Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 вересня 2021, 19:04
561
0

ТОП-5 гравців у сквош усіх часів серед чоловіків

Від Хана до Метью

| Оновлено 30 вересня 2021, 19:04
561
0
ТОП-5 гравців у сквош усіх часів серед чоловіків
Getty Images/Global Images Ukraine

Кожен вид спорту має своїх легенд. Вони є прикладом для колег та натхненням для початківців, а їхня гра — справжньою хрестоматією індивідуального стилю, професійних прийомів та незабутніх переможних ударів.

Знайомимо вас із тими, хто сформував сквош як престижний міжнародний спорт: найкращими гравцями всіх часів серед чоловіків.

Джахангір Хан

Пакистанська легенда, він підкорив своїми блискучими перемогами всю планету. Джахангір Хан став наймолодшим чемпіоном світу зі сквошу у віці 17 років. Йому вдалося одержати 555 послідовних перемог, що є абсолютним рекордом для будь-якого професійного спорту. За свою кар’єру він завоював титул 10-кратного чемпіона турніру British Open та 6-кратного чемпіона світу.

Джахангір завершив шлях у професійному сквоші в 1993, після того, як допоміг рідному Пакистану виграти командний чемпіонат світу. Згодом він працював президентом Всесвітньої федерації сквошу (WSF) у 2002-2008 роках. Джахангір Хан і сьогодні є амбасадором та популяризатором цього виду спорту.

Яншер Хан

Достойний супротивник та спадкоємець Джахангіра, який вийшов на міжнародну арену сквошу із блискучими перемогами у 80-х роках минулого століття. Він виграв свій перший чемпіонат світу ще підлітком у 1987 році. І з того моменту перше місце у рейтингу постійно коливалося між двома великими пакистанськими спортсменами.

Яншер Хан є 8-разовим чемпіоном світу, а також 6-разовим переможцем British Open. Протягом 97 місяців він був гравцем у сквош «номером 1» у світі (на три більше, ніж його суперник). Особливість його гри — швидкість рухів та гострі рефлекси.

Через проблеми зі здоров’ям Яншер завершив кар’єру у 2001 році, що ознаменувало кінець лідерства Пакистану на міжнародній арені сквошу.

Рамі Ашур

Його називають одним з найталановитіших сквошистів сучасності, «художником» цього виду спорту зі своїм неповторним стилем гри. У 16 років він став наймолодшим чемпіоном світу серед юніорів, а згодом — першим в історії дворазовим чемпіоном на юніорській арені. Свій третій титул Рамі завоював уже в дорослому віці, ставши триразовим чемпіоном.

Також на рахунку Ашура перемоги у Canadian Squash Classic, Kuwait Open, Qatar Classic, турнірі ATCO World Series Squash Finals, де він змагався з іншими сімома найкращими гравцями сезону.

Протягом сезону 2012-2013 років Рамі став першим гравцем з часів Яншера Хана, який вийшов у фінал кожного чемпіонату, у якому брав участь.

Він провів 15 місяців і 49 матчів без жодної поразки, вигравши дев'ять титулів поспіль.

Останній тріумф Рамі відбувся на чемпіонаті світу в 2014 році, коли він переміг Мохамеда ЕльШорбаджа в одному з найкращих та найбільш епічних матчів за всю історію сквошу.

У 2019 році Ашур оголосив про свій відхід з професійного сквошу через отримані травми. Сьогодні він бере участь у показових матчах, заходах із популяризації та розвитку сквошу, грає для себе, займається тренерською діяльністю та організовує турніри за власною системою «RAM Scoring».

Амр Шабана

Перший з багатьох видатних єгипетських гравців на світовій арені. «Маестро», як його часто називають колеги та фанати, за свою визначну кар’єру виграв чотири чемпіонати світу та 33 титули світового туру PSA. Він також був частиною єгипетської команди, яка перемогла на командному чемпіонаті світу серед чоловіків у 1999 та 2009 роках.

У 2006 Амр Шабана став першим єгипетським гравцем, який посів перше місце у світовому рейтингу гравців у сквош.

Нік Метью

Видатний сквошист, якого охрестили «Вовком» за цілеспрямованість та прагнення досягти успіху будь-якою ціною..

У 2006 році Метью став першим англійським гравцем, який переміг на British Open з 1939. Він очолив міжнародний рейтинг сквошистів серед чоловіків у 2009 році. А у 2012 та 2013 закріпив свій авторитет у цьому виді спорту, отримавши два титули чемпіона світу поспіль.

У 2015 Метью переміг на Windy City Open, ставши найстаршим переможцем змагань PSA World Series у віці 34 років.

Зі своїми видатними титулами та перемогами Нік Метью впевнено посідає лідерські позиції серед англійських та світових сквошистів.

сквош
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 2
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.