Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 23 вересня 2021, 16:57
1945
0

Перша ліга. Нічиї Металіста і Кривбаса, розгроми від Альянса і Поділля

Відбулися матчі 9-го туру Першої ліги України

| Оновлено 23 вересня 2021, 16:57
1945
0
Перша ліга. Нічиї Металіста і Кривбаса, розгроми від Альянса і Поділля
ФК Прикарпаття

Тур ознаменувався синхронними втратами очок лідерів - «Металіста» і «Кривбасу». Харків'яни не змогли обіграти міцне «Полісся» Юрія Калитвинцева, а криворіжці зіграли внічию в Івано-Франківську з «Прикарпаттям».

Другу впевнену перемогу поспіль здобув «Альянс». Команда Юрія Ярошенка, як і в попередньому турі, перемогла з різницею в чотири голи. На цей раз «Альянс» розібрався з «Гірником-Спорт», вигравши зустріч з рахунком 4:0. В цілому ж, це третя поспіль перемога команди з Сумщини, яка тепер з 16 очками йде четвертою в турнірній таблиці Першої ліги.

Вперше в сезоні не виграв в рамках Першої ліги «Металіст». До поєдинку з «Поліссям» харківська команда вісім разів перемогла. У грі 9-го туру житомиряни вийшли вперед на 10-й хвилині після голу Андрія Гітченка. На 76-й хвилині «Полісся» залишилося в меншості - червону картку отримав Владислав Огиря. Вже через три хвилини після вилучення харків'яни зрівняли рахунок завдяки точному удару Єгора Демченка. Попри нічию, «Металіст» продовжує впевнено лідирувати, маючи в активі 25 очок. «Полісся» також йде високо - підопічні Юрія Калитвинцева розташувалися на третій позиції з 16 балами в скарбничці.

Вдруге за три тури не перемагає «Кривбас». Вже на третій хвилині зустрічі з «Прикарпаттям» криворіжці могли вийти вперед, але Роман Дебелко не реалізував пенальті. На 18-й хвилині з гри Артем Щедрий все-таки вивів «Кривбас» вперед своїм голом. Але вже на 24-й хвилині «Прикарпаття» повернуло поєдинку статус-кво. На відміну від Романа Дебелка, представник іванофранківців Роман Барчук реалізував пенальті. Більше голів у цьому поєдинку не було. «Прикарпаття» і «Кривбас» розписали мирову 1:1. Криворізька команда з 20 очками йде другою в Першій лізі.

«Волинь» здобула другу перемогу поспіль. Цього разу колектив з Луцька виявився сильнішим за «ВПК-Агро». Луцька команда перемогла з рахунком 1:0 завдяки голу Богдана Кобзаря в першому таймі.

«Поділля» перервало триматчеву переможну серію «Кременя». Після гольової посухи в першому таймі хмельницька команда в другій половині зустрічі обіграла суперника з рахунком 4:1. Відзначимо, що дубль до свого активу записав Ігор Карпенко.

У матчі проти «Агробізнесу» зміг взяти три очки «Олімпік». Донеччани перемогли в цьому поєдинку завдяки дублю Максима Прядуна в другому таймі. До слова, для команди з Волочиська це третья поразка поспіль. У свою чергу, «Олімпіку» вдалося перервати серію з трьох матчів без перемог.

Знову програв «Ужгород». На цей раз закарпатці зазнали поразки від «Ниви». Тернопільська команда добилася виїзної перемоги 2:0 завдяки голам Сергія Кисленка та Андрія Зіня в період з 65-ї по 69-у хвилини. «Нива» з 15 очками йде на п'ятому місці. «Ужгород» з 1 балом, як і раніше, замикає турнірну таблицю першої ліги України.

Додамо, що матч «Оболонь» - «Краматорськ» був перенесений на іншу дату в зв'язку зі спалахом коронавірусу в краматорській команді. Також матч 9-го туру «Краматорськ» - «Волинь» буде перенесено на іншу дату.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 9-й тур

17 вересня

«Альянс» - «Гірник-Спорт» - 4:0
Голи:
Ярошенко, 13, Загинайлов, 56, Агапов, 67, Шмигельський, 81 (з пенальті).

«Металіст» - «Полісся» - 1:1
Голи:
Демченко, 79 - Гітченко, 10

Вилучення: Огиря, 76 («Полісся»).

18 вересня

«Прикарпаття» - «Кривбас» - 1:1
Голи:
Барчук, 24 (з пенальті) - Щедрий, 18.

Нереалізований пенальті: Дебелко, 3 («Кривбас»).

«Волинь» - «ВПК-Агро» - 1:0
Голи:
Кобзар, 25.

19 вересня

«Поділля» - «Кремінь» - 4:1
Голи:
Карпенко, 54, 74, Прхіна, 64, Савошко, 78 - Панчишин, 62.

«Агробізнес» - «Олімпік» - 0:2
Голи: Прядун, 51, 90+1.

20 вересня

«Ужгород» - «Нива» - 0:2
Голи:
Кисленко, 65, Зінь, 69.

«Оболонь» - «Краматорськ» - перенесено

 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами
Футбол | 04 травня 2024, 20:12 24
Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами

Команда з Харкова вперше перемогла під орудою Скрипника та залишила зону вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.