Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 05 жовтня 2021, 20:40
47006
168

Олександр ПЕТРАКОВ: «Мене два тижні обливали лайном і брудом»

Головний тренер збірної України поспілкувався з пресою

| Оновлено 05 жовтня 2021, 20:40
47006
168
Олександр ПЕТРАКОВ: «Мене два тижні обливали лайном і брудом»

Наставник збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію перед жовтневими матчами відбору на ЧС-2022 проти Фінляндії та Боснії і Герцеговини (9 і 12 жовтня відповідно):

- Довиклик Шабанова в збірну - це в «пожежному» порядку, чи ви бачите його повноцінним гравцем збірної?
- Якщо я скажу, що в пожежному порядку, то я ображу футболіста. Це досвідчений гравець 1992 року народження, центральний захисник. У нас зараз біда з захисниками в Україні трапилася. Я в цього хлопця вірю, він грав всі останні ігри. Я з ним говорив, думаю, він не підведе.

- Поясніть своє рішення по Маліновському. Чому він не викликаний?
- Я думав, це буде перше питання. Вся країна не може спати, весь час тільки Маліновський. Який покидьок Петраков, він повинен зателефонувати і вибачитися перед ним, на коліна встати і так далі.

Всю правду щодо Маліновського я вже сказав. Але правда в нашій країні нікому не потрібна. У нашій країні говорити правду не можна. Більше я нічого не буду говорити.

- Вам більше не можна втрачати очки. Чи відчуваєте ви і команда тиск?
- Тиск, звичайно, відчуваю, особливо, останні два тижні. Замість того, щоб підтримати, мене два тижні обливали лайном і брудом. Ви всі цих журналістів знаєте. Хочу їм сказати: «Спасибі вам велике. Ви тільки зробили мене сильнішим».

А з приводу тиску - звичайно, хлопці розуміють, що треба вигравати.

- Хто зараз є лідером збірної в роздягальні?
- Чесно кажучи, навіть не знаю. На полі мені зрозуміло, хто лідери: Ярмоленко, Пятов.

- Вас влаштовує конкуренція в збірній?
- Кожен тренер мріє, щоб у нього була велика конкуренція. Звичайно, заздриш збірній Франції, але у нас це буде не скоро. Потрібно розвивати інфраструктуру, думати про наступні покоління.

- Розкажіть про всі кадрові втрати.
- Дуже шкода, що вибув Віталій Миколенко. Його сьогодні обстежили, привідний м'яз. Віталій Буяльський, у нього теж надрив м'яза, два тижні. Дениса Бойка не буде через сімейні обставини. І не можу сказати по Ігорю Харатіну і Андрієві Ярмоленку, вони ще їдуть.

З Зінченком я говорив, він вибачається, засмучений, що не може допомогти збірній. Він приступить до роботи тільки 8 - 10 жовтня. Він сам винен в цьому, отримав травму в матчі з «РБ Лейпциг», але у нього такий характер, що він не може просити заміну. Тепер буде лікуватися. Він хороший хлопець, дуже порядна людина.

- У зв'язку з цими втратами - чи буде ще хтось довикликаний?
- Давайте не будемо поспішати. Якщо всі, хто є зараз в моєму розпорядженні, будуть здорові, то довикликати нікого вже не буду.

- Прокоментуйте дебютний виклик Піхальонка.
- Я давно знаю Піхальонка. До речі, він ніколи не був у мене. Це щоб не приплітали, що Петраков викликає своїх. У Петракова немає «своїх» людей. Це все футболісти нашої країни.

Піхальонкок ніколи зі мною не перетинався. Він якісний опорний півзахисник, Зінченко отримав травму, вони навіть грали разом. Я навіть у Зінченка питав його думку. Я поговорив з Піхальонком, дуже приємний хлопець. Я йому все пояснив, чим він повинен займатися, він все зрозумів. Він талановитий футболіст, у нього все вийде. А то, що ще не грав за збірну - нічого страшного. Я в нього вірю.

- Розкажіть про Фінляндію. Що це за суперник? Вони змінилися з того часу, як ми з ними грали?
- Звичайно, вони змінилися. Вони в цілому змінилися в плані ставлення до футболу, робиться дуже багато майданчиків, манежів. Не забувайте, що ми грали в березні, а потім вони грали на Євро.

Дуже якісна команда, хороший тренер Канерва, я його добре знаю. Він пройшов всі етапи в збірній. Дисциплінована, зіграна, організована команда. Є зірочки - це воротар, Градецкі, Гленн Камара з «Селтіка», центральний захисник Араюрі, і форварди Йоел Пох'янпало і Пуккі. Я раз 5 переглянув їхній матч з Францією, все про них знаю. Хороша команда, але ми сильніші за них.

- Що потрібно для того, щоб почати перемагати?
- Про мене говорили, що я фартовий тренер. А тепер, після Казахстану, незрозумілий гол Франції, останні секунди в Чехії - тепер я фартовий?

Звичайно, ми свої нічиї вже зіграли. Фінляндію влаштує нічия, нам потрібна тільки перемога, ми будемо до неї прагнути.

- Ходять чутки, що матч з Боснією і Герцеговиною можуть перенести зі Львова до Києва. Це правда?
- Я чутками не живу. Це дурниці. Все вже затверджено, будемо грати у Львові.

- Була інформація, що ви не хотіли викликати Караваєва...
- Це повна нісенітниця. Ми в відмінних відносинах з Сашком. Все нормально, нікого не слухайте.

Чесно кажучи, за півтора місяці в збірній стільки про себе прочитав. Ви так мене ненавидите, стільки написали, що я від цього став лише сильнішим. Спасибі вам.

- А чому ви вирішили, що про вас так багато негативного пишуть?
- Я вже не читаю. Мені досвідчені люди підказали не читати. Я це зробив, і відчуваю себе чудово.

Оцініть матеріал
(323)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль
Футбол | 19 квітня 2024, 22:49 0
Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль

Увечері 19 квітня відбулися матчі 28-го туру чемпіонату Саудівської Аравії

Артета оцінив невдачу в АПЛ та виліт Арсенала з Ліги чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 20:20 4
Артета оцінив невдачу в АПЛ та виліт Арсенала з Ліги чемпіонів

Це був не найкращий тиждень для лондонців

Коментарі 168
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Удачи Петракову! Как бы там ни было, болеем за него и сборную!
rasta13
А может нам лучше на сборную смотреть а не следить что говорит Петраков ?
cooperchack
Очень надеюсь что наши смогут добиться положительного результата,не смотря на то что тренеру просто не хватает времени собрать костяк.
BUCH
Удачи сборной!!!! Она сильно нужна!!!!
А Петраков - честный и справедливый человек , что из этого получится ... посмотрим
Отступать поздно!!!
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Что и как росставит матч .По поводу спортивной журналистики если в целом оценивать её по стране по 10 бальной системе она на 0 ! Столько помоев провокаций и откровенной лжи за последние 2 года журналисты вылели на людей что столько не было за последние лет 20.Уровень спортивной журналистики как и в целом понятие спортивной журналистики просто катастрофичен.А что пишут и как пишут интеренр издания это желтуха хуже бульварщины.Очень у нас любят последние года травить сборыне команды и просто спортсменов .Вместо поддержки или понимания у нас топят и уничтожают всех.Эта гныль и ненависти растёт с каждым месяцем.И это нагнитают и подогрвевают спортывные журналисты и спорт издания.
Виктор Андрущик
Люди схаменіться,Петраков як ніхто інший хоче зі збірною України добитися найкращого результату,то чому його обзивати.Він головний тренер і вирішує тільки він як це зробити.Він це зробить,з тими гравцями які в нього є,без "звёзд" і асов.Жаль що начало було не важним,але надія лишається,тож підтримуйте тренера ізбірну
Vladislav Pohily
По Петракову видно, что ситуация с Малиной его сильно задела. Что и в какой форме Руслан ему сказал - просто загадка. Вроде не похож на конфликтного человека.
andrei saenko
Петракова поддержую. С него результат спросят, значит ему виднее как это и с кем сделать. Малиновского нет и хорошо. Человек показал свое отношение к партнёрам и к сборной вцелом. Пусть в Аталанте рот раскроет, быстро на лавку сядет, а то и хуже. Пусть этот турист расскажет, что он на ЧЕ делал? Хочу-не хочу, буду-не буду, ты че царь.
bonv
Не потрібно було взагалі виносити з дому збірної все це сміття.. Всередині вирішити, без залучення медіа.. А тепер наслідки. Тренеру, в першу чергу, потрібно бути більш далекоглядним..
UAZAK
Петраков молодець маоина щось вхопила....
Дмитрий Рыженко
Чем больше Петраков так общается с прессой тем больше он конечно ставит свою карьеру дальнейшую на кон в ближайших двух играх.
Vitalik_Medvid
Читаю ті всі коментарі про Маліновського, і розумію наскільки далеких від футболу людей намагається вставити свої 5 копійок. Порівнювати Маліновського в Аталанті і в збірній, і за це критикувати? Ви серйозно? І плювати людям що Руслана постійно ставлять на нерідну йому позицію. І плювати людям що тренерський склад не дозволяв на повну використовувати його удар (уважні люди би помітили, що майже завжди в дуже перспективних позиціях Маліновський всеодно віддавав паси). І плювати людям що Маліновський увесь Євро з травмою відіграв. І що він такого запитав у Петракова? Щось кримінальне? Запитався чому не грає. Петраков щось там про схему наговорив, і ще про всякі ідіотські причини, а потім розказав нам всім, що ніякого конфлікту немає- все нормально. Після чого просто не викликає найсильнішого футболіста збірної. Лицемір, брехун і просто маразматичний дєд.
Vitalik_Medvid
І заслужено. Замість того, аби навести в команді прекрасну атмосферу, спочатку почав публічно розказувати усе, що не потрібно знати пресі, про Маліновського; потім виставляти на посміх Караваєва зі своїми навчаннями про правильну гру захисника; тепер вже Зінченко сам винен у своїй травмі.. Раніше я не розумів, чому людині з такими досягненнями в молодіжному футболі, не дають шанс в дорослому. Тепер зрозумів - бо в Петракова не все в порядку в головою. Тренер повинен бути психологом, а не істеричкою, яка на всіх ображається і на всіх жаліється.
hater of haters
Меньше языком на камеру чесать надо. В интервью лепит шо попало.
antt
Два головні гравці відсутні перед двома по факту головними матчами відбору до мундіалю. Ще й на додачу - "славний" Миколенко. Якщо у своїй відсутності Зінченко і винуватий - то у відсутності Малиновського тут доля відповідальності тренера більша. Набрали 5 очок за більшу половину відбору - а тут за три дні треба аж 6 щоб на щось розраховувати, або хоча б 4 щоб мати теоретичні шанси. А тут така невесело ситуація із лідерами, якими вони є!
Disiny7
По Буяльскому прикол
С Баварией не играем, с шахтой весь матч на поле, в сборной надрыв мышцы
Зато с Барсой сыграем на характере
Local78
Щоб завоювати путівку на ЧС шансів не багато, Петраков має розуміти, що його чекає в разі провалу. Навіть якось шкода його стало...
Валерий Супрун
Малиновский - лучший последние игры в ИТАЛИИ,а этот ......ч..т не видит ему места в сборной. И что за фраза :" мы с Караваевым в отличных отношениях"?? Причем отношения - до сборной???? Клоун,а не тренер сборной Украины.
narytnyk
Мне вот интересно, отпросились 3 игрока Динамо и 3 Шахтера а когда после них Малиновский отпросилса то оказалса предателем и врагом народа, что позволено одним то нельзя другим получаетса, там ведь никому не нужный товаряк был так зачем бежать на ток шоу плакатса, нельзя выносить сор с раздевалки