Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
1649
0

ЄЗЕРСЬКИЙ: «Зробимо все можливе, щоб зайняти одне з двох перших місць»

Наставник збірної U-19 - про початок відбору Євро-2022

ЄЗЕРСЬКИЙ: «Зробимо все можливе, щоб зайняти одне з двох перших місць»
УАФ. Володимир Єзерський

Шостого жовтня юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) матчем проти команди Мальти стартує у кваліфікаційному раунді Євро-2022 (U-19).

Про те, з яким багажем синьо-жовті підходять до цих змагань, розповів в. о. головного тренера юнацької збірної України (U-19) Володимир Єзерський.

— Володимире Івановичу, наскільки складно підготувати команду до офіційних матчів за кілька днів?
— Насамперед я хочу сказати слова подяки керівництву УАФ за те, що мені довірили виконувати обов'язки наставника збірної U-19. А що стосується вашого питання, то нам хотілося почати збір 1 жовтня, і для цього були можливості. Однак з огляду на щільний графік матчів юнацьких команд (це стосується «Динамо» й «Шахтаря») у повному складі нам вдалося зібратися тільки вранці 3-го числа. 4-го був непростий переліт, у вівторок на нас очікує передігрове тренування й 6-го в обід — перша гра.

Шкода, що через дефіцит часу повноцінної підготовки в нас не вийшло. Надто що в такому складі ми зібралися вперше. До того ж у деяких хлопців після клубних поєдинків є ушкодження, і їх потрібно поставити на ноги.

— На цей збір приїхали всі футболісти, яких ви хотіли бачити?
— У мене поки що йде знайомство з командою, тому здебільшого я орієнтувався на тих хлопців, які й раніше виступали за цю збірну. 

— Суперників у кваліфікації вже встигли вивчити?
— Найменше інформації щодо нашого першого опонента — збірної Мальти. Знаю, що там вертикаль збірних вибудовують італійці. Поточного року вони двічі збиралися на внутрішні НТЗ. І, до речі, на Мальті був перенесений останній тур чемпіонату, щоб усі збірні краще підготувалися до своїх матчів.

Збірна Фінляндії збереться всьоме за останній рік. Вона вже встигла провести два товариські поєдинки зі шведами. Наскільки мені відомо, фіни працюють уже тиждень, причому останніми днями — у Польщі. У збірної Фінляндії сім гравців виступають у місцевому вищому дивізіоні, також є представники чемпіонатів Англії, Німеччини та Данії.

А що стосується господарів змагань, то поляки поточного року вже провели кілька спарингів. Вони також уже близько тижня готуються до майбутнього турніру.

Фаворитами кваліфікаційного раунду я вважаю збірні Фінляндії та Польщі. Однак Україна зробить усе можливе, щоб посісти одне з двох перших місць, які дають можливість пробитися в еліт-раунд Євро. Я вдячний усім клубам, які делегували своїх футболістів до цієї збірної України. Ми зробимо все можливе, щоб досягти головної мети.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.