Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 вересня 2021, 17:41
21444
13

Нове покоління. 10 гравців, за якими потрібно слідкувати в поточному сезоні

Sport.ua – про молодих футболістів з великими перспективами

| Оновлено 19 вересня 2021, 17:41
21444
13
Нове покоління. 10 гравців, за якими потрібно слідкувати в поточному сезоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Джамал Мусіала

До молодих футболістів завжди особлива увага. За ними багато стежать, їх обговорюють і оцінюють, оскільки деякі з них – потенційні зірки. Така увага не завжди йде на користь гравцям. Але, з іншого боку, це мотивує їх і змушує старанніше працювати, щоб виправдати довіру і очікування. Зараз є багато футболістів, на яких покладаються великі надії, і в яких вкладено чималі кошти. Про них і поговоримо докладніше. Далі – 10 молодих гравців, за якими потрібно стежити в поточному сезоні.

Ілаіш Моріба (18 років; «РБ Лейпциг»)

Моріба був одним із найбільш обговорюваних гравців «Барселони» минулого літа (після Ліонеля Мессі, звичайно). Це при тому, що футболіст зіграв лише 14 матчів у Ла Лізі за всю кар’єру. Ілаіш вимагав збільшення зарплати за новим контрактом, що викликало обурення як у керівництва клубу, так і у вболівальників. У підсумку 18-річний хавбек перейшов у «РБ Лейпциг» за 16 млн євро. Моріба потрапив у хорошу команду зі здоровою конкуренцією, де він зможе прогресувати і розвиватися. У нинішньому сезоні можна буде оцінити гравця і подивитися, чи гідний він того галасу, який сам же і створив. Футболіст привернув увагу до своєї персони, тепер потрібно не розчарувати виступами.

Сандро Тоналі (21 рік; «Мілан»)

Getty Images/Global Images Ukraine

Тоналі провів 1 сезон у «Мілані» на правах оренди. Сандро тоді зіграв 25 матчів у Серії А, не відзначившись результативними діями. Проте італієць став важливим і, що головне, перспективним гравцем для «россонері». «Червоно-чорні» не стали зволікати з прийняттям рішення і викупили 21-річного хавбека у «Брешії». З урахуванням оренди трансфер Тоналі обійшовся «Мілану» в 17 млн євро. Ще 5 мільйонів «россонері» можуть заплатити бонусами. «Червоно-чорні» покладають великі надії на футболіста. У поточному сезоні Сандро вже забив перший гол за «Мілан» і став отримувати більше ігрового часу. Буде цікаво спостерігати за молодим італійцем, якого називають «другим Пірло».

Юсуф Демір (18 років; «Барселона»)

Демір виступає за «Барселону» на правах оренди. Це перший іноземний клуб для вихованця «Рапіда», якого називають «австрійським Мессі». Хоча проводити такі паралелі ще занадто рано. Каталонці підписували молодого вінгера за великим рахунком для «Ла Масії», але Рональд Куман забирає його і до першої команди. Юсуф уже встиг зіграти і в Ла Лізі, і в Лізі чемпіонів. Хлопець дійсно талановитий і може стати важливим гравцем для «синьо-гранатових». Після закінчення нинішньої кампанії буде зрозуміло, чи залишиться Демір у «Барселоні». Поточний сезон є дуже важливим для футболіста. Немає сумнівів, що австрієць буде максимально викладатися в кожній грі. Такі можливості випадають нечасто.

Флоріан Вірц (18 років; «Байєр»)

Вірца називають майбутньою зіркою німецького футболу. Футболіст дійсно яскраво себе проявляє. У минулому сезоні молодий півзахисник записав на свій рахунок 11 очок в Бундеслізі за системою гол+пас (5+6). У нинішній кампанії футболіст уже забив 2 м’ячі і віддав 3 результативні передачі в трьох матчах чемпіонату Німеччини. Хавбек стрімко прогресує, тому спостерігати за ним в поточному сезоні буде дуже цікаво. За Флоріаном стежать «Баварія» і кілька клубів АПЛ, але «Байєр» навіть не думає з ним розлучатися. Такий гравець – знахідка для «фармацевтів», які збирають дуже цікаву команду в Леверкузені.

Едуардо Камавінга (18 років; «Реал» Мадрид)

Getty Images/Global Images Ukraine

«Реал» нарешті підписав Камавінгу, за яким стежив довгий час. На француза «вершкові» витратили близько 35-ти млн євро без урахування бонусів. Хлопцеві тільки 18 років, а на його рахунку вже 88 матчів за «Ренн», 10 з яких – в єврокубках. Молодий півзахисник уже встиг дебютувати в Ла Лізі і навіть забив перший гол за «королівський клуб». Будь-який новачок мадридського «Реалу» привертає до себе величезну увагу, тим більше, тінейджер. Судячи з усього, у Камавінги не виникає проблем з адаптацією в Мадриді. Але сезон довгий, а грати на максимумі можливостей потрібно буде в кожному поєдинку. Подивимося, як впорається молодий француз із тиском, який неодмінно відчує на собі в «королівському клубі».

Фоларін Балоган (20 років; «Арсенал»)

Мікель Артета довіряє молоді. Це, мабуть, єдиний плюс нинішнього «Арсеналу». Балоган – один із гравців, яких спеціаліст поступово підтягує до першої команди. У нападі у «канонірів» біда, тому молодий форвард не буде зайвим. До того ж, у нього хороші показники. У минулому сезоні Фоларін забив 9 м’ячів за «молодіжку» лондонського клубу, а також двічі відзначився в матчах Ліги Європи. У поточному сезоні АПЛ англієць провів на полі 70 хвилин, але результативними діями поки не відзначався. Майбутнє П’єра-Емеріка Обамеянга і Александра Ляказетта залишається невизначеним. Це шанс для Балогана зайняти місце в обоймі «канонірів». У нинішньому сезоні молодий форвард повинен проявити себе.

Брайан Хіль (20 років; «Тоттенхем»)

Хіль приїхав у Лондон вже досить досвідченим гравцем. Брайан не так багато грав за рідну «Севілью», але добре проявив себе в «Ейбарі», де виступав на правах оренди, а також є капітаном збірної Іспанії U-21. «Тоттенхем» віддав за молодого вінгера Еріка Ламелу і доплатив 25 млн євро. Це говорить про те, що «шпори» всерйоз розраховують на футболіста. На щастя для іспанця, лондонський клуб виступає в Лізі конференцій. Це відмінний турнір для молодого гравця, щоб заявити про себе. У ЛК, до речі, Хіль відіграв уже 253 хвилини і відзначився результативною передачею. Якщо Брайан добре покаже себе в нинішньому сезоні, тоді через рік зможе боротися з одноклубниками на регулярній основі за місце на полі в матчах АПЛ.

Карім Адеємі (19 років; «РБ Зальцбург»)

Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді Адеємі вже давно привертає до себе увагу, але говорити про нього почали тільки по ходу нинішнього сезону. І є на те причини. Молодий нападник уже записав на свій рахунок 6 м’ячів і 1 результативну передачу в семи поєдинках австрійської Бундесліги. У попередній кампанії форвард набрав 14 очок за системою гол+пас (7+7), при тому, що проводив на полі в середньому тільки 37 хвилин за матч. У поточному сезоні багато хто буде стежити за успіхами Каріма в національній першості і Лізі чемпіонів, оскільки він може стати трансферною ціллю для багатьох клубів наступного літа. Хоча, за чутками, «Барселона» і «Ліверпуль» хочуть підписати Адеємі вже взимку.

Джамал Мусіала (18 років; «Баварія»)

Мусіалу разом з Вірцем називають світлим майбутнім німецького футболу. Попри юний вік, Джамал вже є чемпіоном Німеччини, дворазовим володарем Суперкубку Німеччини, а також переможцем Суперкубку УЄФА і клубного чемпіонату світу. Крім того, молодий півзахисник уже провів 8 матчів у складі Бундестім. Футболіст заявив про себе ще в минулому сезоні, коли регулярно залучався до ігор за першу команду «рекордмайстра». У нинішній кампанії від хавбека очікують ще більшого прогресу в мюнхенському клубі. У Джамала є все для цього, в тому числі підтримка ветеранів. Після матчу проти «Барселони» Томас Мюллер назвав Мусіалу важливою ланкою для «Баварії».

Брайан Броббі (19 років; «РБ Лейпциг»)

Броббі – вихованець «Аякса», який пройшов через різні вікові групи в академії амстердамського клубу. Згодом його почали називати «нідерландським Лукаку». Брайан непогано виступав за «молодіжку» «євреїв», та й за основну команду встиг забити 6 м’ячів. Проте «Аякс» нічого на ньому не заробив. «Лейпциг» не міг пройти повз молодого і перспективного форварда, який володіє статусом вільного агента. Броббі дістався «бикам» безкоштовно. Німці придбали хорошого нападника, якого, однак, ще потрібно буде вивести на хороший рівень. Але багато що залежатиме і від самого гравця. Чим швидше нідерландець пристосується до Бундесліги, тим краще буде і для команди, і для нього самого.

Оцініть матеріал
(122)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
1927FCDK1927
Давайте такий список тільки про українських!
ALKOSruLKA
..."слідкувати" треба за злочинцем чи невірною дружиною, а за гравцем мабуть все ж "спостерігати"... Спорт.юа в своєму стилі. Давайте черговий бан....
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Закройте в туалете мусиала в следующем туре лч.
Кто знает номер технички с альянц арены у меня Водафон есть там по т мобаил бесплатно можно договориться
Burevestnik
а где статья "Новое поколение. 10 игроков - надежда Украины" ???
айфокс криптожабор
я бы все места топ десять отдал Забарному