Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2021, 23:10
1353
3

ЗАХОВАЙЛО - про Суперкубок: Якщо Де Дзербі розумний – випустить Степаненка

Фахівець вважає, що «Динамо» - фаворит

| Оновлено 27 вересня 2021, 23:10
1353
3
ЗАХОВАЙЛО - про Суперкубок: Якщо Де Дзербі розумний – випустить Степаненка
ФК Шахтар Донецьк. Тарас Степаненко

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло поділився думками перед матчем за Суперкубок України, в якому «Динамо» зіграє з «Шахтарем».
 
«На перший погляд «Шахтар» має незбалансований вигляд після невдалих матчів. Зустріч з «Маріуполем» не вважаю грою. У той же час кияни витратили багато емоцій і сил на поєдинок з «Олександрією».
 
Думаю, що наставники не підуть від своїх філософій і стилів. Цікава буде конфронтація. Думаю, що «Динамо» в середній лінії при білд-апі і розіграші м'яча може покарати «Шахтар». У «гірників» під час перехідних фаз від атаки до захисту є певні проблеми, вони в центрі позиційно програють простір, не граючи компактно. Якщо Де Дзербі розумний, то випустить Степаненка.
 
Крім того, у донецької команди залишається традиційна проблема в центрі захисту. Хто б не грав на позиції центрального захисника, все має ненадійний вид. Особливо під час флангових передач виникають «пожежі». Якщо ж «Шахтар» переведе гру на частину поля суперника, тоді у «Динамо» можуть з'явитися проблеми. Втім, якщо гра буде йти в середньому блоці, то у «гірників» шансів замало.
 
«Динамо» гратиме в блоці через швидкі переходи. Вважаю Шкуріна непоганим нападником, Ілля в середині штрафного грає добре. Потрібно, щоб партнери грали на білоруса. Часто гравці центральної зони бачать лише флангових футболістів, забуваючи про нападника.
 
Я віддаю перевагу «Динамо». Не виключаю, що буде додатковий час. Неозброєним оком видно, що кияни краще готові у фізичному плані. Чим ближче до 90-ї хвилини, тим більше буде шансів у підопічних Луческу забити. Зокрема завдяки стандартам, які краще реалізують саме динамівці.
 
Контратаки «Шахтаря» не такі небезпечні, як раніше. Цей стиль затупився. Уже давно ми не бачили яскравих підключень флангових захисників, як це було за часів Луческу і португальських тренерів. «Гірники» відійшли від цієї філософії з Де Дзербі. Нового ще не навчилися, а старе вже забули.
 
Відчувається певний дисбаланс в «Шахтарі». Всі вказівки йдуть через перекладачів на три мови. Підозрюю, що в колективі є певне непорозуміння.
 
Переваги киян очевидні: збалансованість, фізична готовність, небезпека стандартів. Тому запропоную дві ставки: більш обережну - «Динамо» виграє трофей, більш ризиковану - «Динамо» виграє з форою (-1).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Обижающийся из Бергамо
Понятно что выпустит ведь надо 4 украинца.
Это будет Пятов Матвиенко Степаненко или Марлос или Корниенко
Burevestnik
""Если Де Дзерби умен, то выпустит Степаненко."" ???
.