Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 22 вересня 2021, 06:15
45843
112

Металіст переплив Десну. Клуб із Першої ліги обіграв представника УПЛ

Команди видали дуже яскравий поєдинок

| Оновлено 22 вересня 2021, 06:15
45843
112
Металіст переплив Десну. Клуб із Першої ліги обіграв представника УПЛ
ФК Металіст

В межах 1/16 фіналу Кубку України в Харкові на ОСК «Металіст» зустрілися дві дуже цікаві команди. Лідеру Першої ліги, «Металісту», протистояла чернігівська «Десна», яка незважаючи на внутрішні проблеми, розташувалася аж на третьому місці УПЛ.

На відміну від «сіверян, які вступили в боротьбу за трофей з 1/16 фіналу, харків'яни вже пройшли двох опонентів. У другому попередньому раунді «синьо-жовті» на виїзді обіграли «Яруд» - 3:1, а в третьому попередньому розгромили «Скорук» з Токмаківки - 3:0.

Незважаючи на різні статуси команд, саме «Металіст» видавався невеликим фаворитом матчу. Амбіційний харківський клуб на всіх потужностях мчить в УПЛ, робить цікаві придбання і серйозно відновлює свою інфраструктуру. Тому, були припущення, що «Десна», у якої глибина складу зі старту чемпіонату точно не збільшилася, могла б і пожертвувати Кубком заради чемпіонату.

Втім, саме «Десна» активніше почала матч. Дуже швидкий перехід з оборони в атаку, мінімум передач в центрі поля і швидкі прориви на флангах. Картушов і Болбат раз по раз турбували захисні порядки господарів, але Канєвцев діяв бездоганно. «Металіст» грав не менш жваво! І якщо Пейшото пробив трохи неточно, то Танковський міг відкривати рахунок в матчі, але його удар головою взяв Мисак. А коли тайм вже підходив до свого завершення забили гості. Волошина вивели на рандеву з Канєвцевим і Вікентій з лівої перекинув воротаря харків'ян - 0:1!

Після перерви команди не стали зменшувати оберти. Суперники раз по раз створювали гостроту біля обох воріт. «Десна» могла забивати другий м'яч. В одній із атак Безбородько і Тотовицький удвох переграли весь захист суперника, але останній пробив вище воріт.

І все ж мотивація у харків'ян була більшою. Численні глядачі гнали своїх улюбленців вперед і «жовто-сині» не підвели. Спочатку перший англієць в чемпіонатах України Харріс замкнув на дальній штанзі передачу Танчика і зрівняв рахунок. А вже під завісу матчу Мізюк після кутового вдруге засмутив Мисака - 2:1!

Прекрасна гра на високих швидкостях, яка точно сподобалася глядачам. Побільше б таких матчів...

Кубок України. 1/16 фіналу

«Металіст» - «Десна» - 2:1

 Харріс, 73, Мізюк, 88 - Волошин, 45

 Танковский, 51, Порох, 81 - Селін, 49, Будківський, 69, Калитвинцев, 79

«Металіст»: Канєвцев, Романюк, Мізюк, Порох, Шопін, Сарапій (Демченко, 46), Танковський (Поступаленко, 59), Подлепенець (Харріс, 59), Фомін (Балулі, 46), Танчик, Пейшото

«Десна»: Мисак, Жук, Ковтун, Болбат (Арвеладзе, 57), Домбровський, Калитвинцев, Картушов, Волошин (Тотовицький, 57), Завійський, Селін, Дегтярьов (Будківський, 57)

Арбітр: Микола Балакін, Київська обл.

Стадіон: ОСК «Металіст»

Оцініть матеріал
(220)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»
Футбол | 24 квітня 2024, 12:47 7
Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»

Енді Брассел оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 112
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Красавцы, хороший матч. Металлист лучший!!! Берите кубок и в лигу Европы!!! Команд, которые могут представить Украину в еврокубках на местах 3-16 в УПЛ нету.
Footbolist
Круто, очень круто. Матч огонь. Аж вспомнилось то золотое время сильного чемпионата.
Владислав Тучков
Просто дивився і ніби назад у часі повернувся у найкращі часи українського футболу) матч просто бомба, Металіст круть! Десні тож респект. Зараз би Металіст замість зорьки в лк, ото би рвали) вийдуть в УПЛ, зроблять ще крутих трансферів і буде огооооооонь! Роками не бачив такого футбола в Україні) це дає надії на майбутнє
Vladdal
Без пенальти к красной карточки Бедные хейтеры, им теперь придётся сидеть молча под лавкой
Команду и всех фанов с победой!
Persian
Супер матч. Поскорее бы Металлист в еврокубки
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
A55555009
Хто дивився футбол той скаже, що це був класний і видовищний матч, швидкісний, без дурного шахтарівського катання м'яча, спасибі командам за це
ViaBor
как много людей не хотят сильного конкурента в чемпионате, а еще там большая зависть Люди ходят в Харькове на футбол , а у них нет, команда выигрывает каждый матч , а у них нет) Просто до матча в коментах никто не хотел победы Металлиста, сплошной хейт, но по игре команда первой лиги просто деклассировала Десну. Ну и минусёры стараются сейчас,но добро побеждает зло Лучшая игра сегодня!
name_footbol
Игра огонь! Болельщики ТОП!
Sunrise
Хороший матч! Металлист смог переломить, хотя в начале Десна выглядела явно предпочтительнее.
Понятно что пока рано об этом размышлять, но если Металлист хочет в Европу, то с обороной надо что-то делать. Сегодня не раз Десна простила. В УПЛ будут наказывать чаще, не говоря уж о еврокубках.
Nikas
Металл выбил очередной колхоз с разваленным стадионом чтоб даже не совались в еврокубки, а сам через кубок выйдет в лигу европы и достойно там представит Украину
DiBS
Десна/динамо 2 неплохо играли. Но металлу победа была важнее. С победой металлист, с победой харьковчане! С заслуженной, как по игре, так и по счету
Boss
С победой Металл!!!
Oleha1987
Десна грає у вишці і там команди сильніші, а Металіст немає таких команд у першій лізі, тому грає без сильного азарту. Тому цей матч гралось йому важче. Будуть суперники сильніші, тоді і рівень Металіста підніметься. А зараз вони молодці. Це при трибунах заповнених, емоції супер.
Metall86Kh
Метал закрыл пасти всем хейтерам сегодня и эта команда Десна идёт на третьем месте, отцы показали кто вернётся на своё место в элите)))!!!
FoZZy
Кадім з корабля на бал - і відразу гол. Сподіваюся, що далі буде тільки краще.
DiBS
Новичок харрис приятно сразу влился, и мог бы решать и 3й гол. Я искренне рад возвращению прежнего металлиста и конечно здоровья ярику, без него металлиста нету. Браво ему и красникову и кучеру (на удивленье). Все молодцы! Так держать!
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FoZZy
Кадім  ! Мизюк  ! "Металіст"   !
Metall86Kh
Хейтеров Металла уже нет нигде в чатах, наверное сидят чупа - чупсы сосут)))