Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 вересня 2021, 16:28
10664
72

ДЕ ДЗЕРБІ: «Інтер сильніший, але я думав, що і Шахтар сильніший за Шериф»

Наставник оцінив майбутню битву в Лізі чемпіонів

| Оновлено 28 вересня 2021, 16:28
10664
72
ДЕ ДЗЕРБІ: «Інтер сильніший, але я думав, що і Шахтар сильніший за Шериф»
shakhtar.com

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі дав коментар перед матчем 2-го туру Ліги чемпіонів проти «Інтера».

Гра відбудеться у вівторок, початок о 19:45. Обидві команди програли свої стартові матчі.

– Завтра «Шахтар» уп'яте зіграє в Лізі чемпіонів проти клубу з Мілана. До цього двічі зустрічалися вдома з «Інтером» і двічі – з «Міланом». У цих чотирьох матчах «гірники» не забили жодного м'яча: три сухі поразки та нульова нічия минулого року. Вас не бентежить така невтішна статистика? («Спорт-арена»)
– Звісно, «Інтер» – дуже сильна команда. Минулого сезону вони виграли чемпіонат Італії, що дуже нелегко зробити. А цього сезону, вважаю, вони навіть сильніші. Однак ми – «Шахтар», намагаємось завжди саме грати, продемонструвати гарний футбол. Ми будемо готові. Знаємо, що в нас складний суперник, але й ми також почали новий цикл, у нас теж новий курс. І нам слід додати щось, аби добре зіграти.

– Ви говорите, що команда Індзагі сильніша, ніж команда Конте. Що маєте на увазі? («Футбольний формат»)
– Я вже називав причину. Вони втратили Лукаку й Хакімі, проте замінили їх гарними, міцними футболістами. Вони втратили Конте, якого я вважаю одним з найкращих тренерів в Італії, однак команду очолив Індзагі – теж відмінний тренер, якого я добре знаю. Ця команда завоювала Скудетто, чого домогтися нелегко, і відчуває велику впевненість у своїх силах. Перемоги завжди допомагають поліпшити рівень і додають ментальності.

– У вас багатий досвід зустрічей з італійськими клубами на посаді тренера «Сассуоло», але в «Шахтарі» – перша. Чи не спричиняє це у вас хвилювання, чи не чинить додаткового тиску? І в підопічних Сімоне Індзагі ви вже неодноразово вигравали. Наскільки комфортно вам з командами цього тренера? (112ua.tv)
– Зустрічалися вже багато разів: іноді щастило більше мені, іноді – йому. Я дуже ціную Сімоне Індзагі як тренера. Завтра буде цікавий матч. Що стосується першого запитання, звичайно, не можу сказати, що не відчуваю тиску. Інакше я не міг би працювати як тренер! Розумію, що є очікування, проте для нашої роботи це нормально. Моя концентрація – стовідсотково на завтрашній грі з «Інтером». А ще в нас у неділю також дуже важливий матч із «Динамо», де ми також повинні продемонструвати гарний футбол. Попереду цікаві поєдинки.

– Ви очікуєте, що «Інтер» гратиме в атаку? Сімоне Індзагі сказав на пресконференції, що в останніх поєдинках вони створили багато гольових моментів. І ще: обидві команди програли перші матчі. Як ви почуваєтесь у цій ситуації? (Corriere della Sera)
– Так, ваша правда, обидві команди програли, але по-різному, тому що «Інтер» зазнав поразки від мадридського «Реала». Чого очікую від суперника? Не вважаю, що «Інтер» змінить підхід. Звісно, не знаю, як буде завтра, однак я подивився матч з «Аталантою» – вони провели гарний поєдинок фізично і в атаці. Ми знаємо, як вони грають. У Лізі чемпіонів команда має бути готовою реагувати на всі ситуації, що найголовніше.

– Є статистичні дані, згідно з якими 95 відсотків тренерів перед відповідальними матчами не називають стартового складу, і лише п'ять сміливо таку інформацію надають. До якої категорії належите ви? Якщо до другої, чи можете назвати одинадцять хлопців на завтра? («Газета по-українськи»)
– Я в категорії тренерів, які люблять називати стартовий склад своїм футболістам. І потім не проблема додати або змінити якесь рішення щодо одного гравця. Звичайно, сьогодні я не називатиму склад на завтра.

– Україна зараз живе перемогою Олександра Усика. Чи дивитесь ви бокс? Якщо порівнювати боксерський поєдинок і завтрашній матч, хто в цьому протистоянні Усик, а хто Джошуа? (Tribuna.com)
– Я – не людина спорту. Люблю тільки футбол. Я хворий на футбол. Якщо ви бажаєте дізнатися відповідь, будь ласка, поговоріть зі Степаненком або іншими хлопцями, тому що вони краще за мене знають про це. Я, відверто кажучи, не знаю. У мене є багато футбольних моментів, за якими є що думати, тож я залишаю нагоду відповісти футболістам.

– Що потрібно завтра зробити «Шахтарю», щоб виграти цей матч? («Вісті»)
– Навіть якщо ми завтра зробимо все, що ми можемо, це не означає, що ми переможемо. Я сказав, що «Інтер» сильніший, але я також думав, що «Шахтар» сильніший від «Шерифа», а зрештою отримав інший результат. Усі матчі починаються з рахунку 0:0. Футбол – це завжди цікаво. Я просто знаю, що завтра ми повинні бути гарними з м'ячем і без м'яча. Ми повинні грати сміливо. Майже всі мої футболісти мають розважатися на полі, адже я знаю: якщо вони розважаються, вони можуть дати сто відсотків. Подивимось, яким буде результат, однак я гадаю, що все мною перераховане для нас дуже важливо.

– Ви зараз тренуєте за кордоном, проте дивитесь італійський футбол, як грають «Мілан», «Ювентус», «Наполі» та інші? І раджу подивитися бокс – була цікава боротьба. (La Repubblica)
– Дякую за пораду. А що стосується першої частини запитання, так, я дивлюся різні чемпіонати – як Ла Лігу або Прем'єр-лігу, так і Серію А, тому що я італієць. Мій інтерес завжди більший до футболістів, яких я тренував. Наприклад, Локателлі у «Ювентусі», Капуто в «Сампдорії», Вакка у «Венеції». Цікаво стежити за Італією, адже багато команд поміняли тренерів – Моурінью, Аллегрі, Спаллетті, Саррі, інші. Дивитися важливо – це моя професія, моя робота, і як італійцеві мені завжди цікаво стежити за своїм чемпіонатом.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 72
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
hanter83
...так Шахтер и сильнее Шерифа(Сеньер ДЕ....),просто тренерский штаб НЕ ВЫБИРАЛ НИ КАКОЙ ТАКТИКИ,а кинул мяч и пошел в пивную.В это время ЗВЕЗДЫ ШАХТЕРА НЕ ПОНЯЛИ ЧТО НУЖНО ДЕЛАТЬ а проиграли матч сопернику ВЧИСТУЮ,я реально это видел вживую но думал что сплю.КАК ТО ТАК СЕНЬОР ДЕ.....
Darkness1984
Опыт ДД выступлений как тренера в Италии, может сыграть на руку Шахтёру.
В любом случае удачи
Алексей Голяченко
Думать и играть, это разные вещи. Да и Шахтёр пока что не сильнее Шерифа
Iv70
Умно, сдержанно
и уважительно.
ДД и Шахтёру
желаю сегодня
победить Интер.
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
polesse2000
Интер без Лукаку , не тот Интер лукавит Зебра, страхуется на всякий случай. Ничейка может и обломиться как с Монако .
avk2307
Обе забьют это факт.
У Интера защита из тех кому за тридцать и они только раз с поля без пропущенного гола уходили.
Защиту Шахтера все здесь знают, но если Витао будет, то для Интера плюс 1 гол.
Шансов больше пропустить у Шахтера чуть больше , но они ж с одного удара два гола тоже могут забивать)
Віталій Ткачук
Зрозуміло, що Інтер буде атакувати. Якщо зуміє поставити автобус ( як Каштру в минулому сезоні ), то буде щастя. Інакше, - Інтер розірве.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Какие-то специфические ответы у него
Sub Zero
та просто шахрай дно
vladimirpa12
Хороший заголовок, но при условии, что Шахтер не проиграет, а то окажется, что Де Дзерби думал о том, что Шериф слабее, оказался не прав, и думал о том, что Интер сильнее, и оказался прав
Алексей Голяченко
И кстати. Во будет ор если 3го числа вы отлетите от нас на 6 очей. Тогда суперкубок вообще не будет как аргумент
simon andre
Зебра думала но оказалось не тем местом .А в том месте у него воздух .
vladnmsk
Бестолковый балабол, у Шахты каждый последующий тренер, хуже предыдущего..