Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2021, 22:46
2680
0

Синхронні перемоги Динамо і Шахтаря, камбеки в Ужгороді та Полтаві

Найцікавіші події сьомого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 14 вересня 2021, 22:46
2680
0
Синхронні перемоги Динамо і Шахтаря, камбеки в Ужгороді та Полтаві
ФК Динамо

У турі відбулися відразу два тренерських дебюти. Сергій Кузнецов провів перший матч на чолі «Колоса», а Олег Дулуб - на чолі «Львова». Лідери чемпіонської гонки - «Динамо» і «Шахтар» - здобули синхронні перемоги - по 2:0. Першу перемогу в сезоні відсвяткував «Маріуполь», тим самим поки знявши з порядку денного питання про відставку Маркевича.  

Дербі туру

У дербі Кіровоградської області зустрілися «Олександрія» та «Інгулець». Цей матч для підопічних Юрія Гури став першим домашнім в нинішньому сезоні. Поєдинок вийшов складним для обох команд, але не багатим на небезпечні моменти. Головні події розгорнулися у другій половині гри. У дебюті другого тайму новачок олександрійців Гринь відкрив рахунок, реалізувавши вихід сам на сам із голкіпером. Ще можна згадати два резонансних моменти, коли в штрафному майданчику гостей впав Ковалець не без допомоги захисника, а на останніх хвилинах зустрічі голкіпер господарів Білик врізався в форварда гостей Плохотнюка в межах штрафного майданчика. Але арбітр Абдула обидва цих моменти залишив без уваги.

Передача туру

Гол півзахисника «Олександрії» Сергій Гриня в ворота «Інгульця» «зробив» його партнер по команді Калюжний. На 53 хвилині зустрічі Іван ювелірною передачею від свого штрафного майданчика до чужого вивів Гриня до воріт. Новачкові олександрійців залишалося лише переграти голкіпера, що він і зробив.

Подяка туру

Після поділу очок з «Зорею» головний тренер «Руху» Леонід Кучук розшаркався в глибокому пардоні до опонента: «Суперник був дуже сильний, дуже хороший. Дякую супернику і тренеру за цю гру. Для мене і «Руху» це школа. Як і чіплятися за будь-яку можливість виграти матч».

Матч туру


ФК Шахтар

«Я хочу засмутити Даріо» - ці слова наставника «Дніпра-1» Ігора Йовічевіча були адресовані директору «гірників» Даріо Срні перед грою його команди проти «Шахтаря». У цього матчу була досить гучна вивіска: зустрічалися друга і третя команди за підсумками шостого туру. Поєдинок відповідав своєму статусу: команди виявилися гідними одна одної. Але втілити своє «побажання» в життя наставнику «дніпрян» не вдалося: футболісти «Шахтаря», забивши по голу в кожному таймі, довели гру до логічного завершення.

Голи туру

Гол, що фактично визначив результат поєдинку на «Олімпійському», забив Фернандо. І зробив це блискуче. Форвард «гірників», отримавши м'яч від партнера в середині поля, швидко змістився до штрафного майданчика суперника, приголомшивши двох опонентів, і, не наближаючись до лінії штрафної зони, точно пробив в дальній від воротаря лівий нижній кут воріт. У Кожокару просто не було шансів парирувати цей удар.

Не було шансів і у голкіпера «Львова» Ільющенкова парирувати удар півзахисника «Вереса» Кучерова. Валерій пробив з-за меж штрафного майданчика точно у верхній кут воріт. Дуже ефектний гол. До того ж, переможний.

  

Вболівальники туру

На матчі «Шахтар» - «Дніпро-1», який відбувся на НСК «Олімпійський», на трибунах стадіону були помічені колишній власник і президент «Дніпра», що  канув в Лету, Ігор Коломойський і президент «Зорі» Євген Геллер. Є стійке відчуття, що ці панове вболівали за «дніпрян», але це всього лише відчуття...

ВАР туру

Арбітр матчу «Металіст-1925» - «Динамо» Козиряцький був змушений неодноразово вдатися до допомоги відеоасистентів. У першому таймі суддя не зарахував гол динамівця Кендзьори - через офсайд у Сироти. Вдруге Козиряцький був змушений дивитися «телевізор» на початку другого тайму, після того, як Гармаш довів рахунок до 2:0. Арбітр спочатку не зафіксував взяття воріт харків'ян, але після тривалих консультацій з ВАР свою попередню думку змінив.

Повернення туру

На 77 хвилині матчу «Металіст-1925» - «Динамо» відбулася знаменна подія. На полі замість нападника «біло-синіх» Іллі Шкурина з'явився ще один форвард - Влад Супряга. Для чемпіона світу серед двадцятирічних це перша поява в основі «Динамо» за останні чотири місяці: востаннє форвард грав в офіційному поєдинку за «біло-синіх» ще в травні. Але, на жаль для Супряги та його уболівальників, його вихід запам'ятався лише жовтою карткою, яку він отримав уже на другій хвилині перебування на полі.

ФК Динамо. Владислав Супряга

Хвороба туру

За «Динамо» в грі проти «Металіста-1925» не зміг зіграти літній новачок Ерік Рамірес. Причина - і вагома в нинішній час, і досить тривіальна - коронавірус. Про свою хворобу форвард повідомив, перебуваючи в розташуванні своєї національної збірної (Венесуели). Коли 22-річний нападник повернеться в стрій, поки що можна лише здогадуватися.

Камбеки туру

«Минай» - «Чорноморець» - відверто кажучи, вивіска у цього матчу була неголосна. Однак гра спростувала скептичні прогнози. Команди забили чотири м'ячі, а могли в два рази більше. Особливо цікаво стало після того, як господарі забили другий гол - зусиллями Вишневського, який класно обіграв захисника і ткнув м'яч повз голкіпера. «Чорноморець» не здався, а вперто гнув свою лінію. І домігся свого. Спочатку Ванат, який раніше запоров кілька забійних моментів, з енної спроби реалізував вихід один в один з воротарем. А потім Авагімян добив м'яч у ворота після сейва голкіпера. Одесити могли і вирвати перемогу - Цитаїшвілі бив з гарної позиції, але поцілив у штангу.

Ще один видовищний поєдинок з аналогічним сценарієм пройшов в Полтаві, де «Ворскла» приймала «Десну». Вже до 17 хвилини матчу рахунок був 2:0 на користь господарів: відзначилися Пуцлін і Степанюк. В обох випадках асистував Скляр. Але потім, за словами тренера ворсклян Максимова, його команда чомусь «здалася». І пропустила двічі - все в цьому ж першому таймі: відзначилися Волошин і Безбородько. Суперники і далі створювали моменти, але як відрізало: м'яч більше не йшов у ворота.

Дебюти туру

Після 0:7 від «Динамо» наставник «Колоса» Руслан Костишин подав у відставку. Ковалівську команду до матчу проти «Маріуполя» готував колишній асистент Костишина - Сергій Кузнецов. Однак зі зміною «доданків» підсумкова «сума» не змінилася. «Колос» знову програв. Уже після першого тайму гості вели 2:0, а після перерви суперники обмінялися забитими м'ячами. Схоже, в «Колосі» проблема не в тренері, а в гравцях. А «Маріуполь» тим часом здобув першу перемогу в сезоні.

Матч проти «Вереса» став дебютним для нового наставника «Львова» Олега Дулуба. Білоруський фахівець відомий по роботі в «Карпатах» і «Чорноморці». Завдання у нього складне - підняти «левів» з самого дна турнірної таблиці. Перший млинець вийшов грудкою - його команда програла «Вересу» 0:1 і залишилася на останньому місці в таблиці.

Символічна збірна туру: Кудрик - Конопля, Калюжний, Матвієнко, Миколенко - Скляр, Топалов, Циганков, Гармаш, Кучеров – Фернандо.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.