Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 жовтня 2021, 15:49
54728
9

Йде епоха: 8 гравців, які можуть завершити кар'єру після закінчення сезону

Sport.ua — про футболістів, які наближаються до пенсії

| Оновлено 05 жовтня 2021, 15:49
54728
9
Йде епоха: 8 гравців, які можуть завершити кар'єру після закінчення сезону
Getty Images/Global Images Ukraine. Златан Ібрагімович

Ветерани - окремий вид футболістів. З кожним роком їх стає все менше, але тих, хто залишається, цінують за їхню пристрасть, енергію і відданість справі. Але все закінчується рано чи пізно. Кар'єра футболіста швидкоплинна, а деякі з них вже стоять у фінішної межі. Далі - 8 гравців, які можуть завершити кар'єру після закінчення поточного сезону.

Златан Ібрагімович («Мілан», 40 років)

Минулого сезону Ібрагімович став найкращим бомбардиром «Мілана», забивши 15 м'ячів у Серії А. Це дуже хороший показник для 40-річного нападника. Але останнім часом здоров'я підводить Златана. У минулій кампанії футболіст пропустив 24 матчі на клубному рівні через травми і не поїхав на чемпіонат Європи з тих же причин. У поточному сезоні швед провів на полі лише 30 хвилин. Ібрагімович не розгубив своїх якостей. Він, як і раніше, корисний і небезпечний, коли знаходиться на полі. Однак останнім часом Златан все рідше опиняється в гущавині подій. З віком травматичність тільки посилюється, і потрібно це прийняти. У шведа залишається 1 рік за контрактом з «Міланом», який може стати останнім в його кар'єрі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Джанлуїджі Буффон («Парма», 43 роки)

Останні декілька років Буффон стверджував, що замислюється про завершення кар'єри. А потім повернувся до рідної «Парми», де є основним голкіпером у 43 роки. Італієць вже зіграв 6 матчів в Серії В і зміг двічі утримати свої ворота на замку. Здається, що Джіджі ніколи не постаріє. Його енергії та пристрасті до гри, як і раніше, вистачає на цілу команду. У «Пармі» футболістові навіть дали контракт на 2 роки, але це не означає, що він не може завершити кар'єру раніше. Буффон заявляв, що повісить рукавички на цвях, як тільки зрозуміє, що більше не може бути корисним. Подивимося, як далі підуть справи у легендарного воротаря, але зараз у нього кожен місяць на рахунку.

Пепе Рейна («Лаціо», 39 років)

Рейна молодший за Буффона, але все одно знаходиться в шанобливому віці. Голкіпер «Лаціо» хоче продовжити з клубом контракт, який закінчується після завершення нинішнього сезону. Якщо «бьянкочелесті» не запропонують нову угоду воротарю, він може задуматися про завершення кар'єри. В одному з недавніх інтерв'ю іспанець відзначав, що його родині дуже подобається в Римі. У Рейни не буде великої необхідності залишати столицю Італії, якщо він не продовжить контракт з «орлами». За свою тривалу кар'єру Пеп змінив безліч міст, виграв безліч трофеїв, пограв за найкращі клуби континенту, ставав чемпіоном Європи та світу. Час тепер подумати і про сім'ю.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хоакін («Бетис», 40 років)

У липні Хоакіну виповнилося 40 років. За 2 місяці до того він продовжив контракт з «Бетисом» на 1 рік. Іспанець повернувся до рідного клубу ще 6 років тому і поки не думає його залишати. Але можна припустити, що після закінчення нинішньої кампанії футболіст завершить кар'єру. З минулого сезону вінгер почав отримувати все менше ігрового часу, хоча практично не травмувався. Хоакін - жива легенда «Бетиса», але його кар'єра добігає кінця. Цілком можна уявити, що наступного літа іспанець повісить бутси на цвях, але при цьому залишиться в севільському клубі. Футболіст може отримати керівну посаду або увійти до тренерського штабу команди. «Вердібланкос» у будь-якому випадку не образять свого вихованця.

Getty Images/Global Images Ukraine

Фабіо Квальярелла («Сампдорія», 38 років)

Квальярелла добре виступає за «Сампдорію». В останні 3 роки форвард забивав 11, 13 і навіть 26 голів за клуб з Генуї. Але в силу свого віку Фабіо, напевно, замислюється про завершення кар'єри. Тому генуезці і продовжили з ним контракт тільки на 1 рік. «Сампдорія» ні на що особливо не претендує, тому від вікового нападника занадто багато чого не чекають. Італієць грає без тиску, собі на втіху. Але колись це закінчиться. Рано чи пізно Генуї потрібно буде знайти нового форварда, який замінить Квальяреллу в довгостроковій перспективі. Можливо, пошуки почнуться вже наступного літа.

Самір Ханданович («Інтер», 37 років)

Наступного літа Ханданович відзначить ювілей - 10 років перебування в «Інтері». Дивно, що за всі ці роки голкіпер виграв з «нерадзуррі» тільки 1 трофей - чемпіонство в сезоні 2020/21. Незважаючи на всі проблеми, які були у «чорно-синіх» раніше, футболіст підписував нові контракти і залишався вірним міланському клубу. Ханданович, як і раніше, хороший. Двічі за останні 3 сезони він ставав найкращим воротарем Серії А за кількістю «сухих» матчів. У Саміра йде останній рік за контрактом з «Інтером». Італійцям потрібно починати думати про заміну для словенця. Що думає сам футболіст про свою кар'єру, поки невідомо. Але було б символічно завершити її на високому рівні, після 10-ти років у одному з топ-клубів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Франк Рібері («Салернітана», 38 років)

Напевно, Рібері ще хороший для Серії А. Але той факт, що він перейшов до новачка елітного дивізіону, у якого немає особливих перспектив, говорить про занепад кар'єри футболіста. Після відходу з «Фіорентини» легенді «Баварії» було непросто знайти клуб в топ-чемпіонаті. Француз сповнений бажання грати, але важливо також вчасно зупинитися. Уже зараз зрозуміло, що «Салернітана» буде боротися лише за збереження прописки в елітному дивізіоні. Чи стане це достатньою мотивацією для людини, яка виграла 25 трофеїв? Цілком можливо, що нинішній сезон стане останнім для Рібері. На футболіста вже чекає місце в «Баварії», яка стала для нього рідною.

Getty Images/Global Images Ukraine

Дані Алвес (вільний агент, 38 років)

Кілька тижнів тому Алвес покинув «Сан-Паулу» і став вільним агентом. Футболіст отримав 4 пропозиції, але не прийняв жодну з них. Нестаріючий бразилець заявив, що повернеться на поле у ​​2022-му році. Але цілком можливо, що він взяв час на роздуми про своє майбутнє до кінця поточного року. З чуток, гравцем цікавляться переважно саудівські і катарські клуби. Навряд чи Дані досі мотивують гроші, щоб їхати туди. У плані трофеїв у нього теж все в порядку. Алвес - найтитулованіший футболіст в історії. Може у бразильця і ​​є бажання ще пограти, але чи дійсно йому це потрібно? Напевно, найближчим часом Дані якраз і поміркує над цим питанням.

Оцініть матеріал
(454)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
А кормильца ссаными тряпками не выгонишь.
johndow
Вообще-то Златану уже 40...
hanter83
....Мілевський вже закінчив,Селезньов(походу завершить)
Yura Юрий
думал шутка "Алвес – самый титулованный футболист в истории.", а не правда , Википедия "Завоевав за карьеру 46 титулов, является самым титулованным футболистом в истории[8]."
В цветах Спартака
А у нас Разумкова уходят, 37 лет.
NachoBarbero
Алё, редактор, Златану 40 лет и он не собирается заканчивать!
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил