Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 26 вересня 2021, 06:40
959
0

Александр Волкановськи – Брайан Ортега. Прогноз і анонс на бій

Головний бій турніру UFC 266

| Оновлено 26 вересня 2021, 06:40
959
0
Александр Волкановськи – Брайан Ортега. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc

Бій відбудеться 26 вересня у Лас-Вегасі (штат Невада, США) на «T-Mobile Arena» і стане мейн івентом PPV-турніру UFC 266. Орієнтовний початок бою - 07:00 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал Setanta Sports.

UFC 266 - це той турнір, який фанати не можуть дозволити собі пропустити, і поєдинок чемпіона в напівлегкій вазі Волкановськи проти Ортеги стане прикрасою всього шоу.

Волкановськи повинен був захищати титул від посягань Ортеги ще на UFC 260 у березні, проте бій довелося перенести через позитивний тест чемпіона на COVID-19. З тих пір обидва чоловіки працювали тренерами в 29-му сезоні телепроекту The Ultimate Fighter, відклавши очне протистояння в клітці до найближчого вік-енду.

Александр Волкановськи

Волкановськи (22-1) своєї єдиної поразки в ММА зазнав ще задовго до приходу в UFC у тільки 4-му професійному поєдинку. Перш ніж стати чемпіоном UFC, австралієць здолав таких майстрів, як Чед Мендес і Жозе Алду.

Титул Волкановськи дістався в грудні 2019 року на UFC 245, коли він в наполегливій п’ятираундовій битві переміг Макса Холловея одноголосним рішенням суддів. У липні наступного року на UFC 251 відбувся їхній негайний реванш, який вийшов не менш близьким, але в підсумку знову перемога Волкановськи, цього разу один із суддів побачив перемогу Холловея. Поки це єдиний титульний захист в резюме «Великого».

Брайан Ортега

Ортезі (15-1, 1 NC) вже доводилося битися за чемпіонство. Сталося це в грудні 2018 року на UFC 231, тоді Холловею вдалося захистити титул, завдавши Ортезі першої поразки в кар'єрі. Побитий претендент був знятий доктором перед 5-м раундом.

З тих пір Ортега довгий час не міг повернутися в клітку. Через рік після фіаско він повинен був побитися з Чон Чхан Соном, однак незадовго до бою Ортега отримав травму коліна, що в кінцевому підсумку перенесло його бій проти «Корейського зомбі» на жовтень 2020 року. В односторонньому бою Ортега взяв гору над Соном, неодноразово по ходу п'яти раундів відправляючи того в нокдаун.

Прогноз на бій

Волкановськи двічі перемагав Холловея в той час, як Ортега розгромно програвав гавайцю. Чи означає це, що Волкановськи має перевагу перед суперником у ці вихідні? Цілком можливо, якщо сутичка буде проходити на ногах. Хоча Ортега досяг певного успіху в стійці під час бою з Холловеєм, здебільшого він був перебитий тодішнім чемпіоном.

Волкановськи став першим у напівлегкій вазі за довгі роки, хто зумів взяти верх над «Благословенним». Він зробив це на ногах і двічі. Алекс здивував Холловея своєю швидкістю, ударами ніг і вивіреною точністю.

Схоже, що останній виступ Ортеги свідчить про те, що він поліпшив свої ударні навички з моменту поразки. Але Волкановськи, на відміну від Чон Чхан Сона - це зовсім інший звір, і чи зможе Ортега протистояти йому п'ять раундів? Багато хто відповість на це питання негативно.

Це підводить нас до того, чи вдасться Ортезі перевести опонента на покриття? На землі за Брайаном має бути перевага. «T-City» - володар чорного пояса із БЖЖ екстракласу. На жаль для Ортеги, хоч у Волкановськи немає серйозного борцівського минулого, у нього високий відсоток захисту від тейкдаунів - 72%. Єдиним бійцем, який домігся реального успіху при переводі його в партер, був Чед Мендес, який є одним з кращих борців, що коли-небудь виступали в напівлегкій вазі.

На перший погляд виглядає так, що на Ортегу чекає невдача. Волкановськи з технічної точки зору кращий ударник, і теоретично у нього хороший захист від тейкдаунів, щоб парирувати спроби проходу в ноги «T-City». Однак Ортега, мабуть, є найнебезпечнішим фінішером у цьому дивізіоні. Він здатний в будь-який момент повернути бій з ніг на голову. Про це свідчить той факт, що з семи його фінішів в UFC п'ять були скоєні по закінченню півтора раундів.

Так що Волкановськи не може дозволити собі тут жодної помилки. Однак Александру «Великому» це вдалося в десяти раундах з Холловеєм. Навряд чи він надасть Ортезі достатньо можливостей для фінішу. Тому перемога Олександра Волкановськи суддівським рішенням - наш вибір.

Перемога Волкановськи за очками

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.