Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2021, 06:46
3159
2

Перемоги Шахтаря і Динамо, шедеври в Ужгороді, розгром у Дніпрі

Найцікавіші події дев'ятого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 28 вересня 2021, 06:46
3159
2
Перемоги Шахтаря і Динамо, шедеври в Ужгороді, розгром у Дніпрі
ФК Динамо Київ. Денис Гармаш

Після матчу за Суперкубок наставники «Шахтаря» і «Динамо» провели істотну ротацію складу. Однак на підсумковому рахунку їх матчів це не відбилося: «гірники» обіграли «Верес», а динамівці - «Рух». «Дніпро-1» був несподівано крупно битий на своїй арені «Зорею». «Львів» здобув першу перемогу в сезоні - над «Минаєм».

Фатум туру

У 2021 році футболісти «Колоса» пробивали аж 18 пенальті. Але в підсумку реалізували лише сім ударів. Після того, як команду залишив скандальний штатний пенальтист Євген Селезньов, «Колосу» явно не вдається досягти «взаємності» від одинадцятиметрових. У минулому турі удар з «точки» не використав Петров, в турі нинішньому - Чурко. Може, «Колосу» всією командою потрібно сходити до церкви, якщо повернути Селезньова вже не вдасться.

Дебют туру

Відразу два легіонера в нерозпещеному увагою гравців з-за кордону «Маріуполі» дебютували за приазовську команду в матчі проти «Олександрії» - хорват Босанчіч і північномакедонець Спіровськи. Останньому навіть вдалося відзначитися забитим голом. Правда, особливих дивідендів це команді Остапа Маркевича не принесло: вона програла.

Джокер туру

На 77 хвилині матчу «Олександрія» - «Маріуполь» в складі господарів вийшов Кожушко, який замінив автора першого гола в ворота приазовців Третьякова. Олегу теж вдалося відзначитися забитим м'ячем. За чотири хвилини до кінця основного часу Кожушко забив переможний гол, скориставшись передачею Ковальця. Відзначаючи півзахисника «Олександрії» за вдалі дії, все ж потрібно визнати, що в моменті з пропущеним голом помилився голкіпер гостей Кудрик.

ФК Олександрія. Олег Кожушко

Самостріл туру

«Шахтарю» в матчі проти «Вереса» допомагали не тільки трибуни «Олімпійського», які стали «рідними», але в деяких моментах - і суперники. Рахунок в матчі відкрив гравець «Вереса» Мірошник. Однак Роман забив не Пятову, а Когуту. Після прострілу Марлоса з правого крила атаки Мірошник намагався завадити м'ячу знайти адресата, але переправив його в свої ворота.

Реалізація туру

«Шахтар» за рахунком впевнено переграв «Верес» - 4:1. Однак по грі перевага «гірників» не була настільки відчутною. Точніше, вона була мінімальною. Просто залетіло все. «Гірники» завдали чотири удари в площину воріт суперника, і всі ці удари виявилися результативними. А ось команда Юрія Вірта завдала відразу шість ударів у площину воріт, але лише одного разу домоглася успіху.

Гімн туру

Перед поєдинком «Рух» - «Динамо» Гімн України виконала співачка Юлія Думанська. Проникливо виконала, нічого не скажеш. Пікантності ситуації додає той факт, що Думанська - дружина президента «Руху» Григорія Козловського. У такій ось нехитрий спосіб Григорій Петрович і процедури дотримався, і дружину показав у всій красі.

Футбол 1. Юлія Думанська

Пенальті туру

Динамівці відкрили рахунок у грі проти «Руху» після удару з одинадцятиметрової позначки. І знову, як і в попередньому турі, є підстави говорити про те, що пенальті на користь киян був спірним. Гармаш впав у штрафному майданчику гостей після контакту з Мартинюком. Здалося, що це швидше киянин «малював» порушення, ніж львів'янин порушував правила. Проте, суддя Іванов вказав на «точку». Циганков ефектно переграв Паньківа.

Слова туру

Після гри з «Рухом» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував не тільки сам матч, а й те, чому в поєдинку за Суперкубок він відмовився пройти через імпровізований коридор, який зробили для його команди футболісти «Шахтаря»: «Я в своєму віці вже не проходжу через коридори, які роблять діти. Я невразливий до стріл, які запускають в мене. Хто пускає стріли на мою адресу - може поїхати в Донецьк подивитися Алею зірок, музей «Шахтаря».

Голи туру

Два м'ячі-красені були забиті в битві аутсайдерів - в матчі «Миная» і «Львова». Спочатку справжнім шедевром відзначився гравець господарів Байдал, якому за дві хвилини до перерви вдалося дальнім ударом здалеку увігнати м'яч у верхній кут воріт. Львів'яни відповіли теж красиво. На початку другого тайму Шина, який вийшов на заміну, майстерним ударом здалеку відправив м'яч впритирку зі штангою.

Гол Байдала:

Гол Шини:

Розгром туру

Ніщо не віщувало подібного сценарію. «Дніпро-1», який набрав хорошу форму, грав проти сусіда по турнірній таблиці - «Зорі». Передбачалося, що гра вийде конкурентною і бойовою. Власне, майже до кінця поєдинку вона такою і була. Гості в середині першого тайму забили в контратаці, далі суперники обмінювалися гострими випадами. Але безрезультатно. Ситуація змінилася після вилучення Когута: «дніпряни» розсипалися, а луганчани змогли забити ще тричі.

Вилучення туру

Капітан «Дніпра-1» Когут в кінці другого тайму матчу проти «Зорі» дуже грубо зіграв проти Аллах'яра. Ігор промахнувся по м'ячу і сильно заїхав в ногу форварду суперника. Виглядало все це загрозливо для здоров'я іранця. Суддя Пасхал спочатку нагородив грубіяна жовтою карткою, але після підказки арбітра ВАР показав Когуту пряму червону картку.

Кутовий туру

«Металіст-1925» повів у матчі проти «Десни» вже на першій хвилині гри. Харків'яни класно розіграли кутовий удар. Подачу від прапорця на ближній штанзі прийняв Марлісон, який п'ятою переправив м'яч у дальній кут. Голкіпер господарів Мисак був захоплений зненацька.

Зіткнення туру

На 37 хвилині гри в Чернігові, де зустрічалися «Десна» і «Металіст-1925», в боротьбі за м'яч зіткнулися Ткачук і Волошин. Обидва опинилися на газоні, обом знадобилася медична допомога. І обидва були замінені після цього неприємного епізоду. А Ткачука і зовсім винесли на ношах з поля.  

Символічна збірна туру: Різник - Конопля, Шабанов, Цвек, Хомченовський - Тілль, Шина, Марлос, Гармаш, Кочергін - Марлісон.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgo ukuran
дырявые два тура играют нулевую ничью, а не победили.