Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 14 вересня 2021, 17:35
1635
0

Левські – Прометей. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА

Чемпіон України розпочинає єврокубкову кампанію

| Оновлено 14 вересня 2021, 17:35
1635
0
Левські – Прометей. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА
БК Прометей

Зустріч «Левські» – «Прометей» відбудеться у вівторок, 14 вересня, в Болгарії. Початок поєдинку о 17.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Сьогодні «Прометей» відкриє для себе і для всього українського баскетболу ігровий сезон 2021/2022. Станеться це в грі першого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА, де чемпіону України протистоятиме болгарський «Левські».

Для того, щоб зіграти в груповому раунді найпрестижнішого єврокубку ФІБА (і третього за силою в загальній градації європейських клубних турнірів), підопічним Ронена Гінсбурга належить пройти трьох суперників. У першому раунді кваліфікації «Прометей» битиметься з чемпіоном Болгарії – «Левськи». У другому раунді відбору переможець даного протистояння зіграє з чеською «Опавою», яка звільнена від гри першого раунду. А суперником у фінальному раунді попереднього турніру стане хтось із тріо «Парма» (Росія), «Хапоель Ейлат» (Ізраїль), «Ле Ман» (Франція). Всі матчі кваліфікації в нашому секстеті пройдуть в Болгарії на домашній арені «Левські».

Варто відзначити, що в разі поразки на будь-який зі стадій кваліфікації «Прометей» не припинить свої виступи в Європі. В такому випадку чемпіон України перейде в турнір рангом нижче (Кубок Європи ФІБА). При цьому одним із суперників підопічних Ронена Гінсбурга в цьому турнірі стане «Київ-Баскет», з яким жереб звів клуб зі Слобожанського в один квартет.

Втім, на такий варіант керівництво «Прометея» явно не націлюється. Чемпіон України зібрав дуже серйозний склад, якому під силу вирішувати питання проходу до групового турніру Ліги чемпіонів ФІБА. Зберігши майже всіх торішніх лідерів команди (Ді Джея Стефенса, Олександра Липового, Іллю Сидорова, Шона Еванса, Дениса Лукашова), «Прометей» посилив свої ряди серйозними виконавцями. Йдеться про американських баскетболістів задньої лінії Кріса Доу і Д'Анджело Харрісона. А в передню лінію був підписаний український бігмен Дмитро Тихонов, який дуже якісно провів минулий сезон у складі БК «Запоріжжя».

Болгарський «Левські» в минулому сезоні в шістнадцятий раз в своїй історії виграв чемпіонат Болгарії і отримав право зіграти в Лізі чемпіонів ФІБА. Сталося це завдяки важкій перемозі над «Рілскі» з рахунком – 3:2 у фінальній серії чемпіонату.

Після успішного сезону суперник «Прометея» розлучився зі значною частиною виконавців, в тому числі і з усіма легіонерами. А ось нових варягів чемпіон Болгарії поки не підписав і в заявці на кваліфікацію Ліги чемпіонів ФІБА у складі «Левські» числяться тільки болгарські баскетболісти, що досить несподівано для такого високого рівня. В таких умовах повести команду за собою повинні досвідчені захисники Чавдар Костов і Христо Захарієв, які зробили дуже істотний внесок у завоювання своєю командою внутрішнього чемпіонського титулу за підсумками минулого сезону, а також розігруючий Асен Вєліков, який відновився після важкої травми.

Зауважу, що в останні роки «Левські» регулярно перетинається в єврокубках з українськими командами. У сезоні 2018/2019 болгари двічі зустрічалися на груповому етапі Кубка Європи ФІБА з «Дніпром», а в розіграші 2019/2020 все того ж Кубка Європи ФІБА «Левські» опинився в одній групі відразу з двома українськими клубами – «Дніпром» і «Київ -Баскетом». За неповні три роки «Левські» провів проти українських команд шість матчів і на даний момент в цьому протистоянні рахунок – 4:2 на користь болгарського колективу.

Незважаючи на не найкращу історію взаємин наших команд з болгарським «Левські», на цей раз явним фаворитом буде клуб з України. «Прометей» зібрав дуже потужний ростер і явно не має наміру припиняти боротьбу вже на старті кваліфікації. Звичайно, фактор домашнього майданчика грає за болгар, але за всіма іншими показниками перевага на боці «Прометея». Залишається тільки побажати нашому чемпіону не допустити прикрої осічки і вдало стартувати в єврокубковому турнірі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 9.00
  • 1.064
Сделать ставку Зробити ставку

 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 34
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.