. До австрияк ХКД ещё далеко.
А пан kaka забыл, что в ЛЧ играют на деньги, как и в футболе.)
Oleksii Sniezhko
Груба помилка у таблиці групи, Рінгстед повинен мати 5 очок!!!
kaka
австриякам ничего не надо в турнирном плане-они дадут отдохнуть лидерам и есть все шансы выйти с группы назло всем хейтерам
franik
Донбас виграє в клагенфурта?? Серйозно? 😂