Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 жовтня 2021, 02:20
7073
14

КОПОЛОВЕЦЬ: «Що нам робити в ЛЧ? Не можемо обіграти прості команди»

Екс-директор «Миная» прокоментував невдачі українських клубів в Європі

| Оновлено 02 жовтня 2021, 02:20
7073
14
КОПОЛОВЕЦЬ: «Що нам робити в ЛЧ? Не можемо обіграти прості команди»
ФК Минай. Михайло Кополовець

Колишній керівник «Миная» Михайло Кополовець прокоментував виступ українських клубів у єврокубках:

«Я давним-давно не чекаю від наших клубів сенсацій в єврокубках. Подивіться на суддівство. В Україні воно для «Динамо» і «Шахтаря» одне, для інших клубів – інше. Щодо «Зорі» не сильно знаю. У нас для них лояльне суддівство, а коли вони потрапляють в єврокубки – там інший світ.

Там їх ніхто не шкодує, а у нас вони постійно ображаються, жестикулюють. В Україні вони в теплій ванні. Так, коли «Динамо» і «Шахтар» грають між собою, там нормально. Але в матчах проти інших команд судді до них відносяться лояльно. Пенальті, які їм призначають в Україні, в Європі ніхто їм не дає. Це розслабляє їх в чемпіонаті України. УПЛ – і так слабкий чемпіонат, але коли їм ще й підсуджують, то він зовсім стає легенький для цих двох команд. Та й для «Зорі» теж. В єврокубках вони потрапляють зовсім в інше середовище. В єврокубках судді теж помиляються, але, як правило, не на їхню користь.

Результати в єврокубках говорять про слабкий рівень чемпіонату України. Потужного змагального моменту немає. Згадайте, який потужний був чемпіонат, коли я грав за «Карпати». Які команди були – «Металіст», «Дніпро». «Карпати» тоді теж не просто так грали в Лізі Європи. А зараз ми в єврокубках не проходимо команди, про які ніколи не чули, ми не пам'ятаємо, як вони називаються. Про що ми можемо говорити?

При всій повазі до всіх команд нинішньої УПЛ, але половини з них не було б у Вищій лізі, коли грали «Металіст», «Дніпро», «Карпати», донецький «Металург» і ряд інших клубів. Вони були б в Першій лізі. Не буду називати ці команди, але їх би і близько не було до УПЛ, коли грали ми. Щорічно ми не домагаємося результатів в єврокубках. Я говорю не про «Динамо» і «Шахтар», а про решту клубів. У Лізі Європи ми не можемо пройти елементарні команди. Це говорить про те, що рівень нашого чемпіонату дуже знизився.

Що таке Вища ліга раніше? Це величезні зарплати. Потрапити до Прем'єр-ліги на той час було нереально, дуже складно. Була величезна конкуренція через високі зарплати, футболісти з Європи приїжджали. А чого варте зараз потрапити в УПЛ? Футболісти, які зараз грають в УПЛ, в той час і близько не були б до неї, максимум у дублі б були.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА? Мені складно сказати, куди ми будемо падати. Дай бог, в УПЛ вийде «Металіст», «Дніпро-1» підніметься. Ми ж тоді втратили дві команди, які теж визначали рівень чемпіонату. А чим більше потужних команд, тим сильніше чемпіонат. В Україні війна, немає великого фінансування команд, футболу не приділяють так багато уваги. Коли Ігор Коломойський відійшов від футболу, скільки відразу команд посипалося. Нема того вливання грошей, звичайно, від цього постраждав футбол. Думаю, найближчим часом зростання команд і рівня чемпіонату не буде.

Якщо ми не можемо пройти кваліфікацію ЛЧ, то що нам робити в групі? Подивіться, що робить «Шериф», всі в Європі навчилися грати в футбол, а ми не можемо обіграти елементарні команди. Все залежить від рівня внутрішнього чемпіонату. Що нам зараз робити в ЛЧ? Зіграємо 1–2 матчі, і до побачення. У нас немає ніяких шансів з таким рівнем чемпіонату. Половина матчів в УПЛ – прохідні. В Італії, Німеччині – всюди боротьба, а у нас – таке, на один матч можемо налаштуватися, на другий не можемо. Що нам робити в ЛЧ? Подивіться, як ми граємо в футбол.

До того ж велику увагу треба приділяти суддям, які для деяких команд послаблюють змагальний процес. Вони грають величезну роль в цьому. У нас одне суддівство, в Європі – інше. Коли наші команди стикаються з європейським суддівством, це для них величезна проблема. В Європі судять часто, а наші арбітри люблять допомогти «Динамо», «Шахтарю» і ще ряду команд».

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джо Коул пояснив, чому Мудрик кращий за Троссарда і не має бути орендований
Футбол | 23 квітня 2024, 15:41 1
Джо Коул пояснив, чому Мудрик кращий за Троссарда і не має бути орендований

Колишній хавбек збірної Англії високо відгукнувся про талант українського вінгера

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Geniyfootball1985
Миша почти всё правильно сказал,что таких команд как Минай, Ингулец Львов,Рух в то время и близко бы не было в УПЛ, уровень не сравним!!!дай бог чтобы Ярославский серьезно сделал Металлист,а там глядишь и Беня вернётся
Ekvato
Є частина правди у словах Кополовця. Але давайте глянемо з іншого боку. Якої сили був чемпіонат у 1998-1999 роках, коли Динамо доходило до півфінала Ліги Чемпіонів? Думаю, набагато слабший за теперішній. Якої сили чемпіонат Молдови? Чи знає він ще хоч одну команду, крім Шерифу? Чи зможе цей Шериф показувати чудеса ще хоч 2-3 сезони? Я веду до того, що Динамо і Шахтар-стабільні бійці, просто в Лізі Чемпіонів зараз дуже велика фінансова прірва між командами. Це не виключає спорадичних перемог (як у Шерифа або Шахтаря або Аякса), але ці клуби ніколи системно не зможуть добиратися до чверть/півфінала. Це гірка правда, але як уже є. Щодо інших єврокубкових бійців, то їх у нас на сьогодні немає, такий тепер етап
BekXan
Вернидуб получает 25 тыс долларов в месяц.Игроки основы 5-7 тыс долларов парочку лидеров 15 тыс.Они играют в ЛЧ и громят наши команды.
Вопрос что у нас за игроки в командах и кто тренирует наши команды?
То что было когда то КОПОЛОВЕЦЬ никому уже в член не впёрлось.Есть реалии и нада что то делать.
Я предупреждал за это в 15 году нада было реформировать всю лигу и обратиться к своим школам.Вместо этого планомерно за 4-5 года все команды нагребли кучу легионерного мусора !!Свои футбольные школы и их воспитаников просто убиваем,А тренируют их физруки.Не начнут клубы думать будет ещё хуже.Примеры маразма руководства Марик и Черномор в командах по 12-15 арендованых игроков которые НОЛЬ .а свои пацаны на лавке сидят.За такие вещи судить нада если бы можно было.Заря что творит каждый год с ротациями состава.Какой тренер это выдержит?Минай которого в вышке вместо со Львовом не должно быть вообще ! Ворскла после провала должна выщибать Максимова за то что провалил подготовку команды к евровесне притом уже второй раз ! Колос который с прошлого года не играет а бей беги.Что в голове у руководства ставя вице бывшего тренера ?!Это Идиотизм ! Рух никак неопредилиться что он вообще хочет в вышке только презентации своих матчей делает аля как будто Барселона а на деле пшык.Шахтёр приводит в команду тренера с улицы нафига?Динамо проваливает игры .Луческу походу всё.Верес и Александрия единственые наверно пока команды проекты непонятные что будети как будет выдно к завершению сезона.Ингулец это мыльный пузырь не понятно чё делают как играют и вообще зачем?Днепр-1 телепает в лихорадке.
Это базар лига с неадекватностью которая зашкаливает .И вишенька на торт Павелко который убивает на глухо весь футбол в целом.Ах да Петраков с кучей тараканов в башке.
Volk
Всё верно мужик говорит
WildeKater
Деньги зарабатывать. Логично ведь.
Хосе Карерас
Буває дивишся футбол,гра рівна але суддя червоною карткою або пенальті все перевертає з ніг на голову((Потім ще комітет починає прикривати свого, маніпулятивними твердженнями.От так і живемо не футболом а рішенням свистка!
SergioDynamo
Михаил Кополовец хочет сказать, что если бы не проклятые судьи, то Минай был в лидерах чемпионата?
Команды с Украины играют примерно на одном уровне из года в год, иключение наверное, победа Шахтера в Кубке УЕФА, в тот год здорово играли.( окей, и ещё финал Днепра).
Если бы Михаил Кополовец имел представления о причинно-следственных связях, он бы не говорил подобной ерунды