Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2021, 18:13
12754
26

СУРКІС: «Не уявляю, як би розвивалося київське Динамо без Луческу»

Президент київського клубу докладно розповів про ситуацію в команді і про скандал у збірній

| Оновлено 28 вересня 2021, 18:13
12754
26
СУРКІС: «Не уявляю, як би розвивалося київське Динамо без Луческу»
Великий футбол. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс дав розгорнуте інтерв'ю у «Великому футболі», розповівши про кадрову політику в команді, оцінивши перспективи «біло-синіх» в Лізі чемпіонів, а також прокоментувавши недавні скандали в збірній України.
 
Про перспективи в єврокубках
 
«Для мене розуміння першого і другого місця сьогодні йде в тінь. Ми докотилися до такого, що з наступного року напряму наші команди в Лігу чемпіонів не виходять. Так, у 2-ї команди буде більше суперників у кваліфікації, але невідомо, що краще - стартувати відразу з 4-ї стадії або поступово, з більш слабкими командами, входити в цю Лігу чемпіонів. Перше місце знецінене. Якщо у нас не буде 4-5 клубів, ось зараз «Металіст» рветься в УПЛ, то нічого не буде. Ми не будемо рухатися. Дивіться на результати єврокубків. Ми були на 9-му місці, потім на 10-му, а сьогодні ми ледве тримаємося за 11-й рядок. Тому честь і хвала тим президентам клубів, які підтримують свої команди.
 
Чому ми любимо футбол? Я і Рінат Ахметов, ми любимо футбол, ми вкладаємо в нього не тільки гроші, але і серце, душу. Ми працюємо на футбол. Але інші команди повинні прагнути точно так само. Не для свого престижу сидіти на трибунах і радіти, що грає їхня команда. Вони повинні вкладати. Вони повинні дивитися за розвитком своїх команд. Є команди, в яких по 4-5 місяців не сплачується заробітна плата».
 
Про повернення Коломойського
 
«Коломойський повернувся на трибуни, і я вважаю, що це перший крок до того, що він вже зацікавився футболом. У розмові з ним я говорив, що кинути Дніпро, інші команди, які він фінансував - зрада перед українським футболом. Команди, які він фінансував частково, грали проти його команди запекліше, ніж з будь-якою іншою. Він був чесний, принаймні, в футболі. І ніде не було такого, що можна було сказати, що команди йому підігрували. Арсеналу, Кривбасу, Львову - він допомагав. Повернення людей, які люблять футбол, як Ярославський і Коломойський - це було б плюсом. Приберемо політику. Він прийшов на матч з Шахтарем, виявив бажання прийти підтримати Динамо з Бенфікою. Нехай приходять. Хочеться цього драйву в кожному турі».
 
Про Петракова і конфлікт у збірній України
 

«Я ставлюся абсолютно нормально до кандидатури Петракова. Я знаю його як людину, яка говорить те, що думає. Найбільше, що неправильно - приставка В.О. Якщо ви довіряєте - призначайте. Попередьте його: якщо на чемпіонат світу не потрапиш - ми тебе знімемо. Реброва можна чекати ще довго. Якщо хочете - треба було платити компенсацію за Реброва. А якщо не хочете - призначайте головного тренера до приходу Реброва.
 
Чому я продовжив контракт з Луческу до 2024 року? Як футболісти будуть ставитися до тренера, якщо знатимуть, що у нього останній рік контракту. Нам кажуть, що якщо Петраков виведе команду на чемпіонат світу, то він її повезе. А я не впевнений, що він її повезе. Як тоді Петраков може вибудовувати свою роботу? Я вважаю, що останній відбірковий цикл був провальним. Так, з Францією зіграли успішно, але не взяли ті очки, де повинні були взяти. Це в Казахстані. Зобов'язані були брати очки. І потім звинувачують моїх же футболістів, які повинні повернутися до мене. То не запрошуйте їх у збірну тоді. Не треба, такого не було при Шевченку. Якщо цей футболіст не готовий - тренер просто його не включає в заявку. Але це мудрість тренера.
 
Не треба виносити на люди те, що повинно бути всередині колективу. Сьогодні образили Караваєва, а завтра можуть образити будь-якого іншого. Футболісти це все бачать. У мене безліч було розмов з моїми футболістами, але це все вирішувалося всередині колективу. А тут мого основного гравця публічно ображають в пресі. Як його приводити до тями? Як його приводити в порядок? Є речі, які я порадив би, ми з ним приблизно одного віку, не треба «виносити сміття з хати». Маліновський - провідний футболіст, потрібно знаходити спільну мову».

Про трансферну політику
 

«На сьогоднішній момент Шапаренко прогресує швидше, ніж можна було подумати. Миколенко, Забарний, Сирота, Циганков - ці футболісти прогресують. І я, як президент клубу, не маю права не дати їм прогресувати далі. А якщо ми купуємо легіонерів, то вони повинні грати.
 
Той же Родрігеш дуже сильний футболіст, але він вважав, і говорив про це вголос, що повинен бути гравцем основного складу. І ні в якому разі його не можна змінювати, ні в якому разі він не повинен не грати певні ігри. Ще й поводився неадекватно. Тому ми віддали його в оренду з правом викупу, і ні, на сьогоднішній день незамінних немає. Якість гри - перш за все».
 
Про перспективи Динамо в Лізі чемпіонів
 

«Якість гри мене радує. Мені сподобалося, як команда виконала установку в матчі з Бенфікою. При певних обставинах ми могли і перемогти. Могли і програти. Але присутній страх, це видно. У чемпіонаті ми граємо гідно, у нас одна нічия, яка була необов'язковою. Але на початку чемпіонату Луческу не міг бути присутнім на матчах і це дуже позначається на хлопцях. Його розбір і підготовка до ігор дає нам можливість досягати позитивного результату. Без нього я не уявляю, як би розвивалося київське Динамо.
 
Проти Баварії буде важка гра. Можливо, футболісти разом з тренерським штабом так побудують гру і ми отримаємо позитивний результат. Хотів би, щоб повторилися славні традиції Динамо 1999 року в матчах з Баварією. Ми можемо про це мріяти, але якщо мріяти - це може здійснитися. На сьогодні я задоволений роботою команди, знімаю капелюха перед Містером - в його роки дай Боже кожному так працювати», - сказав Суркіс.

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 47
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BadMan
Без Луческу я не уявляю,як би розвивалось київське динамо. Суркіс профан ще той. Він не уявляє.
Луческу,рано чи пізно,піде. А далі що? Знов динамівське серце?
bullyUA
Луческу, конечно супер, но и с Ребровым Динамо классно играло.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VILytvyn
Динамо гідно зіграє з Боварією!Ось побачите!
danilo
Бабки ты и ахмет любите, а не футбол. Не вешай лапшу, радетель украинского футбола. вы с братцем, да рыжий донецкий таракан вкладывыаете деньги в футбол??? Рисуетесь на публике. Таракан хоть молчит т.к. слова в предложение тяжело складывает. А этот рассуждает, да еще Бене диферамбы поет. Гниды.
Nordenus
Луческу через год два уйдет уже, возраст все таки, а вот что дальше делать Суркису... главное чтобы пригласил иностранного тренера!
Михаил Степанов
мне вот интересно как бы без Суркисов развивалось
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
О каком развитии идет речь? Где его Суркис увидел? Луческу сумел лучше организовать команду, психологически мотивировать игроков... Провал Шахтера в УПЛ в прошлом году позволил Динамо выйти в групповой этап ЛЧ, принес клубу хорошие деньги. Практически нет предложений по "молодым перспективным", никого не продают, практически никого по серьезному не покупают... Где тут развитие клуба?
PerezdeCuellar
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alesana
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Stelios Komnin
Киев не развивается. Луческу сделал то, что глупейшие ошибки не делают, как при Хацкевиче, Михайличенко...А так - Миколенко выдал плохой сезон прошлый, Цыганков - как поздний Ярмоленко, пока не продали, стагнирует. Сирота - вообще ни о чем на данный момент. Говорить, что Родригеш - сильный игрок...1-2 матча за сезон сыграл, а так по ночным клубам. Играли в группе ЛЧ, получили деньги, купили Шкурина, Рамиреса, Витинью...Никакого развития нет. Вечно "молодые" и вечно "развивающиеся". Если Донецк, может играет плохо, купил Траоре, Педринью - видно за что деньги заплачены. Какой может быть толк от Шкурина, Рамирес непонятно что.
Суркис обогащается, а команда не растет.